Thursday, January 3, 2013

Ai pekerja yang serba boleh !





Selalu orang cakap kerja goverment ni rileks kan? Ai selalu je dengar macam tu.. Bila ai cakap ai kerja goverment, satu ayat diaorang gerenti keluar "Oh rileks ah kerja kau kan?"  Ai pelik.. Kenapa semua orang cakap kerja govermnet tu rilekssss ? Ai tak rileks mana pun? Hari hari ai ade kerja... Buat kerja sendiri, buat kerja orang, dah biasa daaaaa... Dan jugak kerja yang satu ini.............


Bila kita bekerja dalam satu unit, kita pasti membina satu hubungan kan ? Antara bos dgn anak buah kan? Walau ai dengan bos bos ai rapat, tapi ai tetap hormat diaorang sebagai bossssss . . Bila hubungan tu jadik baik, close gitu, baru lah seronok kita bekerja kennnnnnnnnn . . Tak suka ai bila bekerja ada jurang antara orang atas dengan bawah. Tak bestttt ~ Bila kita baik dengan bos, bos pun baik dengan kitaaaaaa.. Ini bukan membodek tapi lebih kepada menjaga hubungan sesama bos... hekhekhekkk


Selain kerja ai di office , kadang kadang ai buat jugak kerja ini . . heeeeee ~ Mengagih agihkan barang pemberian bos bos kalau mereka pergi outstation...........  Bos bos ai kan, kalau mereka pergi outstation, tak pernah balik dengan tangan kosong.. Mesti beli sesuatu untuk anak buah.... See! Hubungan yang baik mendatangkan faedah. HAHA ~ 


 *Udang kering & Ikan bilis dari Sandakan*


*Dah boleh diagih agihkan.. heeee*



Selamat hanya ada 9 orang dalam unit ai, kalau tak, makin banyakk lahh yang perlu dibungkus. Time ai  nak bungkus tu kan, dah rasa macam kerja kat tepi jeti je jual ikan bilis jeee... Bau die semerbak harumm menyelinap di setiap penjuru bilik.... HAHA . . . Apa apa pun, thanks bos !  








Yang serba boleh ! YEAH ! ;p
signature ms eida

23 comments:

  1. mila tau ida pekerja rajin sebb kalau tgk ida jenis cergas je medang sana sini sana sini...tpi mila tengok org gov kt tmpt mila byk rilex wooo...makan je setiap masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaha!! ikut jabatan kut mila? ida dok bahagian yang busyyy.. kalau tak, harus ida makan sajaaaaa.... tengok movie... ;p

      Delete
  2. unit i 2 org jer... dgn kak ja... kalau g mane2 tak susah hati nak bli utk 1 unit ni.. hahaha...

    ReplyDelete
  3. hihihi, biasa la tu.. ai pun selalu gak buat keje-keje begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida suka buat kerja kerja gini.. best best dapat ole ole .. ;p

      Delete
  4. npk fresh ikan bilis n udang kering tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha.... selamat sudah aku masukkan ke dalam nasi goreng aku... ;p

      Delete
  5. ni mesti tukang bungkus dan agih dapat portion lebih sikit dr org lain kan? hihihihih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA~ Nakal tau yani ni! Mane ade.. Ida adil dan saksama.... ;p

      Delete
    2. hihihi~ gurau je laaaaa.......unit yani tak ramai, ade dlm 39 orang je....heeeeee~

      Delete
  6. wahhh bestnyer...boss nory balik bercuti, tak bawak ape2 pon...hurmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Bos nory kedek lah tu... hiihihihii

      Delete
  7. untung ler dapat boss camni..anak buah pun suka..hehehe..kalau keje camni ari2 pun suka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. suasana kerja jadik best! kerja pun jadik lancar.... yeay!

      Delete
  8. nanti blh buat ns lemak la ek hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikji..... ida tak retiiiiiiii buat nasiii lemakkkkkkkkkk.... ;p

      Delete
  9. boss zana pun selalu beli ole2 untuk staff.. walaupun hanya 4 biji chocolate, tp chocolate beli oversea kan sedap2!! hehehe.. paling suka dapat FM!!

    eh, sape kat org gomen relaks?? banyak je keje!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nama free tu zana, memang best kan? hihihihi..... Kan? sapa cakap rileks? After office hour baru rileks tauuuuuu

      Delete
  10. Replies
    1. eh? bazilah lahhhh...... ape cerita terbaru? baby sihat?

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page