Saturday, January 5, 2013

Ai takde masa weyyyy !





Meh bagi ai pinjam sapa sapa yang adeeee banyakkk masaaa tuh ? Meh pinjam barang sesaat dua. Ai kekangan masa ouh sekarang.... Ni lah padahnya buat banyakk kerja dalam satu masa.. Tapiii best pulak.. Mencabar diri sendiri untuk tahu tahap kemampuan sendiriiii... ;p


Ai tak de masa sampaii ai dah tak kesah dengan orang sekeliling yang sibukkk jaga tepi kain orang.. "Eh eh, kau dah nak masuk TIGA tahun, takkan takde perubahan" Ai jawab, tak de masa. Babai.. HAHA ~ Memang ai tak de masa nak pk , kau sibuk hal aku, kau nak tahu ape pasal hidup aku... Heyyyy, tak de masa nak fikir laaaahh... Buat pening kepalaaaa . . Kau nak fikir masalah zuriat ai, kau fikir sorang sorang boleh ?? ;p


Baik ai fikir pasal Event Anak Yatim ai yang tengah running ni........ Baik ai fikir pasal kesihatan abah ai, baik ai fikir pasal Mushang yang semakin hari semakin dah gemokkk ni .. Baik ai fikir macam mana nak perbaiki lagi hubungan manja kami suami isteriiiii . . .  So, ai takde masa nak fikir hal hal yang remeh temeh seperti kau memerli aku yang tak de anak, kau yang konon2 nya tak nak bagitahu kau preggy sebab taknak aku kecik hatiii? Heyyyy, ai takde masa nak fikir semuaaaa tuhhhhhhh .. Okay? Kau nak bagitahu, kau bagitahu, ai akan ucap tahniah. Tak nak bagitahu, ade ai kesah? TAK sama sekali... 


Apa yang jadik dalam hidup semua orang, ai MALAS nak amik tahu. Ai nak amik tahu part part hidup ai jekkkk.. BFF ke tak BFF ke, itu semua BOHONG! Dalam dunia zaman sekarang ni, mana ada BFF sangattt *mata ke atas*  Apa treatment ai buat, perlu ai bagitahu ke? Kalau kau follower belog ni, kau akan tahu. Kalau kau orang yang tak pernah nak baca belog aku, memang ai takkan bercerita lahhhh kennnnn . . . Hidup kita berbeza..... Ai doakan kau berbahagia. Kau doakan ai cepat dapat baby.. Okayyy ?


Dan lagii satu, ape pandangan uols semua bila kita dah buat baik dengan orang tu, kita niat nak tolong dia cari rezekii ? Tapi dia layan kitaa macam, heyyy tak de maruah ! Choiii . . Menyesal tau tak ai hulurkan bantuan.. Baru up sikit kemaiiin berlagaknyaaaaaaaaa . . Manusia !


Azam Tahun 2013,
Taknak emo. Taknak negatipp.
Tak nak tahu ape yang TAK berkenaan dalam hidup ai.
Belajar kenal mana itu SAHABAT, mana itu MUSUH !
Fullstop!





p/s : lega dapat meluahkan emosi. uols jangan meroyan tengok ai meroyan ni.
kadang kadang manusia tak paham kita. belog juga yang paham.. kuikuikukuikuii









Yang emo, terus rasa mengantukk ya amat ! bai !
signature ms eida

22 comments:

  1. ida bila aku baca entry ko ni aku rasa lagi semangat oke marilah kita realisasikan impian kita xperlu pikir pasal orang lain, ni dunia kita biarkan mereka...kot dia dengki dgn kita sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul mila. ida malas nak pk hal orang preggy bunting pelamin ke, apesal aku takde baby lagi ke.. itu semua kerja ALLAH. kita usaha, takperlu bgitahu semuaorang kan... baikk kita fikir hal kitaa aje...... ;)

      Delete
  2. mmg betul2 emo nih.sbr ek dear. biasalah,rambut sama hitam tapi hati dorang kita xtahu. Biarkan je orang yg jns camtuh,wlau hakikatnya kita sakit hati. Mudah-mudahan dia sedar kesalahan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin salah kita terlalu emo. Agaknye betul ida taknak kita kecik hati tapiii takperlu sampai ke telinga orang lain. Sendiri fikir sorang2 la.. Kita lagi kecik hati bila kita dilayan macam tu kan? Tersisih nye rasa..... ;(

      Delete
  3. sabo..sabo...

    taun ni kan, nory rase ade perubahan kt nory...
    nory dah tak pikir pasal baby pon..
    tak mcm taun2 lpas, emoo je pikir pasal baby..
    sekarang rasa mcm dah selesa plak hidup berdua..
    biarlah "rezeki" tu datang ngan sendiri nyer..
    Allah je taw bila masa yg sesuai untuk kite selayaknya bergelar ibu bapa..
    insyaALLAH, ade rezeki buat kite, cuma cepat dan lambat je...fedulikk kan ape kata org..
    org2 cmtu sbenarnya jeles tgk org2 mcm kite ni bahagia still kepit2 ngan husband lagi walaupon dah lama kawen...hehehehe...

    kite insan bertuah sebenarnya taww...
    kite patut kesian ngan dorang, bukan dorang kesian kat kite..
    Eh lelebih plak aku bersyarah malam ni...hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. biarlah rezeki itu datang sendiri. Kau orang semuaaa dah jangan fikir. Kita usaha sajaaa.. Apa yang kita lalui tak perlu bgtau orang. Sbb orang bukan sokong ape yg kita fikir. kan? Just fikir, bertuahnyaaa aku masihhhhh hidup dimuka bumi ALLAH. Marilah beramal sebanyakkk yang mungkin.... ;)

      Delete
  4. Eida!!!!!! Eka dtg.

    Sampai hati perli2camtu eh... Tu la... Org yg tak duduk tmpt kita mmg tak penah paham kita. Sabar ye eida. Mmg betul susah nak jumpa BFF dah skang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka.... welcome................... hehe~

      Biasalah eka. mulut orang. lagi lagi dapat tau ida nak berhoneymoon sampai diaorang cakap, asyik pergi honeymoon, hasil takde.. ishkk.. mulut takde insuran kan? biar ALLAH balas. Ida diam hanya membebel dalam belog sajaa... hehhehee....

      Delete
  5. Ihikkk lega dapat luahkan kan..
    think positive...kalau betul sahabat mesti dia faham situasi kita..

    Kalau ada niat nak perli2 tu..kta say bye2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ternyata die bukan sahabat su su... Dia hanya kawan sambil lalu.. HAHAHA.. Gila legaaaa rasanyaaaaaaaaaaaaaaaaaa........... Belog memang teman sejatilahhhh ;p

      Delete
  6. Dear...baik kita makan coklat lagi sedapkan...fedulik mereka u..

    ReplyDelete
  7. kau.. sungguh meroyan dan meluah rasa.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lega tau............. Kalau meluahkan kepada orang, diaorang tak sokong kita pun.. lagi sakit hati bila cakap dgn diaorang. tapi bila membebel dalam belog, belog diam je.. hahahahhaa.. syok pulak! ;p

      Delete
  8. part bff tu aku setuju sgt...xpayah nk bff sgt la kan...zaman skrg xde makna bff tu..dimulut je bff..dihati siapa yg tau..:)

    tp bab pregnant tak kasik tau konon2 kita kecik ati tu, aku dah pun 'terkena'...sabar je la dayah..Allah tau apa yg lebih baik utk kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarkan mereka dgn hidup mereka. Dia dah dapat bahagian die. Kita sabar sikit. Ada tu bahagian kita. ALLAH kan sayang kita, DIA nak uji dulu.... Baru kasik.. *ayat sedapkan hati sendiri* ;)

      Delete
  9. betul tu..tak payah pikir pasal orang lain..pikir pasal hidup kita je..bila pikir pasal orang lain buat sakit hati je kan..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi pelik kenapa orang lain suka pk pasal kita... heheheheee

      Delete
    2. sebab orang lain tak suka tengok kebahagiaan dan kejayaan kita. banyak yang dengki bila kita di atas..tapi diorang akan ketawa dan tepuk tangan bila kita jatuh. masa tu diorang akan rasa hebat. :D

      Delete
  10. selamat thn baru syg....
    :musuh sebenar adalah sahabat kamu yg paling akrab:
    :org jahat itu tidak menakutkan..tp yg menakutkan adelah org yg pura2 baik:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang pura pura baik dengan kita padahalll die lah yang paling benci kitaaa kan kak.... ;(

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page