Sunday, January 20, 2013

XPDC Hubby ke Gunung Nuang !





Ingat tak uolsss minggu lepas, minggu yang ai busyyy tahap cipan tu? Sabtu ada Reunion TTC(KLIK untuk baca), Ahad ada perjumpaan AJK Event(KLIK untuk baca), tau takk kenapa ai mem-busy-kan diri ?? Sebabnyaaaaa hubby ai takde kat rumahhhh . . Nak ai duduk umah sorang sorang ? Memang tak lahh kenn... ;p  . . Takutt sunyiiiii . . So, ayuh kita membusykan diriiiii  ~ hewheww ~ Hubby ai pergi mana ? Die pergi memenatkan diri dia dengan memanjat Gunung Nuang bersama rakan rakannyaaaa . . hekhekehkkk.. Ai tak pernah naik lagi Gunung Nuang, kalau tak de event anak yatim ni, memang sah sah ai merengekk kat hubby nak join sekaliii . . hewhewww


Sedikit info mengenai Gunung Nuang ya. Baca sekejap sebelum uolss layan gambar gambar yang ai cilok dari kawan kawan hubby nieeee . .   "Gunung Nuang 1493 m (4899 kaki) terletak di daerah Hulu Langat, Selangor. Gunung ini juga bersempadanan dengan negeri Pahang. Puncak gunung ini ditanda dengan sebuah beirut. Pokok-pokok agak tinggi di puncaknya namun terdapat kawasan tinjau untuk melihat panorama Lembah Klang terutama Bandaraya Kuala Lumpur. Jelas kelihatan pencakar-pencakar langit di Kuala Lumpur seperti Menara Petronas, Menara Kuala Lumpur menara Rebung dan yang lain lagi. Di satu sudut pula boleh dilihat kawasan tadahan empangan Hulu Langat, juga kawasan tadahan empangan Klang Gate berserta Bukit Tabur. Kawasan puncak boleh memuatkan sebilangan pendaki untuk bermalam dan menikmati panorama malam.
Kebiasaannya gunung ini menjadi tempat latihan bagi pendaki-pendaki di Lembah Klang sebelum mendaki gunung-gunung yang lebih tinggi."


Hubby saya. Die sedang mandi peluhhhh   ;p



Hubby cakap ini warm up sebelum beliau ke Gunung Tahan.. Diaorang pergi berlima kalau tak silap ai..  Yang lain semuaaa busyyyy ~ Gerak dari rumah Sabtu 12.1.2013 pukul 6am lebihhhh . . Lepas tu ai dah tak tahu ape cer dengan hubby sebab line henpon dia tak clearrrrr . . Yang ai tahu, hari Ahad 13.1.2013 pukul 11pm lebihhh, hubby dah sampaiii umah dengan kaki terencot encott.. hekhehekkk


Trek Nuang. Nampak licin? Sampai kene guna kayu as a tongkat !
Ai pun kalau hiking, 1st thing ai jejak kaki dalam hutan, ai cari kayu nak buat tongkatt.. support kaki . . hewhew




Hubby cakap diaorang tak sampai puncak pun.. Sebab malam Sabtu tu hujan lebatttt.. Aah ken, hujan lebat.. Ai kat rumah tido dengan Mushang, risauuu je hubby... Ai ade pengalaman kene hujan lebat semasa camping.. Dia punya seksaaa. Perghhhh! Khemah banjir tak yah cerita lahhh kaaann . . Masa tu, XPDC mendaki Gunung Ledang(KLIK untuk baca).. Kenangan betul.......... Hubby cakap, kalau hujan, trek ke puncak tak cantik, licin.. Kalau teruskan membahayakan diri.. So diaorang patah balikkkk . . 

Penat penat tapii bergambar itu WAJIB! HAHHA



Meh nak tunjuk sikit kalau orang hiking ni tido kat mana ? Sajaaaa tunjukkkkkkkk . . 

 Sanggup? Tido kat rumah lagii BEST kenn?  ;p


Mula mula hubby balik, kaki dia sakitttt . Biasalah, urat tegang sana sini ken.. As a wife mithalii sangatttt *tangankebahu* , ai cuba untuk mengurut... hekhekhekkk . . Urutan ai, biasa aje lahh... Tapiii, peliknyaaa, hubby cakap dia dah TAK sakit lagii.. phewww ~ Sungguh? Terkedu ai tengok hubby dah loncat loncat keriangan kaki dah tak sakittt . Tak jadik nak pergi berurut  kat tempat lain.. Eh? Pandai jugaaa ai mengurut.. HAHA ~ Ai cakap, berkat tangan isteriiii mithaliiii lewtewww ... okhokohokhohokhhh

*random pics*








Yang rindu nak naik Gunung lagiiiii  ;(
signature ms eida

22 comments:

  1. eeeuuwww geli-geliman aku tgk pacat weyyyy...melalak aku dulu 1st time kena

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak pernah kene lagi dengan pacat.. hiwhiwhiwww

      Delete
  2. alamak ada pacat ke? mmg aku xgi la gunung ni..hihi..

    team akak aku pnah sesat kat gunung nuang dulu..sebaik ada renjer hutan tolong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan semua hutan yang ade sungai ade pacat? hukhuk.. aku pun tak pernah kene , eeuwwwww geli...

      Delete
  3. Saya dah sampai puncak nuang tahun 2006..sebelum kawen...nak naik mmg hazab..tapi bile dah sampai puncak ke tiga tu mmg heaven...pengalaman pahit saya tersesat sebab terpisah dari org depan...sebaik la ade petunjuk yg membe tu tinggalkan...selamatt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW! Ida tak sampai lagiiii..... nak kene ajak jugak hubby pergi lagi sekaliii ni.. hukhukhuk

      Delete
    2. dan orang cakap nuang lagi adventure dari kinabalu... dan nuang adalah trek terbaik untuk praktis daki gunung yg lebih mencabar...

      Delete
    3. memang mencabar si nuang tuhh... kawan kawan ida pun cakap menda yang same.. Kinablu tu tak tril sangatt tapii kita kene kuat lawan cuaca sejukkkk... hukhuk . . .apa apa pun, dua dua gunung ida belum berjaya naikkk lagi... hehweww

      Delete
  4. terbaik r ko da.. citer psl laki ko pun ko boleh create.. sah2 xder citer kan.. hahaha.. gurau je k.. tp mmg r.. bila kita urut suami, (mcam tgn power sgt kan), mesti dia ckp dh ok.. saja nk jg hati kiter lettew.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaha!! mak sangat lawak hokayyyyy! ;p

      Delete
  5. dulu2 suka outdoor activities ni. lepas kena slipped disc, swimming je la aktiviti Ai

    ReplyDelete
    Replies
    1. swim? ida tak berapa pandai nak swim.. hewhehweee

      Delete
  6. hebattt suami ida!
    nampak kuruss je. laki aku yang badan mantap ni pon boleh pancit naik gunung. seriusss :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyyy, puji melambong.. kang die baca, kembang kempis hidung dia.. hekhekhekkkk

      Delete
  7. haishhh....baru ingat nak join, tp bile tgk cik pacatt tu, trus tak jadi lahh...hehehehe...geliiii..

    ReplyDelete
  8. bestnye gie memanjat..hubby kite langsung xsuke bende2 gini..kawan2 die dh merata tmpt dh gie mendaki...die je yg xgie..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehhee. xpe sya, jgn dipaksa orang tak suka... biarkan dia dgn minat dia.. hehheheee

      Delete
  9. xpernah panjat gunung!! panjat bukit jer.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. ehm bestnya..Hubby MV minat bola..kereta dan pancing jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee~ lain orang lain minatnye kannnn..... Hubby ida lebih kepada hiking giniiii ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page