Wednesday, February 20, 2013

Aturcara Program Mesra Amal Blogger Bersama Anak Yatim








ATURCARA PROGRAM MESRA AMAL
 BLOGGER BERSAMA ANAK YATIM



8.00 pagi   : Ketibaan Sukarelawan/Blogger
8.15 pagi   : Taklimat Ringkas Kepada Sukarelawan/Blogger
                 : Ucapan Aluan Daripada Pihak Rumah Amal Kasih Bestari
 
8.30 pagi   : Sarapan
               
9.00 pagi   : Aktiviti Mengecat Rumah Anak Yatim
                 : Aktiviti Gotong–royong Bersama Anak Yatim
               
12.30tghhari: Rehat
                : Makan Tengah Hari
                : Solat Berjemaah (sila bawa telekung sendiri - kaum perempuan)

2.00 petang: Aktiviti Bersama Anak Yatim (Games)
  oleh Bubbles Event Management
               
4.15 petang: Minum Petang
4.30 petang: Solat Berjemaah
5.00 petang: Persembahan Anak Yatim
                 : Sesi Penyerahan Hadiah Games Kepada Anak Yatim
                 : Sesi Penyerahan Sumbangan Dana Kepada Pihak Rumah Amal
                 : Sesi bergambar
                 : Bersurai








## Mintak perhatian ya sukarelawan/blogger yang telah mendaftar untuk Program Amal ni. Minta sangattt, untuk datang ON TIME. Kalau tak tahu jalan, mintak keluar awal sikit boleh ? Bagi mengelakkan sesat barat dan sampai lewat. Nakkkk sangattt mula kerja awal supaya kerja mengecat cepat siap.. Bayangkan kerja tak siap, dinding tak sempat kering sebab mula kerja mengecat lambat, kesian adik adik kita kat rumah tu, duduk dalam rumah keadaan yang tak cantik, tak selesa, tak kemas. Kan?? Pasang niat dari rumah lagii, nak pergi buat kerja amal di rumah anak yatim sampaiiiii habis. Sampaiii rumah tu siap sepenuhnyaaaa.. Dengan itu, kita pon boleh balik dengan hati yang senanggggggg . . . Betul ?  Terima kasih kerana memberi kerjasama.. Jumpa ahad nanti ! 


Ingat alamat ini, salin dalam telepon masing masing,

Rumah Amal Kasih Bestari,
LOT 5930, Kg. Betik, Kg. Melayu Subang,
40150, Shah Alam, Selangor.
*Landmark - Pergi ke arah Airport Subang. Dari situ akan nampak Signboard Kg.Melayu Subang. Ikut signboard tu tau. Dah hampir sampai, akan ada banting/banner seperti di atas. Kalau nampak bunting tu, uols tak sesatlah jawabnyaaa..  
**landmarik Jalan lain - Dari Aiport Subang, terus saja. sampai jumpa simpang tiga. (sebelah kiri ada caltex). Amik kiri tu. Terus je akan nampak banting/banner Program ini.
Kalau sesat call nombor ini - 012-642 4314 Ieza









Yang berharap Program ini berjalan lancar, amin amin amin . . ..
signature ms eida

11 comments:

  1. semoga semuanya berjalan lancar...ruginya xdpt join..

    ReplyDelete
  2. best!!! kalu eka ada sana leh la join. nak juga merasa program2 camni

    ReplyDelete
  3. ada tak mana2 blogger yang duduk area pj, bangsar dan kawasan sekitar UM??? harap sangat dapat pergi... sedihnya kalau tak dapat join.

    ReplyDelete
  4. Nak joint sgt2 tp esok br confirmkan coz my mom n MIL dtg KL la pulak... tak best plak nak tinggalkan diorang kat rumah jer... tp hati berbunga nak joint... huhuu...

    ReplyDelete
  5. teringin nk join tp tak bole, akak dh siap tempah mknan utk bawa sana.
    tp sbb xleh commit full day takleh join. semoga semua berjalan lancar...

    ReplyDelete
  6. Semoga semuanyer berjalan lancar...kirim salam kat adik2 tu...

    ReplyDelete
  7. All the best eida... harap semua berjalan lancar..aamiin...

    ReplyDelete
  8. semoga berjalan dengan lancar,sedihnya tak dapat join :'(

    ReplyDelete
  9. macm knal jer bunting nih., rmh anak ytim dpan rumh aku nih., haha... pe2 pun goodluck :D

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page