Monday, February 11, 2013

Persediaan hubby untuk XPDC Menawan Puncak Gunung Tahan





Kelmarin 9hb hari Sabtu. Last day hubby dengan ai.. Sibuk beliau buat persiapan nak naik Gunung Tahan. Ai ushaaaa jee.. Padahal hati sedihhh nak kene tinggal semingguuu.. Nak ikut, tak bagi.. Badan nak pakai lame.. okhokhokhh . . . . Janji Gunung Kinabalu , kita pergi same same yeeeeee ?? Sebab Gunung Kinabalu ade porter.. hihihihi


*Barang sebelum dipacking ke dalam beg*

Uols rasa muat tak letak dalam beg semua tuh ??  ;p




*Barang dah selamat duduk dalam beg... Muat okayy !!! Berat? Nak patah bahu ai angkattttt !! Macam mane lahhh hubby nak angkut ke atas gunung ni... Risauuuuuuuuuuuuuu*




Seawal pagi Sabtu hubby dah bangun, siap siap dia buang sampah, uruskan tempat shi shi Mushang, dia taknak bagi ai buat lah tuuuuu sepanjang ketiadaannyaaaa . . Lebiu lah sayanggggg ! Dalam pukul 3pm, we all gerak ke office, kumpul kat sane ramai ramaii . . Nak agihkan barang makanan untuk diangkut naik Gunung. Setiap orang dapat lebih dari 5kg rasanyaaa.. Patah bahuuuuuuuuuuuuuuuuu oiiiii  *tetiba rasa syukur tak pergi.. hahahhaha*

Sambal ikan bilis WAJIB kalau naik gunung. Tu je makanan yang boleh tahan lama.. hekhekhekk
Air masam manis tu palinggg sedapppp bila tengah penat, tercungap cungap. Ditambah dengan air sungaiii.. Lagi sedappp ! ;p  Oh ya ! Ai belikan hubby Redbull.. hehhehe~




*mereka bergambar atas permintaan ai...*



Dalam pukul 6.30pm, ai gerak ke KL Sentral bawak beg diaorang ni semuaaa . . Beg saja ye! Untuk XPDC ini, dioarang akan naik Tren Senandung Wau di KL Sentral ke Gua Musang terus ke Stesen Merapoh dengan bantuan JKR sane, dan akan dibawa ke checkpoint Kuala Juram dengan 4WD. Dari Kuala Juram tulah start mendaki ke Gunung Tahan.. (eh betul ke? gasakk arrr ) HAHA 

*Masa ini kat Kl Sentral dalam pukul 8pm. Sayu hatii tengok hubby pergiiiiiii*




*TEAM COHAN tolong balik cepat ye. Saya nak hubby saye. HAHA*

Dan pehliiisss tangkap gambar kat puncak banyak banyakkkkkkkkk






-GOODLUCK-








Yang mendoakan Team COHAN selamat pergi dan balik ,
signature ms eida

16 comments:

  1. ciannya tinggal sorang sorang :'(

    sama la kita sorang2 gak :P

    ReplyDelete
  2. huhu..adik sha pun pegi jgk gunung tahan...musim ke ape...ehehhehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim gunung.. hihihii........ ntah2 dioarang ade terjumpeeee kennnn ;p

      Delete
    2. ahahaha....gunung pun ade musim gak ek...tu lahh..entah2x ade terjumpe.. :)

      Delete
    3. hehehehhehe.. tau xpeeee ;)

      Delete
  3. selamat mendaki..
    eida jangan sedih2 tau...

    ReplyDelete
  4. kalau zana yg bawak beg tu mcmne?? terus tenggelam!!!! hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahha.. dah tak nampak maneeee zanaaa oiiiiiiiiiiii .. hahahaha

      Delete
  5. gud luck, perempuan pun ada ye idaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. gudluck. ade pempuan. dua orang.. gigih akak akak tuuuuuuuuuuuuuu ;p

      Delete
  6. hebakkkkkkk ahh suami ida boleh angkutt semuaaaaa nii. yaya tengok pon dah nak pitamm,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih kan die yayaaaaa.... kalau ida pengsan terusssssssssssssssss . . .;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page