Wednesday, February 6, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa





Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa, formerly known as Perkasa Hotel Mt. Kinabalu. Ai stay kat hotel ni untuk 2 malam. Cakap nama Heritage, penduduk tempatan kurang tahu kat mana, tapi sebut aje Perkasa Hotel, diaorang tahu.. GPS tak detect pun nama Heritage ni. Terpaksa bertanya kat penduduk tempatan. Sudah kukata, penduduk situ sangattt lahhh baiiiikkk . .  Hubby request nak stay hotel ni.. Hotel ni kan pernah masuk dalam cerita 'Dejavu di Kinabalu' . . Cantik sangatttt ..  View luar tingkap dia, boleh nampak Gunung Kinabalu........... So, ai request nak duduk Chalet No.13. Best Chalet view adalah Chalet No.11,12,13 dan 14. Tapi THE BEST view Chalet no.13. Ingat tau? Request Chalet ni kalau ada kekosongan.. Kenapa ai cakap BEST VIEW? Sebab bukak tingkap memang nampak terus Gunung Kinabalu............ Tak perlu keluar dari bilik pon tak pe.. Tangkap  gambar dari baringan atas katil pon bolehhhhhhh ~ HAHAHA

Panjat jangan TAK panjat.. heee~



Hotel ni memang atas bukit. Bila duduk chalet, kene lalu jambatan gantung.. syok ooOOoo lalu kat situ.. Ai banyak kali lalu... HAHA~ Dan lagii kene panjat tangga, lagi atas atas atasss untuk naik ke Chalet . . . Harga Chalet? Boleh tahan menggigil nak bayar .. HAHA  ~ RM330/satu malam.. Tapi tapi, ada goverment rate. Sila bawak pass bekerja setiap masa.. HAHA ~ So, ai guna goverment rate dapat RM170/satu malam. Rajin rajinkanlah mulut bertanya harga goverment jika uols seorang gov servant ye? Best kan kerja gomen ? ngeeeeeeeee ~


*Keadaan Chalet. Bersih.*


Bermalam di atas bukit ni, gilaaaaaaa sejuk hokayyyyyyyyyy . . Ai siap pakai golve, stokin, lengan panjang.. haishhhh .. Sejuk sangattttt ! Walau tak de aircond, tapii aircond semula jadi ni tersangatt sejukkkk . . Kaki sampai kebas kebas nak pijak lantai... Takut sejuk ! Bila rasa nak shi shi tu, azab okay ! HAHAHA


*Kawasan sekitar Hotel*



Kira kira
Mount Kinabalu Heritage Dua malam RM340.00
Keychain RM8.50
TOTAL RM348.50



Next entry : Gunung Kinabalu







Yang pasti akan datang lagi hotel ni, best sangatttttttttttttttt !
signature ms eida

30 comments:

  1. Seronoknya..i suke gunung2, bukit2..nak pergi2, bole dpt diskaun gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa. sila bagi pass bekerja baru dapat diskaun.. hehehhehe

      Delete
  2. o perkasa hotel ke...best weh hotel ko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ade name lame name baru lak.. aku pun baru tahu hari tu... hhiihihihi.. tersangat best wehhhhhhhhhh

      Delete
  3. untongnyer keje gov....

    dapat duduk hotel mahal dgn hrga murah..

    kan...kan..kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersangattt............... nnti nory nak pergi, nory kene bawak ida.. ida dapatkan hege murah.. hekhekhekk

      Delete
  4. Wah bestnya...bgn pagi dikelilingi pokok2 segar jerk rasa.. tp tang naik jambatan gantung tu yg takut tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besttttttttt.. eh eh jambatan tu kukuh.. dont worry.... =)

      Delete
  5. Replies
    1. hehehehhe.. next time duduk sini ye chintaaaa =)

      Delete
  6. wow!! dapat bilik paling best view!! manyak syiokkkkk ooooo... tejuk2 leh peluk2.. hahahha...

    untung sungguh dpat harga kerajaan!! bagus2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat peluk je zana, melekat terus... hahahahhaaa!!!

      Delete
  7. untungggggggglaaaa kerja gomennnnnnn :p

    ReplyDelete
  8. Rasa cam nak pegi stay kat sini pulak.tp bila kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilakah? seru mood eka.. seruuuuuuuuu...........................

      Delete
  9. beshnya dayah dapat goverment rate...nak pinjam ID boleh ? hehe...cantiknya chalet ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinjam ID boleh.. tapi nnti die tetap akan mintak IC. acena tuh? hehehehhe

      Delete
  10. ieda, satu soalan!
    penginapan ieda sepanjang kat sabah jenis walk thru je ke? atau dah prebooking? yani kalau jadi pergi juga mac ni, rasa nak walk thru je menginap kat hotel tapi takut penuh plak...any suggestion?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani pergi ada cuti umum pape takk? Ida walk in. Ida pergi weekdays yang takde pape cuti , tu yang confident walk in.... Kalau yani pergi ada terkena cuti or weekend, better booking dulu =)

      Delete
  11. Aku selalu lupa nak tanya government rate dan selalu lupa bawa kad staf RUGI

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  12. hotel perkasa..best ni sini sebab kalau gomen dpt diskaun..

    ReplyDelete
  13. tak ci..tak ci... cena retu akak tak dpt govt rate?? muahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekda kene repeattttttttttttttttttttt.. miahahhaha

      Delete
  14. heheh saya aritu chalet no.12 memang best view!..jenuh angkut luggage panjat tangga heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa.. sederet tu memang best kannnnnnnnnnn.................. Memang jenuhhhh.. bawak begpack senang... =)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page