Thursday, January 17, 2013

Kami ke rumah anak anak perempuan dewasa Rumah Amal Kasih Bestari pula





Weekend lepas, pack dengan aktiviti. Hari Sabtunya ada Reunion Kecilan TTC Corner, Entry SINI. Ahadnya pulak ada perjumpaan AJK untuk berbincang mengenai Event Anak Yatim.. Sekali lagii, kami ke Rumah Amal Kasih Bestariii... Yang mana terlupa tu, Enrty SINI ada menceritakan gambaran sebenar Rumah Amal Kasih Bestarii ini.. 


Tujuan utama sebenarnya ingin berbincang dengan Ustaz mengenai Event nanti, juga nak selesaikan penyediaan surat komputer yang tak selesai selesaiii lagiii.. Nasib dah settle! Ai dah boleh hantar dah surat ni.. Syukur. ALLAH permudahkan urusan yang pada mulanya susah bagi ai.... Double check dengan mengukur semula tempat dimana kami ingin mengubahsuai... Settle jugak! Kali ini, nasib kami baikk, kami semuaaa dibawa melawat rumah anak anak perempuan dewasa pulak. Ingat kan, ai pernah cakap, mereka ini ditempatkan mengikut umur dan jantinaaaaa . . Rumah anak anak perempuan dewasa adalah lah dalam 10 orang. Dah besar. Cantik cantik diaorang ni... Berumur dalam 12-15tahun.... Rumah mereka hanyalah rumah kedai di bahagian atas. Sadis! 


 *Ruang tamu*


 *Bilik tidur mereka. SIMPLE. KEMAS.*


*Dapur mereka*



Kami TAK cukup peruntukan untuk menyediakan keperluan lain mereka. Kami hanya FOKUS pada keperluan ASAS saja. Tapi, InsyALLAH, rezeki itu dari ALLAH SWT. Ada rezeki untuk adik adik ini, kami pastiiii menunaikannyaaaa.... Kami dah pun listkan apa keperluan ASAS mereka yang kurang. Contoh. Pakaian dalam.. Pernah kita terfikir mereka amat memerlukan itu ? hmmmm . . .


Bersama mereka walau beberapa minit cuma, kami dapat merasakan kesusahan mereka.
 InsyALLAH adik adik, akak akak akan buat sehabissss baikkkk !





Sesiapa yang sudi memberi sumbangan,

Details akaun ai
Noor Hidayah Baharum
Maybank 1123 9905 4985





Bantu kami untuk Bantu mereka. AMIN ~







Yang akan berusaha sehabis baik untuk mendapat lebih sumbangan !
signature ms eida

7 comments:

  1. saya minta izin share kan entri awak ni kat fb saya tau :)

    ReplyDelete
  2. sebak pula tgk gambar2 tu.. hope lebih banyak bantuan yg dapat diterima..

    ReplyDelete
  3. Cubalah wat cerita tentang anak-anak yatim selepas umur mereka 18tahun keatas.. apa nasib mereka.. pergi kemana mereka?? masih ada ke yang nak membantu atau kerja saja ikut arah kehidupan.. teringin nak tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh maaf. saya tak sampai ke arah stu pulak. pun tak tanya pada ustazah yang menjaga tu. hmm. insyaallah one sweet day saya akan find out. tak pun awak la find out. tak salah.. ;))

      Delete
  4. Eida, good effort keep it up. Di syarikat tempat saya bekerja kerap juga mengadakan aktiviti amal kerumah anak yatim. Tetapi banyak focus pada yang umur rendah. Saya juga salah seorang ahli Persatuan Rumah Anak Anak Yatim.
    Teringin gak nak pergi sini... boleh bagi alamat penuh serta no telefon ustazah yang jaga.
    Sekian

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page