Monday, February 4, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Hotel Budjet Melayu Muslim di Kota Kinabalu





Disebabkan tertinggal flight, plan berubah habissss ! Budjet pon terpaksa di kira kira semulaaaa . . Cut mana yang patot.. HAHA ~ Tiba di airport, tunggu luggage, sempat jugak ai amik MAPS apa patut.. Nak masuk Sabah, kene ada Pas Lawatan Sosial. Memang akan lalu Kaunter tu. Bagi IC. Dan kita akan diberi Pas Lawatan Sosial. Simpan baik baik. Nanti masa balik, Pas Lawatan Sosial tu kene dipulangkan semula... Kalau hilang, nahas ! 

*Simpan baik baik Pas Lawatan Sosial*


Ai ada baca blog blog yang mengatakan, teksi di Airport mahal ! Kene jalan sikit pergi ke jalan luar, ada perhentian teksi situ. Amik cab kat situ murah sikit...... Ai naik teksi ke Pasar Filipino RM30. Simple aje jalan ke sane. eceh ecehhhhh . . Sampai je Pasar Filipino tu dah pukul 4.30pm.. Niat di hati, ai nak cari hotel budjet saja sebab nak tido semalam saja. Dan yang penting, kene dekat dengan Pasar Filipino ni..... Pusing pusing sekali jumpa !


Hotel Budjet ni betul betul depan Pasar Filipino. Lintas jalan dah sampaii . . Hotel disebelah atas, bawahnya Kedai Runcit. Sebelah kanan ada bank. Startegik sangatttt . . Sinsuran Seafront Home. Satu malam hanya RM50 saja.. Murah takkkkkkkkkk? Yang penting, owner adalah Muslim Sabah, nama dia Ubai.. Sapa sapa datang as backpackers, hotel ni sangattt sesuaiiii . . Masa we all check in, sekumpulan abang abang dari KL pun menyewa sini.. Lima orang dalam satu bilik slumberrrrrrrrrrrrrrrrrr . .

Hubby bersama owner hotel- Ubai namanya. Hensem kan? 
Nampak muda kan? Dah 33tahun dahhhhh..... hekhekehkk



Walaupun hanya ianya hotel budjet RM50/satu malam, tapi bilik bersih gilaaaaa . . Ada aircond bapakk sejukkkk . . Ada tv flat screen gituuu . . Ada tuala, sejadah, almari... Semua lengkappp .. So, we all puas hati............ Maybe next time kalau pergi Kota Kinabalu, boleh lah stay sini lagiiiii  *eh eh nak pergi lagi? hehehhee*

Just nice ken? Kate nak budjet. . . . 




Info Sinsuran Seafront Home Stay, 
Blok M, Lot 3, 1st Floor, Sinsuran,
Kota Kinabalu, Sabah. 
Ubai - 010-9428479




Kira kira
Teksi dari airport ke Pasar Filipino (Kota Kinabalu) RM30
Hotel Budjet Sinsuran Home RM50/satu malam
TOTAL RM80.00




Next entry : Pasar Filipino








Yang sangat mengrekemenkan hotel budjet ini untuk percutian budjet ke Sabah,
signature ms eida

24 comments:

  1. wahhh nak tido sini lah nnt...

    cehhh bile taun ntah nak pegi...hekhekhek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ape salahnya nory.. Plan itu penting.. hehhehehhe~ Nanti ada rezeki lebih , pergilaaaa =)

      Delete
  2. ieda,

    baru tahu ada pas lawatan sosial ni, sib baik ieda ada review kat blog ieda ni. tq ye....anyway, rasa2 plan ke Sabah yani macam burn je, berkhidmat utk negara la katakan....sebab tu tak buat apa-apa preparation lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burn? Kene kerja ke.. aduyaiiii... Takleh elak eh? Rugi tiket........

      Delete
  3. Bajet pun bajet la janji selesa...bila la nak sampai sabah nie...jeles...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat selesaaa.. Nanti dapat bonus pergilah. hehehhehee

      Delete
  4. Thanx for sharing...mana tau BE nak g KK leh duk hotel tu je.. (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah duk hotel ni aje.. kalau niat nak shopping la.. kalau niat nak berhoneymoon, boleh cari hotel yg lebih lebih selesaaaa =)

      Delete
  5. serius murah gilos... best2... dulu kami hanimun dok hotel le meridian depan pasar filipin tu gak... mahal giler tp berbaloi sbb mmg byk habiskan masa dlm bilik jer pun... nama pun hanimun kann... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ade hotel La Meridien tuh. Kat trafic light kan? Yang hotel budjet ni bebetul depan pasar filipino.. honeymoon harus lah duduk dlm bilik...ai tak honeymoon kt KK, tapi Kundasang nnti.. sejukk.... miahahahhaa

      Delete
  6. yunk, utk hotel x kisah sebenarnya.. sebab kita bukan stay sangat kat bilik kan.. so utk apa membazir sangat.. lainlah kalau kita mesti nak stay dalam bilik hotel jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. nak nak ida check in dah pukul 4pm, dah lewat. cari murah2 dah la.. lagipun ida nak honeymoon kat Kundasang, KK ni persinggahan sajaa.... hehehhehehe

      Delete
  7. uih.. mmg bajet sungguh ni.. apsal akak tak penah terpikir.. asik nak pikir duk otel dpn pasar filipin tu ja.. apa ke namanya..la meridien ke apa tah. huhu (T___T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab akak tak kene tinggal flight.. ida kene tinggal budjet pon larikk.. haruslah cari yang membudjet... hahahahhaa

      Delete
  8. Replies
    1. hahaha.. akak, jgn tanya ida name tempat, ida tak tahuuuuuuuuuuuuuu ;p

      Delete
  9. Thanks bagi review yang baik..kami bagi pihak sinsuran waterfront home ingin memaklumkan kami dah tukar nama baru kepada muslim home guesthouse untuk fokus kepada org muslim sahaja menginap dengan kami..kebersihan dijamin untuk org islam untuk mudah bersolat dan tidak ragu2..kalau nak booking, bole whatsapp saya 0168248124 - reeza

    ReplyDelete
  10. Thanks bagi review yang baik..kami bagi pihak sinsuran waterfront home ingin memaklumkan kami dah tukar nama baru kepada muslim home guesthouse untuk fokus kepada org muslim sahaja menginap dengan kami..kebersihan dijamin untuk org islam untuk mudah bersolat dan tidak ragu2..kalau nak booking, bole whatsapp saya 0168248124 - reeza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan,
      Bilik attached dengan tandas kah? Ada website yg boleh di rujuk?

      Delete
    2. Takde website. . Boleh call owner tuk tahu lebih lanjut. bilik yg saya duduk ini ada attached toilet. tapi ada jugak bilik yg xde bilik air.

      Delete
  11. Thanks bagi review yang baik...kami bagi pihak Sinsuran waterfront home telah bertukar nama kepada Muslim home Guesthouse untuk fokus kepada org islam dan kebersihan untuk bersolat. Kalo nak booking bole whatsapp 0168248124 - reeza. Dan like page kami di facebook.com/muslim homeguesthouse.

    ReplyDelete
  12. Terima kasih atas perkongsian info ini...mungkin boleh menjadi salah satu option penginapan bagi customer saya yg dtg ke KK & perlukan budget pakej.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page