Tuesday, January 8, 2013

Tutorial PrintScreen Samsung Galaxy





Dah lebih patbulan, ai pakai Galaxy Young ni, macam macam ai explore.. walau dia tak sehebat Samsung yang lain, tapiii ai puas hati dengan Young ni.. Semua apa yang ai nak, ai boleh buat.. Seronok ! Cuma yang tak bestnya, internal space dia sikit sangattt, sekarang dah penuh... Susah lah nak upgrade sofware.... hukhukhuk... 


Pagi ni ai nak ajar tuto sikit.. Untuk pengguna baru Samsung...... Ai nak ajar buat printscreen.. Ala ala kat komputer tu.. Haaa, jangan tak tahu kat hp kita ni pun bolehhhh ~ Tapi hp brand lain ai tak tahu, yang ai tahu Samsung Galaxy Young dan seangkatan dengannya je yeeeeee . . .



 (Bigboss TAK percaya dalam gambar itu adalah ai... Kurengg asaaamm! 
Ape die tak tahu ke, anak buah die ni sebenarnya comeyyyyy  ;p)



Okay, gambar pertama. Ape yang uols nampak ?? Ada tiga button kan? Kiri, kanan dan tengah.
Gambar kedua? Button tepi tuh.. Button tu ai panggil Power Off.. Sebab bila nak off hp kita akan tekan situ kan? SALAH ke? Gasakk lah janji ai pahamm... HAHA


Okay, button TENGAH dan TEPI tu ditekan serentakkkk.. Dimulakan dengan menekan 2saat button TENGAH dan kemudian satu saat button TEPI. Nanti akan ade bunyik macam orang amik gambar gitu ~ KLIK! Dan sekejap je nanti akan ade tulisan "Screen captured. Save as image"


Okay, mana uols nak cari gambar yang dicapture tadiii?? Haaa.. Pergi dekat Gallery. Automatik ada folder ScreenCapture seperti kat bawah ini... Automatik ade tau. Takyah nak create bagaiiii  ;p

*Ai tengah ajar seseorang buat printscreen. Hp die bau kedaiiiiii   ;p  
 Dengan beberapa kali percubaan, dia berjaya! yeahhhh  *









Yang blurrrr, rebate RM200 dah berjaya TAPI nak beli hp ke???
signature ms eida

20 comments:

  1. wah, eida bijak lah!! ajar sape tu eida?? hahahhahah.... kesian budak tu kan eida, semua benda x tau.. hahaha...

    nice sharing my dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahah!! siapkah gerangan budak itu? tak terasa pedas ke? ;p

      Delete
  2. untung r hp mhl2 nie.. den ni xmampu.. waaa, nk hp touch screen gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal menda mak.. tigarat dah dapat dah Young ni.. hukhukuhuk.. ida mn mampu pakai hp memahaiiii ;(

      Delete
  3. dh lama pakai YOUNG ni tp tak tau lak bole print screen. tq eida.

    ReplyDelete
  4. i punyer hp cara lain nak print screen... juz slide tapak tgn kat screen... hehehe... ehhhh... nnti i wasap u nak tanyer psal isi form rebat 200 tu... ruangan epf tu xtahu nak isi ape sbb epf dah xde... lol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee~ u punya hp cangihhh maa.. mane nak sameee ;p

      Ruangan EPF tu ai pun xde dah... tapi ai isi je no KWSP yang lame.. gasakkk... hahahhaha

      Delete
  5. thanks eida..dah pat bulan pakai S Advanced ni baru tau bole printscreen..selama ni org soh printscreen ckp tak bole je... now dah tau..enset kecit pon bole printscreen taw...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahahha!!! Tak tahu cakap je takboleh, senang kan? hikhikhik.. pasni dah pandai printscreen boleh la buat.. ;)

      Delete
  6. baguslah ida ni kongsi2 kan? sebb tu mila tanya sampai lebam haha...

    ReplyDelete
  7. bestnya dpt rebate.. eyza x layak sbb taun ni dah 31... :(

    ReplyDelete
  8. cam tau je ajar sape..muahaha... :p

    ReplyDelete
  9. tutorial ko ni kn dyh, sbnrnya keisha lg expert...
    aku sndri pn xpndai...
    tp keisha, mmg screen capture jela kj dia...
    penuh gallery aku dgn gmbo tah ape2 yg dtgkp...
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha!! tu mesti die try n error je tuh... hihihihi

      Delete
  10. ehm permohonan tak dpt dihantar..ntah lah kenapa...huhu...kat Galaxy tab pun print screen senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai sangat yang apply kot kak?? Galaxy Tab? hewhehwhewww

      Delete
  11. Alah akak isi borang rebet tu asyik tak berjaya jer bila nak hantar.. suruh buat lg.. saboo jerlah... nak pakai young juga.. blh jg young kikikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHA.. Young always make us young kan kak.. hikhikhik

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page