Tuesday, January 22, 2013

Blend Susu Kambing + Kurma = Petua Ingin Hamil





Ingat lagi tak uols ai ade beli Shake N Take ? Kat entry sini ai pernah ceritaaa . . Dah dapat dah pun. Lame dah dapat. Lupa haih nak cerita dalam belogg . .  Kenapa ai beli si menatang Shake N Take ni? Untuk memudahkan ai mem-blend Susu Kambing dan Kurma... Petua orang dulu dulu untuk mendapatkan baby.. Wallahulam . . Kita usaha saja ye?  Aiols kenn nak minum susu kambing this year.. Niat dihati nak minum hari hari.. Setakat hari ini, memang hari hari we all minum laki bini, usaha nak baby kenn . . Tapi tak tahu lah, usaha ni berpanjangan ke idokk . . Heee~ Doa doakanlah usaha kami ni berpanjangan dan jangan hangat hangat taiiiiikkk hayaaaammm   .. khokhokhokhokhhh




Stok Susu Kambing tersangattt mudah nak dapatt, beli aje kat kedai Ustaz, kantin office ai.. RM5.50 sebotol. Kurma? Kat Pasar Tani office setiap hari Selasa & Khamis ada juall . . Madu ada sentiasa kat rumah . . Mudah sangatt nak buat ni , tapi penyakit M selaluuuuuuu singgah ! Tapi this year NO ! Kami nak konsisten minum........... Mudah mudahan ada rezeki......... AMIN AMIN AMINNNN~




Simple aje caranya. Buang biji kurma. Hiris kurma nipis nipis.. Senang nak hancur... Shake N Take ni bukan blender heavy duty, so kita bantu dia dengan menghiris nipis nipis kurma tu..... Then campur Susu Kambing sebotol, Madu sesudu dua . . Dah blend ! Dapat lah secawan.. Kongsi minum laki bini, so suweeet kenn........ *matakeatas* hekhekhekkk

 *Selain blend Susu Kambing & Kurma, ai ade buat Milkshake.. 
Yummmy.. Next entry ye?*



*Sebelum minum, baca selawat ke atas Nabi. Doa/niat ada rezeki baby tahun ini. AMIN*





p/s : Wahaii tekakk, berkawan baik lah engkau dengan rasa si Susu Kambing ini yerrrrr..
Pleaseeeeeee  *ai minum sambil ketip hidung.. taknak bauuuuuuuu*  ;p









Yang berharap usaha ini berpanjangan , hihikhikhik
signature ms eida

79 comments:

  1. baguz2... semoga berjaya... insyaAllah...

    ReplyDelete
  2. aku mnum hi goat je then campur dgn pati kurma yg beli kt MAHA aritu..boleh gk kn?

    kuat ke bau susu fresh tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna agak kuat jugak. Tapi andi minum steady pulakk.. huhuhu.... Ntah la anna, aku taktahu boleh ke tak, aku guna yang freshh .... sama aje kot?

      Delete
  3. alahaiii fresh sgt tuh susu kambing tuh. *tutup hidung jugak* hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiihihihihih.. maybe lelama, dah lali dengan bau, takyah tutup hidung dah.. hehehhe

      Delete
  4. insyaAllah ada rezeki tu x lama lagi.. teruskan usaha yer dear..

    ReplyDelete
  5. eidaaa...kite pun dh try tau..awal2 je pastu ke laut...moga2 kekal mencube gini okayh..

    semoga ape yg eida n hubby usahakan, ade "habuan" yg menanti...kite doakan yg terbaik utk eida n hubby..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sya.... ida pun berharap sangat jgn kelaut dah pasni.. huhuhuhhuhu

      Delete
  6. mila beli susu kambing nun jauh di kedah..pure giler susu kambing pastu beli kurma madinah..selawat harap2 kita ada rezeki kan ida..mujur suami mila nak minum jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene dua dua minum kan mila.... baru afdolll... hehehhehe

      Delete
    2. minum waktu malam ke pagi yg bagus ?
      hasil blend tu,kena minum bgi habis skali ke ?

      Delete
    3. waktu minum pagi ke malam..
      hasil blend,tu kena bgi habis skali ka

      Delete
  7. CAIYOK CAIYOK IDA....nnt kita usaha sama2 dapat baby tahun ni,bersalin tahun depan....muahahaha.....love u beb....

    ReplyDelete
  8. Salam...mudah mudahan usaha ini berjaya. Kak Leen pun penah buat mcm ni. Kikiki tapi xde susu kambing so guna susu kotak je. Blender plak guna je blander dah bland cili haaaa mmg awesome rasanya pedas pedas hahaha. Lepas minum tu kak leen rasa nyut nyut kt ari ari. Mmg effective. Selang beberapa bulan lekat. Tp gugur. InsyaAllah dik...pasti ade jalan kemenangan bg org yg berusaha mcm kamu. Bakal anak kamu juga pasti berbangga memiliki ibu dan ayah yang sepakat dan sesabar kalian. Doa kalian agar kamu bdua segera dikurniakan zuriat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa pedas pedas tu ok what.. leh tutup rasa hanyir tu..kuikukuiii............. Terima kasih akak ;)

      Delete
  9. Eida, katne beli blender tu.nak blend kurma susu jgk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida dah paste link kat belog awak.. Acena? Dah beli??

      Delete
  10. wahh good info..sy pun nak sgt dpt baby dis year..tp still belum ada rzki..hrp2 ada la nti..nak buat jugak lah..tp mahal x shake and take tu? kalo blender biasa xleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mahal pun. RM58 saja. Ida dah pate link kat belog awak .. Dah beli? Boleh je guna blender biasa...... Tak salah... cuma ida je ngade taknak cecampur blender masak dgn susu ni.. hehhehee

      Delete
  11. Apa rasa susu kambing ye..? ada bau hanyir tak.. BE nak try tp takut baunya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia... huhuhuhuhu.. ada hanyir.. sbb fresh kan...... Takpe BE, ALLAH ada sentiasa untuk memudahkan jalan kita... ;)

      Delete
  12. nory taktawlah bile nak cube..tkut tak tertelan je...air buah zuriat pon seksa nk minum..huhu..

    moga ade rezeki buat eda nnt yer...

    amiiinnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nory, buah zuriat ida memang TAK boleh langsunggg..... perit tekakkk... hahhaa.. tp susu ini ok sikit... rasa dia mampu tahan lagi.. hehehee

      Delete
  13. Suh asben bca ayt quri kt perut jgak tu sebelum tido..insyaallah... Ros pun nk beli tp xbrani la..tlg bli shke tu bley?? Kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikkikiii.. akak ade bagi link, boleh bukak takk?

      Delete
  14. insyaallah.... moga berjaya, suami akak takmoo minum susu lah payah jugak tau... jadi tak buatlah mcm ni.. makan kurma jer.. gemgamm.. akak makan dia gengam .. suami makan yg akak gengam dan baca selawat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan kurma aje? boleh je kan kak.. janji kita usaha kan kakk.. ;)

      Delete
  15. caya lah angah.. In Sha Allah ada rezeki angah...

    ReplyDelete
  16. bagus mesin ni..semoga usaha Eida berhasil amin..

    ReplyDelete
  17. hurmmm.... kuat sangat ke bau frsh milk ni eida??
    sue mcm nak beli tpi takut terdaya nak minum.. takut bazir jelah plak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tutup hidung sambil minum.. lepas kot? hahahhahhaaa

      Delete
  18. Gud Luck ida..semoga usaha termakbul..aamiin aamiin aamiin... =)

    ReplyDelete
  19. semoga usaha ini berhasil eida... good luck

    ReplyDelete
  20. moga berhasil ada isi ye taun ni eida..ramai kwn mendoakan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin.. doa doakan lah ida ye kak.. andai ada rezeki tahun ni .. amin........... kalau takde, kita cuba lagi tahun depannn ;)

      Delete
  21. chaiyok2 ieda......usaha ketat2....in shaa Allah, Allah suka orang yang berusaha dan tidak hanya bertawakal tanpa usaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang ada yang usaha tapi tak tunjuk.. doakan ye. aminnnnn

      Delete
  22. chaiyok2 ieda......usaha ketat2....in shaa Allah, Allah suka orang yang berusaha dan tidak hanya bertawakal tanpa usaha.

    ReplyDelete
  23. eida, buat untuk yaya sekaliiiiiiiiii pehlisssssssssssssssssss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu yaya datang umah ida semata mata nak minum ni? hahahahhahaaa

      Delete
  24. apa agaknya rasa dia tu kan?? hehe.. betul kata batik pink.. usaha adalah lebih mulia daripada tak buat apa2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia? g rasa sendiri.. hahahahhahaha.. ;)

      Delete
  25. hurm.. usaha tangga kejayaan kan da.. tp kan, za tengok pun macam tak berapa nk lalu. errr.. da, kau tau, laki aku suruh wat milk shake dan akhirnya 2 kotak susu, 2 bekas aiskrim, settle.. lazat.. xdernya aku sempat nk snap masuk blog.. malas.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhahhaa.. milkshake memang sedapp.. hubby ida tak minum sangatt.. tp susu kambing ni die minum pulakkk... hehehhee

      Delete
  26. salam..
    kite dulu pon minum gak lepas gugur yg first dulu. mak kite yang suruh. tapi lepas kita urut sengkak dengan mak bidan, dia cakap cubalah petua yang dia bagi beserta dengan niat yang betul. petuanyam, putih ayam kampung campurkan sekali dengan madu asli, minum 3 hari berturut2 setiap pagi bila waktu subur. selawat dan niat. suami pon kene minum jugak. alhamdulillah... selang 2 bulan lepas gugur, kita pregnant lagi sekali. blehlah try.. insya-Allah... kita berusaha, Allah yang menentukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih awak.. ida akan cuba amalkan petua awak... ;)

      Delete
  27. ida..kalo da b'jy..gtau ye..nak try gak ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik. boleh eh cmtu? cuba dulu.. mane tau saya tak berjaya, tp dengan awak berjaya.. hehehee

      Delete
  28. Insya Allah :) Semoga berezeki..

    Ada lagi satu cara.

    Tumpang lalu ye tuan tanah..
    Saya ada menjual set kecantikan, set menyusu, bersalin & hamil :)
    http://thevitamomshop.blogspot.com
    http://facebook.com/vitamom

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH ;))

      sila sila beriklan.. hehehehehe~

      Delete
  29. Kalau xtahan dgn rs susu kambing tu, rendam dulu kurma2 tu semalaman dgn susu kambing. So the next day susu kambing tu dah mesra dgn kurma yg manis tu..
    Selamat mencuba : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendam? huhuhu. tapi xpe.. semakin hari ida minum, dah semakin biasa..... ai is suka sekarang. hehehehe .. tq awakk ;))

      Delete
  30. " jas, alhamdulilah dah uji dengan pregancy test, allamdulilah positive,dah 2 minggu,akhirnya penantian 8 tahun berakhir "^_^,

    INA ,KAJANG

    ALHAMDULILAH SERONOKNYA DENGAR BERITA DARI KAWAN SETELAH 8 TAHUN MENUNGGU ZURIAT SENDIRI, AKHIRNYA DENGAN KUASA ALLAH ,KAWAN SAYA MENGANDUNG 2 MINGGU

    =============================================================================

    ////my friend menggunanakan set kesuburan suami isteri -///////

    ++++she consume - GLA COMPLEX + ESP

    ++++ husband consume - ZINC + VITAMIN E
    ^^^^^^^^^^^_____^^^^^^^^________^^^^^^^_________^^^^^^________________^^^^^^
    Susah nak dapat zuriat ? mungkin PASANGAN ANDA MENGALAMI
    (/) CYST
    (/) SEGUGUT
    (/) SUAMI KURANG SPERMA
    (/) HORMON TIDAK STABIL
    (/) STERSS / TEKANAN
    (/) KEKURANGAN ZAT
    (/) TERLALU KURUS @ GEMUK
    (/) MINUMAN BERKAFIEN / BERAKOHOL



    DAH CUBA PELBAGAI RAWATAN hasilnya ttp sama ....belum ada rezeki
    kena sabar, selalu berdoa dan yakin ALLAH ITU MAHA PEMBERI, YA WAHAB
    Berdoalah kepadaNYA....insyaallah DIMAKBULKAN
    saya cadangkan kepada anda cuba dengan VITAMIN SHAKLEE
    Mana tahu rezeki anda dapat zuriat sendiri

    ALLAH MAHA MEMBERI REZEKI & MAHA PEMURAH
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    boleh lihat
    TESTIMONIAL SUAMI ISTERI YG BERJAYA MENGGUNAKAN SET KESUBURAN SUAMI ISTERI
    @





    Untuk isteri:

    ESP (protein)
    • ESP bertindak untuk memastikan sel ovum sihat dan memudahkan persenyawaan.
    • merupakan makanan asas untuk memastikan sel-sel dalam badan sihat dan sempurna.

    GLA Complex


    • GLA membantu mereka yang mengalami kitaran haid tidak teratur atau tidak tetap serta masalah senggugut ketika pra haid yang selalu dialami oleh para isteri.
    • membantu meningkatkan kesuburan isteri sekaligus meningkatkan potensi untuk persenyawaan berlaku.
    • membantu untuk sperma hidup lebih lama dalam tiup fallopio lalu meningkatkan peluang untuk persenyawaan berlaku.

    Untuk suami:

    Zink

    • Kandungan zink dalam prostat lelaki adalah 10x ganda lebih tinggi daripada organ lain. Mesti diambil kerana zink merupakan mineral penting untuk kesuburan lelaki.
    • meningkatkan kualiti sperma lelaki dan sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki.



    Vitamin E


    • lebih bertenaga dan meningkatkan keinginan seksual.
    • membantu membentuk sel sperma yang sihat.
    • juga bagus diambil oleh isteri untuk meningkatkan keinginan seksual



    mUGKIN SERASI DENGAN ANDA BERDUA ,
    TAK CUBA , TAK TAHU , DAH RASA, BARU TAHU.
    BAGI PASANGAN YANG INGIN MENCUBA BOLEH
    https://www.facebook.com/messages/ummi.husna.3?ref=tn_tnmn
    SMS/CALL/WHATSAPP/PM @ 012-2149154 ( UMMI HUSNA )
    Ikhlas
    Ummi Husna

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaaaaa.. promote baik punyaaa.. hihihihi.. akak memang ida makan supplement Shaklee skrg. dah ida pun ahli shaklee. terima kasih pengkosian akak di blog ida ;))

      Delete
  31. Assalam..

    Minta Izin iklan :)

    Untuk sesiapa yg berminat untuk membeli susu kambing dalam bentuk powder sy ada menjual dlm perisa original n strawberry..tidak berbau hamis n yg penting halal.

    Jgn segan untuk call/sms sy 012-5526397 @ fb Rasa Halal Susu Kambing..

    Tk

    ReplyDelete
  32. Sis, please send link shake n take tu... heeeee, tq.

    ReplyDelete
  33. Sis, tolong send link shake n take tu bleh... heeeee tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. mungkin dah habis promosi kot. ida beli di livingsosial. lagipun dekat atas tu ida ade attach link. awak klik je situ k

      Delete
  34. sy pon nak sgt baby,anak sy da 8 tahun,tp tanda2 nak dpt adik langsung xde,,doakan sy dpt baby jugak ye..amin..nak try jugak care nie la,mudah2han Allah makbulkan doa kite semua nk dpt baby... in shaa Allah

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum ida..saya baru baca blog awak ni. Mcm mana ye hasil petua mnum susu kambing & kurma ni?ada rezeki x? Sbb saya baru nak mencuba. Terima kasih.

    ReplyDelete
  36. Assalam....kalau pakai susu kambing yg bole jugak ke?

    ReplyDelete
  37. Salam...

    Sekadar ingin berkongsi...

    Saya baru baca blog ni..saya pun sedang ikhtiar utk hamil setelah keguguran Januari 2015. Telah berkahwin 1thn 8 bln.
    Selepas lebih kurang 5 bln keguguran,baru saya pergi mengurut utk kali pertama.
    Nasihat tukang urut tu, cuba urut 2kali lg..

    Skrg saya amalkan minum susu kambing + kurma (Wildan, Lazz, HiGoat).
    Saya juga minum air rebusan buah zuriat.. disamping menjaga pemakanan seharian.. (Lebihkan sayur n buah).
    Skrg sedang berusaha menaikkan sedikit berat badan sbb sy kategori underweight..(dah naik 1.5kg selepas sebulan..alhamdulillah).

    Semoga Allah memberi zuriat pd sy tahun ini...dan juga pada isteri2 yg ada d blog ini yg masih berusaha untuk mendapatkan zuriat..Amin.

    InsyaAllah.



    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum...sy baru jek minum susi kambing fresh tuan kambing tu bru ambil petang tdi trus bland ngan kurma...seriusly mula2 hubby sy xnk mnum cz dia ada darah tinggi n sy mula2 nk mnum takot cz biasa susu kambing serbuk sy mmg xleh mnum bau semacam...tp susu yg fresh ni bland ngan kirma sedap sngat n xde bau langsung...rsa cm mnum ais blanded n husbn pon ckp sedap sngt...sesape leh cuba jgn takot bau cz mmg xbau lngsung kalo susu fresh kot...

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum eida kalau guna susu lembu fernleaf bole ke

    ReplyDelete
  40. Sudah 3hr ini saya minum susu kambing.. enak juga rasanya..

    ReplyDelete
  41. Baru jer minum susu kambing fresh blend dgn kurma..rasa dia sedap plak..lemak2 manis..ingatkan bau hamis..siap tutup hidung bagai...

    ReplyDelete
  42. masa sesuai utk minum tu bila..selepas period ke tengah period...boleh bantu saya

    ReplyDelete
  43. Salam sis...dah pregnen ke lps amalkn susu kmbing+kurma?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page