Wednesday, February 13, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Kundasang War Memorial






Okay, sambung cerita lagi.. After berposing sakan di Ladang Tea, we all balik hotel nak check out. Lepas tu we all terus laju laju pergi Kundasang War Memorial ni yang terletak di Pekan Kundasang itu sahaja.. Senang je cari. Dari jauh dah boleh nampak Pintu Gerbang diaaaaa


Tiket masuk RM2/Dewasa. Murah saja. Apa tu Kundsang War Memorial? Sebelum pergi , ai hanya tahu ianya tempat memperingati tentera yang mati dalam peperangan. Bila sampai sana, baru ai tahu ceritanyaaaa sebenar . . Hubby lah gigih baca sejarah tu.. Ai ralit tangkap gambar bungaaaaa. Bunga dan kawasan disekitar tu sangatttlahhh cantikkkkkkkkkk . . 

Hubby tunjuk dimana tugu tu ada menceritakan Sejarah Askar British dan Australia yang terkorban sewaktu Perang Dunia. Ai pun OOoooooooo kan ajeee... Pastu sambung tangkap gambar lagi... HAHHA



Dalam Kundasang War Mermorial ni ada taman taman. Taman English, Taman Bristish... Cantik sangattt view diaaaaaaaaaaaa


Ai sedang membaca nama nama askar yang terkorban. Ada 1787 Askar Australia dan 641 Askar British yang terkorban. Ai baca kan, umur paling muda adalah 22tahun.. Perghhhhh ..  Muda muda masuk askar dah terkorban............  




Kira kira
Tiket Masuk 2Dewasa RM4.00
Cenderahati RM30.00
TOTAL RM34.00




Next entry : Kinabalu Park









Yang rindu kesejukkan Kundasangggggggggggggggg,
signature ms eida

24 comments:

  1. semart gambar yg last tu........:)

    ReplyDelete
  2. teringin nk gi kundasang skali lg...

    ReplyDelete
  3. byk gile ko beli cenderahati kan beb? kat sini pun aku xpergi....

    aku pn rindu kesejukan kundasang...rinduuuuuuu sgttttt......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk kundasangggg... tersangat sejukkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  4. bgslah suami eida ni.. memberi kerjasama btl kalau soh possing² yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhekehkk. ida cakap ke dia, gmbr adalah kenangan kitaaaa..so, kene lah posing tuk simpan kenangan tu... ;p

      Delete
  5. sunyi je napak..takde orang eh time tu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kekda takde orang pun.. hari khamis.. mane ade orang... huhuhuhu...... tapi syok xde orang, boleh posing ikuttttt sukaaaaaaaaaaaaaaa ;p

      Delete
  6. Suka tgk picture ko and andi..sweet couple :-)

    ReplyDelete
  7. idaaa... takde orang lain ke masa ida tangkap2 gambar nieeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade sorang dua je milaaa.. ida pegi time bekerja kan, hari kamis. so tak de orang sangatt punnn... hukhuk

      Delete
  8. wahh bestnyer takde org lain...mmg honeymoon sakan ni...best3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakan lagi menyakan ni noryy.. hehhehehehe

      Delete
  9. akak tk jumpa tempat ni..so ada alasan nk pergi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijakkkk alasan akakk.. huhuwhuahuhauhaaa.... ade kat pekan kundasang tu kak ;)

      Delete
  10. oowh rindu nak gi sabah blik....tak puas rasanye..kundasang best sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua tiga tahun boleh lah pergi balikkkk ;)

      Delete
  11. wah, posing sakan dalam taman eh.. mentang2 x ramai orang time tu.. hehehe..

    sejukkkk mesti la bestttttt... lagilah mood honeymoon kan.. hikhikhik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiap saat mood honeymoon zanaaaaaaaaaaaaaaaa.. sejuk sangatttttt.. berkepitt saluuuu ;p

      Delete
  12. dulu pergi dah petang. War memorial tu dah tutup.Huhu.tak sempat pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die tutup kul 5pm. awal ken? tapi sane kul 5pm dah gelap daaaaaa ;(

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page