Monday, April 30, 2012

Pesta buku, pergi jugak ! hihi





Memang ai nak pergi Pesta Buku kali ni, tapi semalam takut pulak nak masuk KL..Sudahnya tak pergi pun... Tetiba hari ni, Sis P ajak pergi... Ai malas sebab puasa tapi nak pergi jugak.. So on jela ! hihi ~ Mana tau sibuk berjalan, ai lupa jap rasa 'lapar' tu.. 

 * masa ni kat dalam Dewan KarangKraft* gila ramai kan?*



Apa yang ai beli kat sini ??
Buku resepi tu jatuh sebuah RM4 je ! hiihi .. Wajib beli 5.. Lagi 3, Sis P yang beli ~~
Bacaan doa tu, ai beli kat mana ntah.. Jalan jalan nampak, beli terus ! 
Bagus ni, tampal kat dinding depan sejadah... heee~



Tapi yang bestnya, ai jumpa Zizan okay !! HAHA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



* Acah je...HAHA!! tak boleh blahhh der we all..... 
Semoga Zizan cepat sembuh ! 
Semoga Angsa Ganas terus BEST ok!! 
*tetiba*








Yang baru sekarang rasa "LA**R" , hihi
signature ms eida
Read More ->>

30 April 2012





Last day bagi bulan April.. Ai berpuasa hari ni.. 11days to go ... Haiyakk ! Chaiyoookkk ida ! ! Memang nak habiskan straight bulan ni.. Bulan Enam nanti nak rilek rilek.. Bulan Tujuh dah stat bulan Ramadhan kan? hiihhi.. Tak sabar nak raya wei ! Ai dah selamat beli baju rayaaa... Harap harap menjadik lah plan ai, nak baju raya macam ni ... Now, dah sibuk nak menempah pulak.. Tapi belum pergi lagi.. Maybe next week kot ai pergi Cambell tu... 


Hubby punya baju je belum beli.. Sibuk nau nak kain SB-Line tu.. Payah pulak nak cari warna grey pekat ni... huuu~ Kalau tak jumpa gak sayang, u tak raya lah.. HAHA ! Hubby punya kalau lambat tak jadik masalah... Si Din Wahab tu sentiasa terima tempahan last minit.... Bukan macam kita ni, perempuan.. Tailor tak terima baju perempuan last minit kan? Kenapa ekkk ??


Hari ni, office ai lengang je... Kerja tak banyak.. Ai settlekan kerja kerja yang berbaki je.... Ramai yang bercuti, 2 bos bercuti.. Bigboss pergi site... Betsnya ! Menari nari kami di office .. hehe~  Habis kerja ni, nak buat apa ek? Eh eh seronoknya macam ni. Nak berjalan, malas pulak sebab berpuasa.. Nanti haus ! hihihi ~ 


Ai dah apply cuti tadi.. Siap apply sekali untuk hubby... Sudah jadik PA pulak ni.. HAHA~ Manyak tak sabar lahh... heee ~~ 4days to go.. Tik tok tik tok !










Yang nak sediakan entry auto publish untuk next week, hehe~
signature ms eida
Read More ->>

Saturday, April 28, 2012

TQ Astro !






Hai laa.. Memang kene lah dengan entry sebelum ni.. Ai memang takkan keluar mana mana sebab banyak sekatan kat KL tu.. Kacau daun orang nak merongeng betul laaa.. hihi ~ Tapi sib baik ASTRO ni baik hati memberi channel freee.... 130 tu !!! We all gunakan sebaik mungkin peluang, weekend ni duduk rumah je.. Layan channel free tu.. Al-maklum la, ai beli Pakej Family+Mustika je.. Heavennya bila boleh layan HBO!! heee~~

Tapi hubby tu, tak berganjak dari depan tivi.. Balik balik TURBO TURBO ! huuu~~  Maybe orang yang beli Pakej penuh tu tak rasa nikmat macam yang we all rasa ni.. hihi ~ Thanks to Astro ye !!! Walaupun setiap kali hujan, kau buat hal...... Walaupun rancangan kau berulang limapuluhenamkalisehari, ai tak pernah jemu dengan Astro !! Miaaahhhhaaaa.. *ayat bodek !*





Sedikit Info : Memenangi Anugerah Top Best of  The Best Brand di Putra Brand Award 2012 ...
Sebagai pernghargaan, enjoy uols dengan 130 Channel Free dari 27April - 6Mei2012 kecuali Astro First! ngee*  (10 hari tu beb!!!)








p/s : rasa macam taknak pergi kerja je seminggu ! HAHA
p/s/s : Jom sama sama kita berdoa Cuaca baik sahaja dalam tempoh 10hari ni.. HEHE !
p/s/s/s : Melangok depan tivi, jangan lupa solat ! hihihi










Yang agak jakun jugak ! HAHA
signature ms eida
Read More ->>

Tak memasal kan? Spoil !







Unit Pentadbiran telah dimaklumkan bahawa sekatan jalan oleh Pihak Polis Trafik Kuala Lumpur akan diadakan pada hari ini (27 Jumaat 2012) dan dijangkakan bermula pada jam 12.30 tengahari ini sehingga malam esok (Sabtu) jam 10malam. Sekatan ini diambil oleh pihak polis sebagai langkah berjaga-jaga dan untuk kawalan lalu-lintas disebabkan Perhimpunan Bersih 3.0 yang dijangka diadakan di Dataran Merdeka pagi esok (Sabtu ,28 April 2012)

Sekatan ini melibatkan kawasan-kawasan di dalam pusat bandar Kuala Lumpur dan jalan-jalan masuk ke Kuala Lumpur seperti berikut:

Pusat Bandar Kuala Lumpur
1.Kawasan Dataran Merdeka sehingga SOGO
2. KL Sentral
3. Sekitar Masjid Negara
4. Kawasan Dang Wangi
5. KLCC
6. Kg Baru

Jalan-jalan masuk ke Kuala Lumpur
1. Lebuhraya Sungai Besi
2. Lebuhraya Persekutuan (Sekatan akan di jangka diadakan berhampiran Midvalley-Jalan Syed Putra)
3. NKVE ( sekatan di Tol Jalan Duta)
4. Lebuhraya LDP
5. MRR 2
6. Lebuhraya MEX

Tuan dan puan adalah dinasihatkan untuk menangguhkan segala urusan dan lawatan di sekitar Kuala Lumpur dari hari ini sehingga malam esok (Sabtu)

Sekian,terima kasih.





Copy : dari FB






Yang memang takkan kuar punya,
signature ms eida
Read More ->>

Thursday, April 26, 2012

Keywords - Pulau Perhentian





Hari ni tetiba banyak lak keywords Pulau Perhentian yang naik kat blog ai.. Peliks ! Ai belum pergi lagi.... Apa yang mereka mereka cari ye?? Mesti tak dapat apa yang dimahukan kan? Sorry guyss... Nanti bila ai balik dari Pulau Perhentian, ai akan cerita details yer......... Ai memang suka cerita cerita review ni after balik bercuti, senang nak refer balik or menyenangkan orang yang diluar sana untuk plan bercuti.... Bukan niat untuk menunjuk nunjuk yer... =D


Sebab bila ai plan untuk pergi ke sesuatu tempat tu, mesti ai search blog blog yang pernah buat review........Kekadang tu kecewa jugak sebab diaorang buat review tapi tak cerita details habiss.. Mungkin diaorang malas kot? Tak kesah . . Janji, ai jenis yang suka cerita details dari A-Z... heeee~~ Pasti, tak menyesal lah baca review cerita dari ai.. huhuhu~~  p/s : 8days to go... Tik tok tik tok tik tok !


* Eh eh, uols nampak tak keyword "Rahmat Andieko Hussin' tu? Hubby gatal taip nama dia kat google.. Sekali keluar semua, blog ai.. Dia terkejut? HAHA ! Lawak lawak.. Memang la.. Sudahnya ai selalu sebut nama dia...... * hihihi ~




p/s : Terpengaruh dengan Zana, beliau baru terima cek Nuffnang... Ai pun dengan pantas meng-cash-out-kan duit Nuffnang ai.... Tak sabar ! Walaupun bukan 4 angka, 3 angka pun jadi la... boleh tampung mana mana yang tak tertampung tu.. hiihhii~  Harap harap BE Kao Laurier Perfect Comfort membiak dengan jayanya.. Membiak? Ntah pape ayat BM kau!


Bak kata Zana, BERBLOGGING is HOBI .. MONEY is BONUS... Ai loike !!~ Thanks kepada semua pembaca pembaca cerita merapu ai.. hihihihi~








Yang tak sabar nak terima cek ! Nerves ouh !
signature ms eida
Read More ->>

All about PaperCraft !!~






Hubby dah balik outstation, baru boleh ai up entry pasal papercraft ni... Kalau hubby tak de, mana lah ai tahu nak carik kat mana link nak donwload.. Barang barang apa yang digunakan? Betul tak ?? Ai bukan dalam bidang ini yer.... Yang ai tahu, papercraft siap then ai pose sana sini.. HAHA !! Jom usha barang barang yang hubby gunaaa.....


*Design Knife* RM5*Daiso*


*Scissors* RM3.50*


 
*Utility Knife* RM1.80*                     *Bond PVA Glue* RM4.50*   



*Cutting Mat* RM11.90*  



* Uncoated paper - 120gsm sahaja !*RM4.20*
**Kalau dapat yang coated lagi cantik**


*Penyepit RM2.80*




Hubby cakap, masa dia mula mula nak mencari papercraft untuk sesuatu objek, dia main taip je, try and error kat google tu..... Something like this "papercarft for gundam" . . Then keluar la banyak website... Dia buka satu satu untuk mencari yang bebetul boleh download... Haa.. macam itu laaa... But now, hubby dah ada link yang biasa dia boleh cari . . Kalau tak de apa yang uols nak cari, taip je kat google tu.... Mesti ada !!~ Ok?

Here link untuk Camaro 1976 a.k.a bumble bee . . &  Camaro 2009 a.k.a bumble bee ~~


Ini pula website papercraft yang lain lain...
  1.   Paper-Replika
  2.   HobikitKertas
  3.   PaperCraftSquare
  4.   Papercraft World
  5.   Papercraft Paradise
  6.   Papercraft Heroes
  7.   Paperboxworld
  8.   Nintendo Papercraft 
  9.   Gundam and Robot Anime
  10.   Maquetas en
  11.   Elso Craft
  12.   Vehicles - Paper Craft
  13.   Papercars.wz


Pesanan ringkas dari hubby buat semua yang bakal menceburi bidang papercraft ni, nanti kalau masa download tu terjumpa Fail PDO, jangan risau, uols boleh bukak menggunakan Perisian Pepakura Designer.. Mana nak dapat ? Cari dalam internet yer.. Pastu download.. heee~~ Fail fail lain banyak dalam PDF....




Pesanan ringkas dari ai pulak, kalau dah menceburi bidang ni, jangan pula lupa tanggungjawab sebagai suami yer.. heee~~ Dan selamat bersabar !!~ And goodluck !! hee~














Yang berharap ada yang berpuas hati dengan penerangan ai, 
   signature ms eida
Read More ->>

Wednesday, April 25, 2012

Memberku Hawa





Memang ai ada kawan nama Hawa Aznizar.. Kawan sekolah menengah dulu.. Tapi ni bukan nak cerita pasal ci hour ni.. Tapi drama baru kat TV3 dengan kerjasama Kotex tu... Setiap hari Ahad, jam 10.30 malam.. Lepas habis Mentor ! heee~ Sapa ada tengok? Angkat kening sikit ! huuu~


Ai suka cerita macam macam tu... Suka sangat ! Walaupun pelakon ai tak berapa nak minat.. hee~ Tapi not bad juga lakonan diaorang.. Jangan tak tahu, hubby pun tengok sekali... HAHAHA!! Cerita ni dah masuk Episod 2 daa... Dalam episod 2 tu, si blogger terkenal pun berlakon jugak laaa.... Hanis Zalikha... Sapa tak kenal kan ? Memegang watak model yang sombong , Tish.... Not bad jugak dia berlakon... heee~~ 


Sinopsis cerita Memberku Hawa ni adalah mengisahkan dua orang sahabat Kay dan Hawa dalam mengharungi liku liku kehidupan.. Simple! Ai suka tengok penampilan Hawa lakonan Faezah Elai tu.... Suka sangat fesyen dia !! Si Kay lakonan Nad Zainal tu pun slumber je.. Tak nampak kaku pun ! Pelakon baru tu kan dia ? Sekali pandang ada iras iras muka pelakon Ogy Ahmad daud punya adik. Sapa eh nama dia ? Alaa.. yang jadik Aunty Anne dalam Vanilla Coklat tu... Ada kaitan ke? 

*its so me kan? hihihi*










Yang pasti akan follow cerita ni !
signature ms eida
Read More ->>

WORDLESS WEDNESDAY #23 | 6 minit je !



 






:: Peringatan untuk diri sendiri, kawan kawan, silent reader, followers 
dan untuk semua lahhhh... hihi::











Yang sekadar mengingati je, bukan berlagak alim ye!
  signature ms eida
Read More ->>

Tuesday, April 24, 2012

Nak jumpa pakar tapi......



 


Tapi banyak sangat hal yang kene buat dulu sebelum 'serah' diri kat pakar .. Pakar bermaksud bukan lagi ke Klinik biasa biasa itu... Bukan lah hal yang menggangu ai tapi we all memerlukan 'ruang yang besar' kalau sudah bermula dengan pakar ni...


Hal hal yang dimaksudkan ialah hal hal kucing ai.... We all buat keputusan ni dah lama tapi asyik tertangguh je.. hee~ *sayang nak hantar actually* We all akan hantar semua kucing ke Pusat Penjagaan Kucing untuk selama lamanyaaaa..... Dengar tak ? Selama lamanya.. Memang satu keputusan yang sangat berat!!! Tu baru buat keputusan.. Belum nak pergi hantar lagi... memang satu tindakan yang lambat laa... heeee~


Ada tempoh sebulan lebih je lagi sebelum we all memasuki 'alam sunyi' .. Statement tak boleh blah der... Sunyi lah tanpa malam malam hari ai terjerit sana sini panggil nama kucing... Yang sekor atas peti ais.. Yang sekor duk atas tivi.. Yang sekor panjat pagar..hihihi... Ai akan merindui saat saat itu.......... Berat der! Berat ! Ada orang suka rumah senyap sunyi.. Ai suka je rumah bising bising !


Ai tak kata membela kucing tu membebankan.. Tapi, bila ai congak sebulan we all membelanjakan RM250 untuk pembelanjaan kucing... Dulu boleh la, anak bukan isu.. Sekarang bila, cecah 2 tahun usia perkahwinan, isu anak sering timbul.. Tengok orang kendong anak, ai jeles! Tengok baju baby, ai teringin nak beli..... Hakikatnya, we all nak sangat anak sekarang ni !!!!  Kucing ai akan paham tu... Ai dah didik mereka selama dua tahun daa .. heee~~ Kalau ai banyak duit, gaji limaribu, tak de hal tiap tiap bulan buat treatment yang pasti memakan belanja ratusan setiap kali jumpa doktor sambil membela kucing kucing.. hee~  Nak buat macam mana, ai tak banyak duit, terpaksa memilih.... *sedih!* 


Lagi satu hal, duit duit duit ! Mesti ada yang terkeluar dari mulut kata, "hai.. berjalan sana sini boleh, buat treatment pakar tak boleh??"  Harap maklum yer.... Ai bercuti sana sini dengan mengumpul duit..... Tak de der pergi nak bercuti terus book ! Dan terus pergi ! Tak de ye.... Ai kumpul duit.. Dah cukup baru boleh pergi bercuti...Memakan masa berbulan bulan or maybe setahun... hee~~ Biasalah orang tak banyak duit kan ? So, we all kene mengumpul duit dahulu sebelum ke pakar.. Pastikan dalam simpanan ada dua tiga ribu baru boleh stat treatment.. Itu pun memerlukan masa sebulan dua.. Dalam perancangan, dalam bulan 6, we all akan serah diri ke pakar.. Sebab bulan 5, penuh dengan aktiviti beriadah.. Itu bagi lepas dulu yer... hukhukhuk ~ 
*percutian yang dah plan setahun yang lepas.. see???*


Bak kata HIKARI :   Duit is    Doa   Usaha    InsyaALLAH   Tawakal



Apa apa pun, we all ada sebab kenapa tak pergi lagi ke pakar.. Hanya yang melaluinya akan memahaminya...Dan pasti, pasti we all akan pergi.. selepas semuanya settle.. dan bila semuanya dah ready... *takut weh jumpa doktor nak dedah sana sini!! kene cucuk sana sini* heee~ Doakan usaha we all ni yer....... 


Buat yang sudah berkahwin, terus boleh preggy tu.. Siap ada yang boleh plan nak anak bulan berapa, hari apa, anda sangat sangat BERTUAH yer.... We all golongan SPECIAL ni sangat mengimpikan itu .... Tapi jalan hidup masing masing dah ditentukan....... Bersyukur lah !!










Yang sekadar meluahkan, jangan berkecik hati ye !
  signature ms eida
Read More ->>

Sunday, April 22, 2012

. . . . . . . .



 



Saja tepek besar besar.. Ai geram dengan budak ni !!~
8 bulan sudahhhh . .  Masih belum nak mengawan... Nasib baik.. heee~
*dah makin dekat dengan bulan sunyi kami*  sedih!






::AL-Fatihah:: Sudah masuk 6 bulan::






Yang . . . . . . . .
  signature ms eida
Read More ->>

Friday, April 20, 2012

Photobook 1st year dah sampai !!~~



 


Ingat lagi ai cerita dulu masa 1st time membeli Photobook dari Syarikat PixaJoy ? Tahun lepas beli, tahun ni baru redeem boleh? Itu pun sebab bulan 5 ni dah nak expired.. hahahaha !! Men'design' selama seminggu aje, then jumaat lepas (13hb) terus send.... Ai budjet budjet dalam dua minggu lebih lah kot baru sampai ke office *ai mintak pos ke ofice -senang!* . . Alih alih semalam ai dah sampai ! Teruja !!!~~


 *bungkusan besar gila sampai!!*



Terus bukak !
*gelojoh kan??*    hihi






Sampai rumah baru snap gambar sana sini . . 









Uols nak tengok ?








 *cover depan*



 *cover belakang*



Segala isi mak nenek dalam photobook ai....
Tema ai buat ialah MERAIKAN TAHUN PERTAMA we all ~
Penuh dengan gambar w/studio & honeymoon we all kat Pangkor ~
*isi dalam* 



Ada 40 pages ! Ai letak semua gambar besar besar , satu m/s satu gambar ! Ai tak suka letak gambar kecik.. Tak puas tengok ! hee~ Berani amik risiko je ni sebab takut gambar pecah... Tapi nasib baik, tak de satu pun gambar ai pecah !!! Yeahhaaaaa . . . Kesimpulannya, hasil PIXAJOY memang SUPERB !!!~ Oh ya, harga sebenar Photobook ni adalah RM155 , tapi ai beli voucher kat Groupon hanyalah RM78 ~Murah kan? kan ? hee~





p/s : masih dalam mood men'design' photobook 2nd year ~








Yang semangat nak mendesign sekarang ni !! hee*
  signature ms eida
Read More ->>

Thursday, April 19, 2012

Lunch @ Delicious






Tak ingat bila we all having lunch kat sini.. Super duper sedap makanan kat sini . . Sekali ai pernah pergi dengan myboss... Sedap !! Then, ai bawa Sis P dan Wardah makan kat sini pulak, Cafe Delicious kat Midvalley . . Thanks belanja ai yer !!~ hee ~ Memula tak tahu nak makan apa... Menu tak de picture ni buat ai susah nak pilih ... Biasalah ai nak makan kene tengok gambar dulu, tengok menyelerakan baru order.. hihihihi ~


*tak tahu kenapa setiap kali makan, ai mesti amik pic tisu & sudu macam ni* HAHA !



Apa je yang we all order ?
For drinks, we have . . . 

*Chocolate Melting Pot served with marshmallows RM8.90 (front), Chocolate Shake Strawberry Banana RM9.90 (right), Iced Cappucino RM9.90 (left)..



 For food yang super delicious ni, memang kene dengan nama nya . . 

* Seriously Delicious Cheeseburger served with Shoestring Fries RM25.90*

This is my portion, memang kene dengan nama, siyes sedap sangat !! hee~


*Traditional Beef Meatballs Spaghettini RM22.90*


*Grilled Chicken Burger with Turkey Bacon, Ranch Dressing and a side of Fries RM25.90*



*Classic Beef Lasagne RM20.90*




Siyesly *apa dah aku eja* Memang sedap ! Jika ada duit lebih yang taktahu nak buat apa tu, boleh la makan kat sini... Sedap ! tengok reaksi ai makan tak hengat dunia ! 
*terliur tak uolsss*

*tak sedar diri badan tu dah makin gemuk!*



*Setelah kenyang, order pulak dessert kau ! *macam mana nak kurus ni !!!* Sesedang menunggu dessert, posing dulu.. heeee~*



For dessert, pilihan sepenuhnya oleh Sis P dan Wardah.. Ai bagi cadangan je...
Tak kene pulak dengan tekak ai *tekak orang melayu kan.....*



We have

* Red Velvet (left) and Pavlova (right)




Biasa biasa je rasa ... Tak suka sangat !
Menyesal tak order brownies yang sedap tu! 
Next time ye !







Yang kenyang tak hengat !
signature ms eida
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page