Wednesday, February 6, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Desa Castle (Ladang Lembu ala ala NewZealand)





*Wajib bergambar kat sini*


Sampai je kat Kundasang dalam pukul 12tgh hari tu, we all terusss ke Desa Castle. Apa tu ? Ianya adalah Ladang lembu ala ala NewZealand gitu ~ Kat mana tempat ni? Jangan risau, ada signboard or tanya je penduduk tempatan. Peramah semuanya orang Sabah sini.... Tanya je, gerenti diaorang tunjuk jalan , senyumm tak lekangg.... Suka ! Jalan masuk ke Ladang lembu ni mencanak naik hokayyy . . Viva Elite gigih naik.. HAHA . . Azab okay azab ... !  ;p


Tiket masuk Desa Castle ni RM4/sorang Dewasa. Kanak kanak ai tak tahu... ngehhhh . . . Memang ai dah baca dalam belog belog lain, tepat pukul 3pm, lembu lembu ni akan beratur untuk diperah susu.. So, ai nak tunggu....... Perut dah lapar kemaiiin.. Last ai makan break1st tadi kan ? Tak de kedai makan dalam ni, cuma ada jual makanan ringan ringan saja... Ada sosej, waffle, freshh susu lembu RM3.50/kotak, corn dll . . Jadiklah alas perut  kan ? 

*Sejuk sejuk ai makan Aiskrim. Sebab apa ? 
Sebab aiskrim tu dibuat dari susu lembu tu lahh. Sedap wehhh! 
Kalah aiskrim MCD.. HAHA*



Sesambil tunggu pukul 3pm, we all merayau habis satu ladang tuhh . . Time ni kabussssssss . . Tak nampak sangat ladang lembu yang menghijauuu . . Hanya bau taiiikk lembu je dapat bau.. HAHA ~ Oh ya ! Kalau pergi sini, jangan lupa jenguk anak anak lembu dan kambing..... Pengalaman dapat bagi makan rumput kat anak anak kambing yang laparrrrr, satu pengalaman yang BEST! Ai tak berani bagi makan, hubby buatlah.... Patutnya boleh bagi anak lembu minum susu tapi . . .takuttttttttttttttttttt . . Ai terfikir, kot2 die sedut jari ai macam mane? HAHA . . Melampau imaginasi akuuuuuuuuuuuuuuuu

*Kesian sangatt anak anak lembu kambing ni laparrr sangatt.. Tak tahu la memang diaorang ni memanjang lapar or orang kat sini buat daya tarikan. Kesian lapar diaorang.. Hubby bagi makan tigahengget terussss. Jenis orang yang sayang binatang kannnnnn.... ;p*



Tepat pukul 3pm, memang lembu lembu tadi beratur untuk menyerahkan tek.tek untuk diperah.. Mesin perah lah.. Bukan orang. Banyak kot lembuuuu . . Depan mata ai sendiri ai nampak sekor lembu berak atas kepala lembu yang lain.. Slumber jeeee... eeeuwwwww ...  HAHA


*Omey tak lembu betina ni? Rasa nak tampar tampar jek.. hekhekhekkk*



Dalam pukul 4pm lebih, we all gerak ke hotel. Nak check in. Sebelum tu singgah Pekan Kundasang tapau kepsi. Habis langgar pantang larang fastfood... HAHA . . Makanan Sabah cannot in lahhh  ;p


*Time ni sejukkk ya amatttttt !!!*




Kira kira
Tiket masuk Desa Castle RM4 x 2orang Dewasa RM8.00
Makan makan (sosej, waffle,icecream,fresh milk) RM13.10
Fridget Magnet (WAJIB) RM5.00
Rumput bagi anak lembu kambing makan RM3.00
KFC RM24.00
TOTAL RM53.10




Next entry : Check in Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa






Yang rinduuuu lembuuuuuuuuuuuuu, lembu rindu ai takkkk?  ;p
signature ms eida

40 comments:

  1. wahhh...bestnyer..mmg tertunggu2 entry ida..hehe

    Hubby pon org sabah,tapi balik kejap2 je..nnti nak set plan round sabah mcm ida ni..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh.patutnya awak da habis round dah.. huhuhu..... =)

      Delete
  2. huhu...mcm kat over sea ida....ntah bila nak sampai xtau la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam je mila. hakikatnya masih di Msia.. hahahahhaa.. tanamkan impian mila.. pasti sampaiiii! ida ni nyarisss2 tak sampai tau.. hihihihii

      Delete
  3. aiskrim tu mmg sedapppppppppp...........aku suka sgttttttt......bab mknan sabah cannot in tu aku SETUJU SANGAT2....hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ken sedap? Gasak je makan sejuk sejuk gitu.. hahahahhaa

      Delete
  4. wow ganteng2 ekkk en. lombu kat sinun...hehehe

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ohoiiiii.............. hoiii... hahahhahahaa

      Delete
  6. Wow serius mcm kt overC uolls. Iolls suke ni....tp ermmmm ongkosnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kumpul ongkosnya.. pasti sampai.. hehehehhehe

      Delete
  7. Replies
    1. Macam je Leen, tapi hakikatnya masih di Msia.. miahahha

      Delete
  8. Wow serius mcm kt overC uolls. Iolls suke ni....tp ermmmm ongkosnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh? Leen berapa banyak mau komen... heeeeeee ~

      Delete
  9. eidaaaaaaaaaaaaaaaa......dan2 chinta nak pergi sana lagi..series mmg seronok sejukkkkkkkkkkk...rindu bau taik lembu kat sana wakakkakakkakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. taik lembu? rindu? wakakkakakkakakaaa... best kan? rasa nak repeat kannnnnnnnn

      Delete
  10. hik2...jgn gelakkan chinta sbb bila tgok gambar eida jugak la..chinta terpaksa bukak balik gambar2 masa g sabah yg lepas....rindu nak g lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standard lah tu chinta.. mesti mengimbau kenangan terindah.. cewahhhhh~

      Delete
  11. bestnya macam kat obersi..nak pergiiii

    ReplyDelete
  12. Bestnye.. ieda ada kawan moomoo br lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe.. mo moooooooooo..... Jangan macam macam .. hekhekk

      Delete
  13. Seronok honeymoon...sejuk..mcm g luar negara je ye dayah...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kabus tu lah kan fida..... hehhehehe.. sejukkkkk......

      Delete
  14. aduhaiiii, seronoknya tengok gambar eida kat situ.. dengan kabus tebalnya.. mesti syokkkkkk sangat2 kan dear...

    lembu tu x rindu eida pun!! hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mane zan atau die tak rindu? Die siap miscall ida lagi.. wakakkakka.. DIE? Gasakkkk

      Delete
  15. bestnya eida.. nasib baik tak pakai baju merah.. agak² dia mau kejar x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahkan, tak terfikir pun.. agak2 die kejar tak? ke dia buat dono je dgn kita? huhuhuhuhu

      Delete
  16. Replies
    1. Macam je awak.... hehehhehehe.. tapi sejuk, perghhhhhhhhhhh

      Delete
  17. idaaaaaaaaaaaaaaa, macam dekat new zealandddd kannnn ;)))

    ReplyDelete
  18. tibe2 nafsu sabah melonjak2 dgn blog u nih... grrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA ~ Sorryyyy....... tapi pergi la pergi lahhh.. best !!!

      Delete
  19. aku makanan Sabah pun tak boleh diterima tekak :))

    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan??? Eh........ bila ko pergi Sabah? Waaaahhhhhhh

      Delete
  20. untung dtg tak hujan..Mv pegi hari tue hujan..tak dpat nak bagi makan lembu tp makan aiskrim gak..hehe sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida risau sangattt kalau ida datang musim hujan, ape pon tak boleh buat.. dah la nak datang sini sikit punya payahhhhh... Nasib baik... =)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page