Friday, February 15, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Jambatan Gantung Tamparuli






Lepas dari Kinabalu Park tu, hari pun dah petang. Dalam pukul 5pm macam tu , we all gerak balik ke Kota Kinabalu.. Sempat singgah di Pekan Nabalu beli buah buahan. Ai dah cakap awal awal lagi dengan hubby, nak singgah Jambatan Gantung Tamparuli yang famousssss sangatt tuhh . Nak tengok apa yang best? Hubby ok kan aje permintaan ai. hewhew . .


(Nak pergi Jambatan Gantung Tamparuli ni, dari Kundasang, ikut Signboard Tamparuli. Mesti jumpa punyaaaaaaa. Kalau ikut Highway Ranau-Tuaran tu tak jumpa. Kene masuk area Tamparuli. Kira macam lalu jalan lama gitu.....)



*Tu diaaaaaaaaaa, Jambatan Gantung Tamparuli* 

 Tingiiiiiiiiiiii dan panjangggggggggggggg
Kat jalan bawah tu sehala je, bila kete dari bandar nak jalan, kete dari kampung ke stay dulu bagi laluan. Lepas tu kete dari kampung jalan, kete dari bandar sane kene stay bagi laluan pulakk. Ha gitu. Give and take sangattt  ;p




Time ai sampai, budak2 baru balik dari sekolah, yela dalam pukul 6pm lebih ni. Ramaiii.. Berlari lari diaorang atas jambatan ni.. Phewww ~ Bergoyang habissss jambatan ni, ai cuakkkkk ! Sedaya upaya buat buat cool depan budak2 tuh... HAHA

*Bila budak budak tu dah takde , baru ai posing. Miahaha.. *



Kesimpulannya. Takde ape kat sini. Saja datang tengok Jambatan ni. Asalkan dapat jejak.. hewhewww ~ Dalam sepolohminit aje, terus we all gerak balik ke Kota Kinabalu balikkkkk..... Tapi sebelum tu we all ada singgah kat satu tempat ni, Rumah Terbalik. Famous kan? Nak tahu apa ada kat situ? Next entyyyy.. ngeh ngehhhh





Next entry : Rumah Terbalik









Yang gila banyak hanjing dekat sini tau! Serammmmmmmmmmmnessss
signature ms eida

7 comments:

  1. Alahai entry die ni... secoet jer... byk episod lak... post la cpt skit... penat nuggu nak baca story... aku slalu g sabah tp tak penah jln2 cenggini... geram aihhh...

    ReplyDelete
  2. Bestnya... tp takut pulak tgk jln kt bwh tu kecik pastu xde penghadang takut terbabas jerk..

    ReplyDelete
  3. selamba badak dorang berlari2 kan?


    aku setujuuuuuuu sgtttttttt....kat sana mmg banyak gilo hanjingggggggggg.........

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi sampai sana...huhuhhuhu

    ReplyDelete
  5. zana jenis gayat gak ni.. leh ke naik jambatan mcm tu? hahahha

    ReplyDelete
  6. comel je gambar tu.. gaya macam gi sorg je.. hubby tukang amik gambar.. hahaha..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page