Wednesday, October 31, 2012

EidulAdha 1433H D A Y 2 #malamhari





Sambung lagi update. Tak habis lagi ni. HEHE ~ Malam Sabtu tu, ada sambutan besday budak tecik ni haa.. Anak sepupu ai. Ainul Mardiah dah masuk 2 tahun.... Rambut dia mahai ouhhhh ~ Kerinting habis ! Kalau buat kat kedai ni mahaiiiii .. HEHE ~  Dan jugak sambut besday sepupu ai yang masuk 11 tahun, Nur Faqihah Iman... 



Ucapan untuk mereka,

Selamat Hari Lahir. Semoga Menjadi Anak yang SOLEHAH ye... Semoga Berjaya dalam hidup memasingggg !  Ouh ye.. satu lagi, jangan lah pinggirkan keluarga bila dah BERJAYA nanti !!  


 *Ainul 2 TAHUN*

(gedik ikut mak sedara lewtewwww...  ;p)



*Faqihah 11 TAHUN*

(pemalu ya rabbi!!!)



Selepas sesi memotong kek, sesi menterjah Chocolate Fountain lagi sekali... Ye. Ai buat dua malam khas untuk mereka mereka ini.... Suka mereka! Ai happy. Berebut rebut. 2kg coklat TAK cukup ! Ai kene runner siang tu cari coklat lagi.... Beli lagi 2kg............. Coklat masak je pun ~ Tapi sedap jugakkkkk ! Abah ai tak jamu pun, dia cakap boleh potong kaki ni...... Mak pula sambung, tak sedar yang diri tu sedang merosakkan jantung. Abah ai perokok tegar... HAHA ~ Lawak lah parents ai.........................


 *Masa berebut. Habis comot semua ! Tapi masa ni yang seronok nyer.... Tengok gelagat budak budak eksaited nampak Air Terjun Chocolate ! Eh? Bukan budak je eksaited, mak segala budak pun...... Ada orang tu duduk depan chocolate TAK bergerak gerak pun... HAHA*



Sesi potong kek pun dahhh... Sesi men-chocolate-kan diri pun dahhh . . Sesi apa pulak? Sesi menyumbangkan suara yang sumbang pulak lahhhh . . HAHA ! Jangan memain, kat apartment Bayu Resort PKNS ni ada menyediakan bilik Karaoke.... Murah sangattt ! 2jam RM10 ~ Tapi we all bantai nyanyi sampai 2.30AM.... Tak de sape halang..... BESTNYAAA !!! Sampai ada yang tertido pun dalam bilik tu... Bilik dah lah besar.. Ada aircond.. Sejukkkkkk . . 


 *Nampak tak ke-BEST-an dia ?? Nak pergi lagiiiiiiiiiiiiii . . . *





p/s : terasa macam nak beli set karok je letak kat rumah.... HAHA







KLIK iklan di bawah, bukan saja untuk melihat beraneka jenis perfumes tetapi, yang ingin membeli dengan harga borong dan dropship, boleh lah berhubung dengan owner nya! Cari duit poketttttt maaaaa~









Yang suka nyanyi, suara tak sedap mana pun ! HAHA
signature ms eida
Read More ->>

Hangar PINK TERpanjang ~ hueeee






Daiso. Ai suka pergi Daiso. Asal pergi The Mines je ajak hubby masuk Daiso. Asal nak g Daiso je nak pergi The Mines.. HEHE ~ Apa je yang ada kat Daiso ni? Sebesar besar benda, sekecik kecik menda ada jual kat Daiso ni tau.. tau.. Dari barang atas sampai ke bawah, dari barang dapur sampai ke toilet.. Hasihhhh .. Semua ada lahhhhh


Daiso ni adalah sebuah kedai dari Jepun. Segala benda dijual dengan harga limahengget sajokkk! Semua benda.. Dari alatan memasak, menukan, membasuh, barang hiasan rumah, barang itu ini.. barang memake up.. haaa. Over ayat memake up tu tau! tskkk. .. Ai kalau duduk dalam Daiso ni sejam memang tak sah ! Ai akan jalan row by row.. Belek satu satu barang tu.. Pastu fikir, apa yang aku boleh buat dengan barang ni?? Dari tak nak beli, boleh jadik beli tauuuuu.. Hubby geleng pale! Elehhhhh ~ Dia pun suka masuk Daiso ni. Alatan menukang semua ada kannnnnnn.. Kan sayang kannnnnnnn kannnnn


Penemuan terbaru, padahal selalu masuk Daiso ni macam tak pernah nampakkk je? Ahad lepas lepas lepas (sebab dah tak ingat Ahad yang mana? HAHA) , ai g The Mines, ai masuk Daiso lagi. (kan dah cakap spot WAJIB tu) Ai ternampak dan mula berfikir, apa yang aku boleh buat dengan menda ni? *Bling bling atas kepala* YEAHH ~ Dah tahu nak buat apa.. Terus beli, amik yang paling panjang pulak tu............ Dah kate pendek ke panjang ke, besar ke kecik ke.. semuanya limahengget, of coz ai akan amik yang terbesar dan terpanjang ! huwhuahuhauhauhuahuaaaaa



Apakah menatang itu ?

*Penat umpan Mushang bermain sebab nak tangkap gambar Mushang dengan hanggar ni, boleh? HAHA*



Pernah nampak Hanggar sePanjang ni ?? Hanya di Daiso. Tapi kalau uols jumpa lagiiiiiiiii panjang, bagitahu ai ye. Nak beliii ! Sangat bagus hanggar panjang panjang ni ! heeeee~ Apa ai buat dengan Hanggar Panjang Daiso ni ?? Ce teka ce tekaaaa











Jawapannya ialah ,

*Ai buat sangkut shawls shawls ai yang berlambakkk, pelbagai warna itu........ Ini adalah sebahagian je.. Ada lagi shawls yang belum di gantungkan.... Nanti nak beli lagi lahhhh hanggar ohsem ni!*




Nampak teratur sikit bila ai susun shawls macam tu kan.... Sejuk mata memandang tak serabut bagai ! Hohohooooo ! Boleh lah uols tiru cara ai ni.... Simple aje ! Ke uols ada cara lain menyusun segala mak nenek tudung/shawls uols ???? Ce kaborrrrr sikit macam maneeeee








PERFUMES TERHEBAT di PASARAN ! Kau hado? Tak do?
KLIK je iklan kat bawah ni.. 







Yang nak beli lagi DUA lagi ! Baru sepolohhengget jeeeeekkkk
signature ms eida
Read More ->>

WORDLESS WEDNESDAY #47 | Mushang di pagi raya !






Gambar masa Raya Haji yang lepas. 
Mushang pun nak rayaaaaaaa! Awal kemain bangunnye.. HUHU
Walaupun Mushang jantan, tapi Mushang TAK leh g solat Raya.... HAHA
Mushang kene jaga rumah.... Mushang sangatt behave bila ditinggalkan selama 3hari... Rumah tak sepah !
Good boy!








Yang tak de gambar di pagi raya bersama sebab TAK mandi lagi time tu! HAHA
signature ms eida
Read More ->>

Tuesday, October 30, 2012

EidulAdha 1433H D A Y 2 #sianghari




Dah masuk hari kedua a.k.a hari Sabtu kirenye . . Walaupun sibuk bercuti, hari raya tak dilupakan.. Juadah raya jugak tak boleh lupa... Even tak balik kampung, tapi mak sedara ai dari kampung datang bawak juadah rayaaa.. Ouhh rendang ayam yang marvelousssssssss ! (ai memang penggemar rendang ayam ye) . . Seronoknya raya dapat makan rendang.. dapat mandi pool.. dapat cuti.......... YEAH ! Sukaaaa


*Ai makan bertambah ! Hari Raya RUGI diet !  ;p*



Hubby? Dia lagi lagi sukaaa.. duapolohpatjam berendam dalam pool ~ Macam taknak naik pun ado! HAHA ~ Dia dengan sepupu sepupu sama naikkkkk . . Pagi Sabtu, hubby ajak pergi pantai.... Ai taknak mandi pantai PD, kotor! (poyo nye aku!) Lagipun takut muka sunburn.. Dah lah ai ni TAK berapa putih, kang lagi gelap kalau berendam dlm air laut tu..... HEHE~ So, ai teman kan aje hubby mandi... Ai duk tepi pantai main kuis kuis pasir je..... hukhukhuk

*Betul tak tipu ! Berlumut air pantai tu.................. erk?*

Terasa macam nak larik ke Redang aje! hihi



Lepas pantai, balik hotel sambung pulak berendam dalam pool. Aji kembang semua benda ! Berendam je kerjanya ! Tapii syokkk... Sampai kecut kecut jari ...  Seronok main bola dalam pool pun iye jugakk.. Main bola beracun.. Tapi versi air.... HAHA ~ Lawak sehhhh . . Satu pool kami kongke.. Gamat!

*Lepas makan, turun mandi pool, pastu makan balik, pastu mandi balik... BEST!!*




 *Suka sangat gambar ni!*




Aktiviti tak banyak. Balik balik mandi pool, mandi pantai. makan bersembang. Itu je.
Tapi bila dapat berkumpul ramai ramai tu yang BEST !
Kannn ?









Yang penat dah belajar berenang kat pool tu, TAK pandai jugakkk ! huhu
signature ms eida
Read More ->>

Jika diberi pilihan antara Gadjet dengan Percutian ??





Sudah baca tajuk? Apa pendapat uols?? Gadjets trend sekarang.. Rasa macam malu je kalau nak jawab phone dengan phone yang takde Android ni..  ;p  Orang akan cakap, kau pakai hp tu ke ?? Beli lah hp baru sikit.......... Duit kepuk kepuk buat ape, beli lah hp.. (eh? mana tau duit ai berkepukk? duit ai nipis je tau..tsskkk)  Antara gadjets dengan percutian, jika ai disuruh membuat pilihan.. Ai akan pilih PERCUTIAN.. Terkejut? Jangan lah... Nampak macam ai gila gadjets kannn? Memang ai sukaaaa sangattttt ! Tapi apakan daya, sejarah hidup mengajar ai.. cewahhhh ayat~~ ! 


*One sweet day pasti akan menjadik milik ai... Lambat sikit je! hihihi*



Kenapa ai pilih percutian? Bukan gadjets riban riban tu?? Sebabnya, dulu masa trend orang ke hulur ke hilir dengan Camera besar gedabak, ai pun beli satu.. Mr.D ai panggil. Nikon 5000. Harga? Cash ai beli RM3K. Sekali accessories...... Punyalah suka dapat camera tu... Sekali hilang ! Lesappp ! Nobody knows mana perginya Mr.D kesayangan ai................ Baru 7bulan pakai......... Mengalir airmata ai.. ~ Sebelum tu, ai pernah beli hp Sony yang dulunya harga RM2K.. Pakai 4tahun dan akhirnya die rosak dan pergi meninggalkan ai........................... So, kesimpulan yang ai buat, gadjets berada di sisi ai TAK akan lama mana.. Lama lama dia akan meninggalkan ai.. sobss.. sobsss..... Jadiknya, rugi ai beli riban riban........


Tapi tapi, PERCUTIAN akan memberi ai KENANGAN terindah dalam sejarah hidup ai ! YEAH ! Kenangan TAK akan HILANG ! Kenangan TAK akan ROSAK ! Kenangan akan bersama ai sampai bila bila.. Nak nak, kenangan tu boleh di transfer ke photobook pulakk.. Lagi lah seronok ! HEHE ~ So, ai rasa berbaloi bila melabur riban riban untuk pergi bercuti.... Dapat pergi bercuti, dapat kenangan, dapat release tension bagai dan yang penting dapat pergi berjalan ke tempat orang... ~ hehe~  Itu pendapat ai je... Lain orang lain pendapat.. Tapi kalau ai orang yang ada duit berkepuk kepuk tapi tak tahu  nak buat ape, ai pilih dua dua ! HAHA ~


*Boleh teka kot, uols kan??*




Gadjets apa yang ai ada sekarang? Hanyalah Mr.Taff.. Harap bertahan lama ye! Tapi takkan selamanya ai tak beli hp kan, ai beli punya.. Tapi keutamaan kepada cuticuti dulu lah.. hehe~ Hp biasa pon boleh hidup.. HOHohohooo!!~ Uols pilih mana? Apa pulak alasan uols? Ce cerita sikit.. Ai nak tahu jugakkk.. HEHE ~



p/s : Mesti ada orang terasa sebab die selalu ejek ai. Hp takde android! Huh.. Makanlah hp yang ada android sangatt tu ! Tunggu nanti, ai beli.......... Kita berwas up sampai lembam ye! Puas hati kau! HAHAHA


  






PERFUMES TERHEBAT di PASARAN ! Kau hado? Tak do?
KLIK je iklan kat bawah ni.. 









Yang tak sabar nak bercutiiiiiiiiiiiiiiiiii, eh lagi 3bulan lagi lahhhh   ;p
signature ms eida
Read More ->>

EidulAdha 1433H D A Y 1 #malamhari





Ok. masuk pula cerita di malam hari ni. Aktiviti malam hanya bersembang makan bersembang dan makan... HAHA . . Boleh je kalau nak mandi pool lagi, tapi bagi chance kat orang lain pulak lahhh.. Asyik kitaa aje... Diaorang pun nak mandi pool jugakk .. huehueeeee ~ Tapi malam ni special... Ai nak TEST benda baru..... Beli nye dah lama, tapi tak TEST TEST lagi.. Ntah elok ke tidak.. Ntah jadik ke tidak kannnn . . Kalau jadik, baru boleh ON bisnes.. heeee ~


Apa itu??

*Chocolate Fountain in the house yawwww*



Gigih ai bergabung tenaga dengan my sis, Iera memotong buah buahan, cucuk marsmallow, cairkan coklat fondue . . Semuanya gara gara nak RASMIkan Chocolate Fountain ni.. Dan BERJAYA !!! Hooooo yeahhhh ~~ Yummyyyy . . .  Ai get ready buah epal hijau/merah, tembikai, buah peach, anggur, marshmallow dan biskut jejari..... Simple tapi ramai yang menyukai nyerrr... Ai jadik lega dan happy ! Berebut kau masa nak makan ni.... Rata rata sapa yang makan ni sure comot kat mulut.. sume chocolate... HAHAHA


*My Mini Candy Bar* hihihi



*Jemput jemput semua menjamu seleraaaa............coklat dah nak habis tuuuu........*

(picture taken from iPhone4s)  





LAST but NOT LEAST, 
MODEL Chocolate Fountain.....

My Pak Usu ! hihihihihi
 (semua nak jadik model, tapi tak pakai tudung , acena? hihi)



Alhamdullillah. Syukur. Mesin beroperasi dengan jayanyaaaa... So, ai dengan yakin boleh release produk ni dahh .. HEHE ~ Nanti ai up lain entry untuk cerita dengan lebih lanjut bagi sesiapa yang ingin menyewa okay! Ada PROMOSI yang menunggu uols! Dont miss !








Dapatkan PERFUMES yang pelbagai bau, rupa, yang pasti MURAHHH !
Jangan malu meow meow nak KLIK iklan kat bawah ni yerrrr  . . . . .








Yang lega sangat sangatttt ! dan berharap semoga semuanya berjaya !
signature ms eida
Read More ->>

Monday, October 29, 2012

EidulAdha 1433H D A Y 1 #sianghari





EidulAdha 2012 @ pantai beranginnnnn ~



Cerita EidulAdha we all bermula pada hari Jumaat, lepas solat Jumaat, we all gerak ke Port Dikson. Family ai dah lama gerak daa..... Jalan langsung TAK jem.. Mungkin semua orang dah sampai kat kampung halaman masing masing... hehe ~ Hubby bawa steady je..... Cool. Katanya buat ape nak rushing rushing, kata nak pergi bercuti haruslah rilekss... cewaahhhh ~


*Ada kemalangan pulak masa menuju ke hotel ~ Terbabas kot?*



Dalam pukul 4.30pm, we all sampai kat PKNS Bayu Resort.. Apartment ini ditaja oleh my sis Lya, yang bekerja di PKNS Shah Alam.... Rumah besar ! Ada 3 bilik.. Ada pool.. Itu yang syokkkk ! Semua tu baru RM140 aje untuk 3hari2mlm ...... Untuk Staff PKNS only ye!  ;p


*Apartment ni sangat BEST!  Sis, nanti sewa yang banglo pulak ye? HEHE*



Sebelum sampai apartment, ai singgah kat Teluk Kemang kejap, nak beli gogle dan bola.. Habis cuti , apa jadik dengan google dan bola ai?? Hancussssss ! HAHAHA ~ Murah katekannnnnn . . Sampai sampai harus lah mencekik dulu................. We all memang TAK makan lagi, kat rumah ai goreng nuggets sajaa.. hihihi ~ Sian hubby lapor!  Lepas makan, rehat rehat jap... Lepas tu ?? Aktiviti berendam di pool............ YEAHHH !!!!!  Heavennyaaaa bercuti.............................

*Ohoiii ~ masing teringat ingat pool ohsem ni!   
Aksi terjun pool (jangan cuba di rumah ye!) ;p*




Pool ni dikongke oleh kami, anak menantu cucu Azizah.. Orang lain datang nak mandi pun segan silu sebabnya we all buat pool ni dah macam sendiri punyer! HAHA .. Tepat jam 7, baru terkedek kedek naik atas.. Bestnya berendammmm . . Masa ni hanya ada tiga family saja.. Mak sedara/sepupu yang lain belum sampai........ Lagi gamat esoknye!   Best berkumpul ramai ramai ni............ 








Dapatkan PERFUMES yang pelbagai bau, rupa, yang pasti MURAHHH !
Jangan malu meow meow nak KLIK iklan kat bawah ni yerrrr  . . . . .









Yang bercuti hari ini,
signature ms eida
Read More ->>

Tetiba tertengok VIEWs dari Mr.Nuff





Salu ai bukak Nuffnang, ai tengok $$$ je... HAHA ~ Sekali sekala tertengok gak keywords... Dan yang paling jarang tengok adalah views! Lately ni, lepas baca entry Zana pasal views, baru lah tergerak hati nak tengok.... Ada guna rupanya... HAHA 


Ada button today, this week, last week, last month.. Haaa. gilakk ai tak pernah amik tahu.. HAHA ~ Ai pun start lah usha usha.... Ramai jugak yang datang jenguk blog ai yang tak seberapa ni.. Perasaan! Sekarang dah pandai sikit tengok views, tengok waktu bila ramai orang, tengok hari ape yang ramai...... Sekali ai baru tahu, kalau blog yang mempunyai lebih 350UV, eh maintain sehari 350UV boleh dapat iklan dan buat duitttt.. Ayuh buat! Mari mari kita menambah pendapatannnnnn melalui internet... ewahhhhhh ~  Itu ai cerita next entry ya?


Ai catitkan disini untuk tatapan ai sendiri. Maybe next next time boleh guna pakai untuk mintak iklan lain pulakk.. heeeee ~ Tapi ai tahu, uols nye view lagi manyakkkk kannn.... Ai ni blog kecik cinonet aje    ;p


*Bulan September*   UV hanya 8431 aje.......





  *Yang ini separuh bulan Oktober.... Belum full lagi, ai dah sibuk sibuk nak print screen.. HAHA*



Actually nak hantar gambar ni untuk dapatkan script banner iklan. Harap harap lepas.. Ngeh ngeh ngehhhh. Nampak tak mana yang kurang tu? Weekend lorrr .. Aiyooo ! Memang tak boleh buat apa lahhhh. Weekend memang ai kureng aktiviti memBlog ni pun.. Sibuk duk jadik Isteri Mitahli jekkkk   ;p



p/s: Untuk renungan ai je ni.. Macam mana nak kasi up lagi trafik blog ni? Kasi up lah entry yang best besttt maaa.... Itu pun nak diajar! HAHAHA  *sendiri tanya sendiri jawabb... baekkkk*






Dapatkan PERFUMES yang pelbagai bau, rupa, yang pasti MURAHHH !
Jangan malu meow meow nak KLIK iklan kat bawah ni yerrrr  . . . . .









Yang kalau boleh nak UV cecah seribu bolehhh? verangan tak salah!  ;p
signature ms eida
Read More ->>

Friday, October 26, 2012

SELAMAT HARI RAYA ADILADHA !!





Hubby and ai ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua followers, readers, silent readers, dan tak lupa stalker yang disayangi... Ngeh ngeh ngehhhhhh . . Yang bawak kereta balik kampung tu, hati hati ye.... Yang tak balik kampung tu pun berhati hati jugakkkk... Tau lah jalan kat KL ni lengang, jangan buat aksi pelik pelik lak atas jalan raya tu.. hihi . . Ok jumpa Hari Isnin ya ! 

*tak de gambar nak tepek, tepek gambari ni!* heeee~




p/s : Entry AutoPublish. Blog akan sunyi 3hari. Have fun!








Yang dah sampai kat PD rasanya,
signature ms eida
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page