Tuesday, January 29, 2013

Resepi Oreo MilkShake Saye !




Inilah Oreo MilkShake ai ~ ngehngehhhh



Burukkk gileerrr MilkShake ai ken? hikhikhik . . Tapii rasaaaa, yum yum yummm . . Ai sukaaaaa, satu jug tu ai habiskan soranggg . . Hubby? Macam biasa, benda benda manis gini, mane dia sukaaaa . . . Huuuuu ~ Tapi tak mengapa, ai TAK paksa dia suka apa yang ai suka.... Memasing lah kann . . Janji hubby suka ai ! HAHA ~ Okay, meh nak share resepi Oreo MilkShake dengan uolss . .Senang aje.. Main campak campak pastu blend, dah siap ! Taaaaraaaaaaaaaaaa . .



Bahan bahan :
1. Susu Segar Full Cream
2. Aiskrim Vanilla
3. Biskut Oreo
4. Chocolate Chips




Cara cara membuatnya :
1. Patah patahkan biskut oreo dan masukkan ke dalam blender..
 Haaaa.. ai guna Shake N Take tu lahhh...
2. Masukkan Susu Full Cream tu. Sukatan? Ikut sukaaaaa... HAHA
3. Masukk pulak Aiskrim Vanilla. Sukatan pun ikut sukaaaa . . Ai letakk banyakkk.. heee~
4. Kasi blend semua tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
5. SIAP ! Dan taburkan chocolate chips sebelum minum............... 





Ai sejukkan dulu before minum.............
Minum pulak masa cuaca panas... Heaven!

Yum yum yum




:autopublish: berada diluar kawasan. hehe:








Yang sedang otw ke Destinasi Cinta. hewhewhewwww
signature ms eida

16 comments:

  1. Replies
    1. memey sedap! nak nak diminum musim panas ni.. sesuaiii gituuuuu ;p

      Delete
  2. boleh habiss...mmg minta n suka gile la nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.... ida memang sukaaa manis manis ni... haishh padahal keturunan kencing manis.. bahaya!

      Delete
  3. sedapnya..samalah hubby kita benda2 manis nie makan or minum sebab nak jaga hati kita jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tapi kadang2 hubby ida tak sentuh lgsg.. sbb die tak suka.. xde makne nak jaga hatii... kuikukuiiii

      Delete
  4. xyah nak beli kan eida..wat sendri lagi puas hati..hehe

    baru dpt masuk blog eida..semlm xleh xtau asal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe sya.. kalau beli ada yang tak kene dgn rasa.. hehehe.. ouh tak leh masuk sbb ida nye domain ade problem. sorryyyyy =)

      Delete
  5. erkk.. telan air liur banyak².. mmg buruk rupe.. tp tahu mesti sedapp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupa buruk sbb guna oreo kan.. oreo kan hitam.. kihikhik

      Delete
  6. terliur kau.. resepi sama plak dgn laki aku bg.. hahah.. nasib ritu dah buat.. hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik.. kalau tak air liur baby melelehh laaahhhh .. naya je nak kene antar ke shah alam! hehehe

      Delete
  7. Replies
    1. mummy boleh buat ni.. tgh2 adam tido tu , boleh pergi blend sekejap.. hahahahhaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page