Friday, February 8, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Fish Spa Ikan Bapak BESAR !





Datang Ranau, tak singgah Fish Spa Tagal Sg. Moroli Kg. Luanti Baru memang rugii.. Siyes pengalaman hebat ! Entry lepas ade ai bagitahu ai tak takut dengan tinggi kan ? Tapi sini terserlah ketakutan ai... HAHA  .. Okay, kat mane Fish Spa ni? Tadi (refer entry lepas yee) kita dari Poring Hot Springs kan ? So, ikut jalan menuju ke Telupid or Sandakan.. Maknanya jalan ke arah dalam lagii . . Dalam 9km lah jugakk . . Alert sebelah kiri ada signboard Ikan Besar. Macam pintu gerbang tuhhh .  Landmark kalau dah nak sampai, jumpa Sabah Tea dulu.. Okay ? Kalau sesat, tanya orang saja.. hekhekhekkk

 
Tiket masuk RM5/seorang (rendam kaki paras lutut)
Tket masuk RM10/seorang (mandi bersama ikan)
Camera charge RM5
Makanan ikan RM0.20/satu bungkus
Tempoh masa untuk berfish spa = 20minit saja



Mula mula hubby masuk dulu . . Ikan bapak besarr besarr semuanyaaaa ! Ikan ape ni ? Kelah ke ek? Jinak.. Dok berenang renang kat kaki hubby tuhhh . . sampai nak jalan kene kuis kuis ke tepi lahh dulu.. Begitu banyakkk nya ikan...... Sebelum masuk kolam, beli makanan ikan dulu, bagi makan . . Mula mula hubby bagi makan sikit sikit, lama lama dia rasa seronok, dia beli sekali banyakkkk . . Suka sangatt yeeee  . . Hubby cakap ada ikan kecik yang menggigit.. Sakit.. Ohoii~ nakal eh !

*Besar kan? Agak2 kalau masak ape yang sedap ni? HAHA*



Mana ai? Teka?? Ai kerja tangkap gambar ajeeee . . Siyes ai takut sangat nak masuk dalam sungai tuhh .  Siyes ! TAKUT !! Bila ai hulur tangan, ada yang mengigit, ohooooooiiiiii, lagilahhh ai takutttttt !!! HAHA . . Nampak tak ai takut dengan apa ? SAKIT ! Miahahahahahaaaaa . . . Pastu hubby paksa ai try... Ai pun paksa diri try... Tak masuk sungai pun, tapi hulur tangan, genggam makanan ikan tuh jeee . . Bila tangan cecah air je, berderuuuuuu ikan datang, sedut sedut tangan ai................ Geliiiiiiiiiii... Dah tahap seronok tapii spoil bila ada yang menggigit , sakit oiiii ! Terus ai lepas makanan ikan tuh... HAHAHA


*Gila banyak Ikan Besar macam ni, sapa yang RELA? HAHA*



Kira kira
Tiket masuk 2org RM10
Camera charge RM5
Makanan ikan RM4
TOTAL RM19




Next entry : Must try at Kundasang !









Yang takuttt gilaaaaa dengan ikan tuh !
signature ms eida

24 comments:

  1. BANYAKNYA IKAN MEREMAMNG BULU ROMA.... KALAU PG SANA MESTI ADA GAMBAR² MCM NI.. JELESNYA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida takut kak oiiii.......... terpaksa cuba je tuh sbb dah datang jauh2 kan.. kalau tak, jangan harap.. hahahahha

      Delete
  2. ahahaha...comel btul muke EIDA menahan kene gigit dgn ikan..ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahha.. itu muka comel? itu muka takut+geliiii...hahhhahahhaa

      Delete
    2. ehehe..comel lahh...mmg nmpak eida geli mse tuu..ahahahah

      Delete
    3. ken? memang tersangatttt gewwliiiiiiii

      Delete
  3. ooiihhh..besarnye kak..seram nk celop kaki..hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seram dik non.. Akak tak celup pun.. Penakut Ya Rabbi! hahhahahaha

      Delete
  4. Idaaa..bestnye seronok kot !mila nak rasaaaaa..besar-besar ikannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila nak rasa? Mila datang sini... berhoneymooon tauuuuuuuuuuuuuu

      Delete
  5. Replies
    1. Ida pun geli jugakkkkkkkkkk... larikkkkkkkkkkk

      Delete
  6. nampak seronok tapi tgk gambar pun geli.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau seseorang tu berani, mesti dia seronok macam hubby ida... hahahhahaa

      Delete
  7. gelinya..takut pun ader bila dah banyak macam tu..huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. die menggigit tuhhh.. sakit oiii.. tapi orang tu cakap, ikan tu gigit sel sel mati kitaaa which is baguslah sebenarnya ken.....

      Delete
  8. Eeee geli plak BE tgk.. mcm ular/belut pun ada..huhu

    ReplyDelete
  9. manjanyer ikan2 kat situ...kalau abi nory, mesti die suka...sbb die suka ikan...
    tapii nory suka kucing...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahahhaha.. pulak dah.. nnti kucing makan ikan. acena tu? bergadoh manje lah korang.... =p

      Delete
  10. Masak 3 rasa pun sodap nie.. Hehehe

    ReplyDelete
  11. besar sungguh ikan tu!! masa eida letak gmbr ni kat instag, adiey teruja!! dia kata, besarrrrrrnya ikan tu!!!

    eida takut sakit eh.. hihihi.. comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe... ikan tu memang besar gila!!!! Ida tkut sakit.. alahaiii... macam mane niii =p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page