Tuesday, December 4, 2012

Tutorial Komen Bertingkat






Nampak gambar kat atas tu ? Itulah style komen ai..... Orang duk komen kat atas, ai dok replai kat bawah.. Tapi ai tag nama diaorang lahhh.. Tak cukup style kannnnnnnnn ? Tapi tak pe, jom kita buat komen bertingkat yang mana lagi styleeeeeeeee . . Nampak mudah dan nampak senang ! Tuto ni ai belajar dari entry mommy to be Cura ~


**************************************************************


Ok, mula mula log in blog uols . . 
Pergi Settings  - Other  -  Site Feed  -  Allow Blog Feed  -  Full 

(tak paham? refeer gambar sebesar gedabak kat bawah ni, ai paste khas untuk uols!)





Pastu , pergi pulak Setting  -  Post and comments - Comments location - Embedded
Then SAVE Settings !

(tak paham? refeer gambar sebesar gedabak kat bawah ni, ai paste khas untuk uols!)




Ok dah siap ? Pastu try tengok uols punya komen jadik macam manaaaa ?? Jadik macam kat bawah ni takkkkk ? Yang dalam kotak merah tu akan appear bila uols KLIK REPLY . . Jadikkk takkk kawan kawannnn ????




Ok jadik?? Bagus ! Dengan itu bila uols meng-replai komen komen uols, ianya akan jadik sebegini............... Style takkk ? Nampak motip di situ, orang tanya kita jawabbbbb . .. Best best ... . kheen ??




Lepas ni , rajin lah ai meng-replai komen komen si pengkomen........ Selama ni kan ai malas nak scroll ke atas.. HEHE ~ Tunggu ya kawan kawan, ai dalam proses membalas komennnnnnnnnnnnnn ! Selamat Mencubaaaaaaaaaaaaa . . . 











Yang rasa ada keburukan komen style bertingkat ni, susah nak baca lumpsum blog orang!
betul takkk?
signature ms eida

34 comments:

  1. hehe..suka2..puas BE cr link ni.. thanx a bunch

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida pun baru buat tadi. Terus buat tuto. Ini pun belajar dr entry kawan. Most welcome BE =)

      Delete
  2. Replies
    1. Cuba jangan tak cubaaa milaaaa............ =)

      Delete
  3. rajin awk buat tutorial....baguusss...share dgn kengkawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida suka buat tuto ape yang ida buat. Mana tau ada orang yang taktahu kan.. Sharing is loving! ewaaaaaahhh ~ ;p

      Delete
  4. dah cuba dan berjaya! yeay...thanks a lot ieda!! baru smart blog yani macam ni...hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjaya ? YEAHHHH !!! Smart kan.. rasa lebih teratur komen macam ni... direct nampak... heeee ~

      Delete
  5. Aku pn suka cara cmni..tp xreti nk buat..suruh ain ajar memanjang bz nye;-)..aku pn nk try..tq ye cik DIVA..hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik DIVA sangattt ko kan!!! grrrr

      Eh? Takyah tunggu ain.. senang ni je beb.. aku pun tengok dari entry shura terus buat.. simple.. tak reti meh aku guide.. tarak hal! ;p

      Delete
  6. Siyes gua dah lama cari tutor nak buat reply komen direct to komen... tak sangka u yg buat tutor ni... giler ajaib... hahaha... tq tq... esok la try buat kat opis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW ! Ajaib sungguhhhhhhh ! HAHAHAHA.. Gedik jekkk ;p

      Delete
  7. yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!dah lama onie cari tuto ni,okeh take noted :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee~ Selamat mencuba dik oniee.... =)

      Delete
    2. yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy,jadik dah jadik dah ! sukanya :D meaceh kak eida :D

      Delete
    3. Jadik?? yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhh !! Kak Mila onie je yang tak jadik.. sian die.. huhuhu

      Delete
  8. eka pun guna method cenggini.. mudah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ida perasan kat blog eka ade ni.. Blog zana pun ade... ida je baru nak buat! ketinggalan.. hikhikhikhik

      Delete
  9. memang senang nak balas mesej

    ReplyDelete
  10. zana pun dulu beria buat style ni.. tapi dah lama x reply komen2 kawan direct kat situ.. kalau pertanyaan, memang jwb terus.. harap sangat xde yg terasa bila zana x balas komen diaorang kat blog zana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah kot.. Ntah diaorang masuk balik tngok zana replai ke tak.. kan? jgn pk bukan bukan lah.... hehehhehe~ macam ida memang suka replai komen orang! saja nak tambah bilangan komen.....hahhahahahahhaa

      Delete
  11. menjadi lah!! thanks!!!!!!! :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page