Tuesday, February 19, 2013

Jumlah KESELURUHAN kutipan sumbangan anak yatim





Keseluruhan tau tau. Lama sangatt ai tak update. Jangan risau, ai TAK makan duit orang, tak makan duit anak yatim. Semua duit derma sedang elok duduk diam diam dalam acc Maybank ai. InsyaALLAH, hari ahad ini , 24hb Februari 2013, akan disampaikan kutipan keseluruhan ini kepada Rumah Amal Kasih Bestari tu. Okay ai update simple aje ni, nak amik jumlah keseluruhan je, sebab kalau nak tengok lagiii details pecahan pecahan sumbangan, dari belog sape dapat berapa, sapa bagi berapa, rujuk Blog Nadia okay ?


Jumlah keseluruhan kutipan sumbangan anak anak yatim adalah sebanyak RM11,266.00. YA ALLAH. Sapa sangka jumlah kutipan kami cecah 11ribu. Makan ribu ni. Huwaaaa nak nanges. Banyaknyaaa.. Murah rezeki adik adik kitaaaaa .. Kan? Selama sebulan team kami gigih mencari sumbangan sana sini, hebahkan seluas yang mungkin, ALLAH balas dengan hebat! Syukur YA ALLAH... ! 


Dikesempatan ini, ai nak ucapkan berbanyakkkkkkkkkkkkk terima kasihhhhh yang TAK terhingga kepada semuaaaaaaaaaa yang telah memberi sumbangan.. Sampaikan kepada kawan kawan, saudara mara, semuaaa semuaaa yang sudi membuat hebahan untuk sama sama mencari sumbangan. Tak kira dalam facebook ke, dalam belog uols ke.. Kami bagi pihak Rumah Amal Kasih Bestari ucapkan jutaaaaaaaaaaaaaan terimaa kasihhh tau tau. *nak nangisss* Semoga ALLAH SWT akan memberi rezeki berlipat gandaaaaa untuk kamu kamu si baik hati semuaaa..  Oh ya! Tak lupa jugak, ai nak mintak maap sekiranya, sepanjang ai mencari sumbangan ada terguris hati kiri dan kanan, yang kenal mahupun tak kenal. Sesungguhnya yang baik itu datang dari NYA, yang buruk itu saya..


Lepas ni, dah TAK perlu TRANSFER ke Maybank ai dah tau tau. Lepas ni uols semua kalau ingin menderma, boleh bagi terus kepada Rumah anak anak yatim yang ada disekeliling uols ... Okay? Tarikh kami mengutip derma dah tamat dah. Lepas ni kami fokus keperluan anak anak yatim dan juga event pada 24hb Feb ini. Doakan majlis kami berjalan lancar ye kawan kawan. Tunggu update mengenai Program Amal ini nanti tauuu... 



Sedikit petikan untuk kita muhasabah diri,
"" sebagai renungan untuk diri aku sendiri dan korang semua, percayalah.rezeki Allah tu luasssssssssssss babe. takkan terjejas harta kita kalau kita menderma untuk anak yatim walau seringgit cuma. depan orang kaw berlagak kaw palingggg kaya sekali, gaji kaw lah yang paling tinggi sekali, pangkat kaw la yang paling hebat sekali, hp kaw la yang paling canggih sekali, handbag kaw lah yang paling mahal sekali, kereta kaw lah yang paling tiptop sekali, rumah kaw la yang paling mahal sekali. amek la semua paling yang kaw nak. cuma aku berdoa, semoga Allah bukakan pintu hati aku, bukakan pintu hati kaw, dan kita semua supaya kita tak jadi ummat manusia yang paaaaaaaling kedekut, paaaaaling berkira dengan golongan yang lebih memerlukan. :) kan? ""


*AMIN YA ALLAH . . AMIN*










Yang tak sabar nak , 24hb, 24hb.............. !  ;)
signature ms eida

10 comments:

  1. Alhamdulillah...
    Xsabar nk tggu hari event tu nnt :D

    ReplyDelete
  2. yeayyy...tak sabar jugak...walau sikit kesannya banyak..aku paham rase mereka,kurang kasih sayang ibubapa,tapi tak kurang kasih sayang Allah...

    ReplyDelete
  3. Berkat usaha eida dan kawan2 juga..semoga majlis berjalan lancar ya..smpkan salam kami disini..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... rezeki anak2 situ kan? Moga sumbangan ini dapat beri sinar baru buat mereka... bangga dengan team kalian...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...byknye kutipan...

    ReplyDelete
  6. wahh banyak nya.. syukur! semoga dapat la kita melengkapkan hidup diaorang kan? tak sabar gak nak 24

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. Allah bantu untuk perkara yang DIA Redha... alhamdulillah... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page