Saturday, January 19, 2013

Setia Hujung Nyawa



 


Kecahhhhh, baca sini Setia Hujung Nyawa, baca situ pun Setia Hujung Nyawa jugakkkk .  Heyyyy lahaiii, ramai yang bercerita kehebatan cerita Setia Hujung Nyawa ni.. Ai blur? Cerita ape ni ?? Ai pun nak tengokk gakk lahhh . . Kang dikatakan katak bawah tempurung.. Tak remaja arr kalau tak folow the trend . . . kohkohkohhh

Sot AKASIA Isnin-Khamis 7pm
24 episod.


Baru habisss marathon cerita ni kat tonton.com tru my Young.. Syabas adik ! ;p  Bila dah tengok ni, rasa ingin tahu pulakk kesudahannya cerita ni. Padahal, ending cerita ni dah baca kat novel, eh sama tak ending novel dan drama? Kita tungguuuuu . . Ok lah cerita ni. Suweet suweet gitu~ patut ramai sukaaaaa . . Hero pun hencem.. HAHA . . Cerita dari SUHAN kan, memang best bestttttt . . Go go Abang Rosyam! Eh? lalallalalallalaaaaaa


Tapii, yang TAK seronoknya, si hero ni, Zain sibukkk mencanang kisah rumahtangga dia kat BFF dia tu, si Hady . . Cerita dalam kelambuuuu pun nak cerita keeee? Tak patuttttt ! Agaknya, tu yang membuatkan si Hady ni bengang sampaii berdendam nak tengok si Zain ni TAKKAN mengecapi kebahagiaaan kenn? Pergh ayat ai ! kuikukuikuiii . .  So, kawan kawan , INI TIDAK baik, jangan ikut ya!


Moral of the story, kawan kita yang PALING baik tu TAK semestinya yang PALING baik untuk kita, ianya boleh bertukar menjadi yang paling TERUK untuk kita ! Hati hati yaaaaaaaa



Ai suka tagline cerita ni,

Tidak ada insan suci yang tidak 
mempunyai masa lampau . . . .

                        dan tidak ada insan yang berdosa 
    tidak mempunyai masa depan . . .





Dalam dunia akhir zaman ni, yang bertutup litup itu pun ada menyimpan seribuu kisah lampau.. Ken? Jangan kita menjadi 'Hakim Dunia' untuk tentukan dosa pahala seorang manusia yang lain. Doakan yang TERBAIK untuk perubahan diri sendiri ke jalan yang diredhai ALLAH SWT. AMIN ~






p/s : Owner belog ni dah jatuh cinta dengan Lagu OST Drama Setia Hujung Nyawa, Maafkan Aku dari Last Minute... ouhhhhh bestnyaaaaaaa . .hari hari dengar TAK muak! Orang lain dengar hari hari ai dengar tu yang muak! HAHAHA









Yang geram pulak dengan BFF si Zain tu, grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  signature ms eida

26 comments:

  1. mila tgk khamis tu langsung xpaham sebab xtgk dari mula kehkehkeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahh.. mila kene tgok dari awal, baru paham.. heeeeeeeeee

      Delete
  2. hahaha...terjebak jua akhirnyer...best kan
    rasa remajew jew tengok citew nie...muhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHAHHA! Hampehhh tauuu.. tak memasal kejar nak balik b4 7pm.. kohkohkohh

      Delete
  3. eka pun layan je cite ni.kadang rasa geram dgn zain. layan el camtu.sedih

    ReplyDelete
  4. bazi follow jgk tp skrg nih asyik balik keje lmbt so asyik melepas hukhukhuk. nk tgk online, malas! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok cepat bazz.. rugi wooooOOOoooo.. tgh best ni. Zain kejam! ;p

      Delete
  5. wah...nak tgk kat tonton gak ler...ini serius...semua kata lebih hurmp dari novel...huwaaa..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang......... sangattt comel.... tapi bila drama dijadikan filem, itu langsung tak umrp!!! ;p

      Delete
  6. aku pun baru follow citer ni ..agak menarik jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ terasa mude jelita tak bila tgok citer ni? ken? hahhahaaa

      Delete
  7. cer dgr pulak lagu dpd fiq dlm citer nie..best jgk..
    tajuk die setia ke hujung nyawa fiq feat gjie
    tp along ad versi pendek aje..tp bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. anga pon ade.. gigih tau donload dari tenet.... tiap2 malam dengar.. hahahahhaa

      Delete
  8. BE follow citer ni..best giler..klau x sempat tgk atau sampai separuh mula lah BE kecoh tanya adik nape ddgn dia..? nape jd camtu..hahaha sampai adik malas nak jawab soalan BE..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahahhahaa.. ida tgok sensorang, hubby terpaksa tgok.. kihkhikhik

      Delete
  9. aku folow dr mula cite ni...:) best gak..

    ReplyDelete
  10. errr.. kau pun dh mcm adik aku.. tidak !! aku tak kan terjebak.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahha!! fuhh fuhh tiup aura sikit kat makkkk.... hahhaaaa

      Delete
  11. Replies
    1. ngeh ngehhh.... suka lak ida... citer romantik gitu ida memang sukaa. kalau taju, folow dari awal... ;p

      Delete
  12. rasanya mmg ramai yg layan cerita ni kan.. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zana pon layan gakkk? give me faifffffffffffff

      Delete
  13. geram jug angan zain...padahal kawan dia tue suka ngan wife dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeeeeeeee....... alahaii gerammnyeee.. zain sengal! hahahhaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page