Tuesday, February 5, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Kereta Sewa Murah di Kota Kinabalu






DAY 2 - 29Jan2013 Selasa

Seawal pukul 6am, ai dah bangun. Takde awal sangat lah kalau duduk Sabah ni, sebab sini pukul 6am, dah nak hampir terang dahh . . Dah macam pukul 7am kita kat Semenanjung... Bangun awal, siap siap kemas beg , then pergi cari break1st . . Sesambil tunggu kereta sewa sampai, we all jalan jalan di kawasan sekitar. . 

Kawasan sekitar


Dalam pukul 8.30am, kereta sewa sampai.. Mane ai dapat kereta sewa di Kota Kinabalu ni? Thanks to Yana a.k.a Oleen.. hekhekhekk .. Kerana mempertemukan ai dengan KakMaya ni. KakMaya buat service kereta sewa di Kota Kinabalu, Sabah. Harga? Boleh tahan murahhh.. Suka sangatt ! HEHE ~ Sepatutnya ai sewa untuk 5hari 4mlm, tapi disebabkan plan dah berubah, so ai hanya sewa selama 3hari2mlm saja . . Harga dapat RM280 untuk Kerete Viva Elite Auto.. Murah ken ???


Ini KakMaya. Call her untuk menyewa kereta di Sabah ya!



Lepas dapat kereta sewa, we all balik hotel untuk check out. Isi minyak RM30 dan terus menuju ke Kundasang............ We all ke Kundasang totally guna Maps dan GPS via Waze. Thanks to Cinta yang memperkenalkan Waze kepada ai. Kalau tak, memang nahas we all sesatttt ! HAHA 

Hubby senyum sengihh je , tak sangka drive di Sabah kan sayang? hekhekhekkk


(Jalan ke Kundasang dari Pasar Flipino - Ikut jalan/signboard ke Tuaran/Ranau, akan masuk highway Ranau-Tamparuli. Ikut je signboard Kundasang/Ranau. InsyaALLAH sampai)



Syabas to hubby kerana berjaya dirve sendiri di mukabumi Negeri Di Bawah Bayu.. Hoooyeahhhhh ! We all gerak ke Kundasang dalam pukul 9.30am, dan sampai di Kundasang pukul 12tgh hari... Pukul 12tgh hari di Kundasang? Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa sejukkkkkkkkkkk hokayyyyyyyyyyyyyy . .  Tak de matahari langsung macam kat KL ni.. Ai loikeeeeee . .  Sampai di Kundasang, we all sini minyak lagi RM30. Sebab dari satu tempat ke satu tempat, agak jauh dan berbukitt........ So , better terus isi penuhh minyakkk.. Senang ! Kat Pekan Kundasang hanya ada satu Stesen Minyak KPD. Tapi di Pekan Ranau ada banyak stesen minyak. Tapi Pekan Ranau tu jauhhhhhhhhhhh   . . .  Minyak RM60 tu memang we all guna sebaik mungkin dah alhamdulillah cukup untuk perjalanan pergi dan balik dan kawasan sekitarnyaaaaa

 
Keadaan di Kundasang.. Berkabus sajaaa . . 
Tak nampak matahari langsung.. Tejukkkkkkk





Info Kereta Sewa di Kota Kinabalu, Sabah.
Kak Maya 019-832 5485




Kira kira
Break1st RM6.90
Kereta Sewa 3hari2malam RM280.00
Snack - Air mineral RM3.90
Minyak ke Kundasang RM60.00
TOTAL RM350.80



Next entry : Desa Castle (Ladang Lembu ala ala New Zealand gitu)










Yang mengrekemenkan Kak Maya ni,  sangatt rekemen !
signature ms eida

38 comments:

  1. Replies
    1. sangat bestt nory oiii.. hahahha.. nnti pergi lah.. ada rezeki nnti =)

      Delete
  2. Replies
    1. wahh laju mintak next.. hahahha... tolong taipkan boleh? miahahha

      Delete
  3. hehe..lega org yg introduce ni..hak hak hak :p

    ReplyDelete
  4. Beb,sewa keta k.maya ni hrga standard kt sabah..rm90 1 hri..aku dpt tau ada yg sewa keta rm70 1 hari..lg murah gilakk kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh yeke? Yang aku servey, kak maya paliiiing murahhhh............. Aku suka kak maya... =)

      Delete
  5. Beb,ni ke k.maya?aku ingt yg sorg lg tu..aku ada bg buah taram kt k.maya aritu.bkn men suka lg die dpt buah tu..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ni lah kak maya.... Yang berurusan dgn ko tuh kawan dia kot? Kak Liza? Diaorang berdua yang uruskan service kete sewa ni..... =)

      Delete
  6. oleen eh yg kenalkan.. baik hati oleen tu kan.. hahahhaha...

    wah, dpt drive kat sabah!! bestttttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah oleen tu sangatt baik.. wakakakkaa.... hubby ida yg drive. ida dok tepi.. wahh best dapat duk tepi... hahahhaha

      Delete
  7. Replies
    1. aah bestnyaaaaaaa.. nak repeattt Kundasangggggggggggggg

      Delete
  8. lah hari tue pegi tak call MV pun kan...kalau x dapat jumpa kat airport

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry ye MV, ida tak teringat langsung, padahal kat KL ingat.. Tapi lepas dah tertinggal flight tu semua dah tak ingat... hahahahhahaa.. next time eh eh ?

      Delete
  9. mcm mane nak kontek kak maya tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk? dah terang lagi bersuluh ida tulis nombor telepon kak maya dalam entry tu.. tak nampaaaakk eh? hikhikhik.. lawak tau awak niii ;p

      Delete
  10. hye.. assalamualaikum... eida kite nk cntct number kak maya tu boleh tak?? sbb next week 11may nak ke sabh n skrg tgh pening dok cri kereta sewa.. :( plissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai wasalam. awak,, penat tau ida tulis nombor telefon kak maya kat atas tu , awak tanya lagi... hukhukhuk. xnampak ehh? ke awak tak baca habis ni? hikhikhik.. ade ade dlm entry atas ni ida tulisss.. baca ehhh ;))

      Delete
  11. thanks for the info.. plan nak g sana..cari kete murah gak.. kalau 5hari mau kopak gak kan.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopak kopakkk.. hikhikhik... tapi sib baik kak maya ni murah... jgn lupe guna service die yekk ;))

      Delete
  12. awk..nak tnya..awk sewa transport kat mana ea??

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, saye sewa dari kak maya ni la. awak bca lah info yang saye tulis tu. ;))

      Delete
  13. salam.. nice.. boleh bagi no phone kak maya tu tak

    ReplyDelete
  14. ehh sorryy x perasan dh ada no kak maya di situ.. tq .. tehteh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. sib baik ade jumpe ehh.. kalau tak ida ngajuk sejuta kalii... ;p

      Delete
  15. Sis nak tanya, kereta tu okay je kan? So far boleh naik kundasangkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay je. ida gune hari tu xde ape jadikk ;)

      Delete
  16. sy ade kontek kak maya utk keta sewa tapi smpai skrg xde respon..col x dpt, wassap x balas huhu...available ke tak ke at least respon la :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaah yeeke? kak maya sibuk kot? tak pun terlepas pandang ke? sorry bagi pihak kak mayaa yeee ;(

      Delete
  17. Trima ksh kt awak, sy skluarga dh contct k maya...thnks for your info.

    ReplyDelete
  18. salam awk... nak tanya.. dekat sana u stay kat mana ea?? 3d2n tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam awak.. awak boleh refer travelog Sabah ida , klik link ini ye, semua ada.. hehhehe

      http://msieda.blogspot.com/search/label/%3A%E2%99%A5%E2%99%A5%E2%99%A5%20Sabah%202013%3A

      babaii :)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page