Wednesday, February 13, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Ladang Tea Sabah





DAY 4 - 31Jan2013 Khamis


Cuti panjang, best takk? Ai duduk rumah sahaja layan belog, draft entry banyak banyak, al-maklumlah hubby takde.. duduk sensorang ni , layan internet ajelahhhh ~ Okay, kita sambung cerita Kundasang lagi yek? Pejam celik pejam celik, hari ni hari last we all kat Kundasang.. Sedih nak tinggalkan Kundasang... huwaaaaaaaaa ~ Pagi pagi bangun nak pergi Sabah Tea. Semalam (after Fish Spa) actually dah pergi Ladang Tea ni, sempat jugak lunch kat situ tapii tak sempat nak merakamkan memori sebab battery camera dah habissssss .. So, pagi ni nak repeat sebab nak tangkap gambar je bolehhh ? Sangguuuuuuppppppp ! Padahal Sabah Tea jauhhh ke Ranau nun . . . . Nasibb hubby oke jeeee . .   Ai lagiii nakkkkkk  ~ HEHE


*1st visit. Lunch. So so jeeeeee*



Sampai di Sabah Tea dalam pukul 10am, break1st dulu.. Ala ala Ombak rindu pulak rasa...Minum tea ~  hehe ~  Ai amik set dua aneka mee. Ingatkan sikit boleh lah makan sorang satu pinggan sebab lapar kemaiiin ni, sekali bapakkk banyak mee diaaa.. Tau tadi, order satu aje.. Tapi nasib baik mee dia sedap sangatttttttttttttt ! So, habis jugakk ! HAHA ~ Semalam lunch so so jeeeee .. Minum teh dengan suasana sejuk pagi.. Alahaiiiii ~ Bestnyaaaaaa . . Nak repeat sayanggneesssss  ;p  

*Im here. Sabah Tea, Ranau.*



Lepas break1st, acara menangkap gambarr puas puasss . .  YEAHHHHHH  . . Padahal time tu hujan renyai.. Ada budak dua orang ni kesahhh ? HAHA  *kalau nampak baju basah tu paham2 lah yeeee*   Dah la masa tu, we all berdua aje yang ade.... Sunyi sepii je.... Dalam keadaan ujan renyai renyai tu, dengan keadaan ladang berlecak, gigih pacak tripod, serabaiii je budak budak ni tangkap gambar tauuu.. Ada tukang kebun tu dok tengok ajaaa. Pelik agaknya tengok we all jakun nampak ladang teh secantikk ni... miahaha . .  "Pakcik, KL takde ladang hijau ni. Takde. Tu yang kami jakun sikit. Eh? Jakun banyakk... HAHA"


*Sejuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Gambar last tak menahannnnn.. hekhek*







Siyes, kalau ada rezeki we all ke Kundasang lagi, Ladang Tea ni , memang akan singgah lagii.......... Siyes cantik sangat ! Tak tahu kenapa ai sukaaaaaaaaaaaa sangatttttttttttttttttttttttttttttt Ladang Tea ni.. kuikuiii

*LOVE u 4ever!*



Kira kira
Shopping Tea RM20.60
Lunch RM44.00
Break1st RM31.00
TOTAL RM95.60




Next entry : Kundasang War Memorial









Yang suka sangattt kawasan Ladang Teh ni ! Siyes cantikkkkkkkk sangatttttttttttt !
signature ms eida

16 comments:

  1. baju kaler block sungguh. haha.. akak tak pegi pun tu ari.. takpe.. lain tahun lah pegi. muahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh baju itu. ida pun sukaa sangattttttttttttt ! terbang limapolohhenggetttt.. kuikuiiii

      Delete
  2. gambar last tu so sweet!

    ladang teh yang menghijau, dengan suasana yg nyaman mestilah syok kan!!! kat KL susah nak jumpa pokok2 hijau.. heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe zana. kat kl jumpe bangunan pencakar langit je....................... ;(

      Delete
  3. akak gi kundasang awal perkahwinan dulu. ada lagi tak kepak ayam madu kt sana?? best sgt tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade kak.. sedappppppp......... ida sokmo order sayap ayam tuuu ;)

      Delete
  4. gmbar menggoda...hahaha...

    aku xpergi pun ladang teh ni..tak sompek la..nex time kalo nk pegi ajak aku...kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. aku dah tak pergi dah la sabah ni.. kita g tempat lain lah pulokk.. kuikuiiii

      Delete
  5. macam filem industan la... hehehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhekhekkkkkk.. ade lagu lagu tuhhh.. dengar tak? muahhaha

      Delete
  6. wah suka gambar last..sape yg ambik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pon sukaaaaaaaaaaaaa...... Mr.Tripod yang tolong amikkan .. hehehhehe

      Delete
  7. ida, percaya tak kalau yaya cakap yaya ada baju macam korang pakai ni? heyyyy la ya allahhhhhhhhh. mungkin kita kembar lain perut kotttttt. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke yayaaaaaaaaaaaaaa? omaiiiigucciiii . . sokmo same je titew ni kaaaaannnnnnnnnnnnnnn

      Delete
  8. wiwitttttttttttttt.mood ombak rindu letteww....:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. weeeeeeeeeeee~ mood dejavu dikinabalu lah dikk ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page