Wednesday, December 26, 2012

Senarai Pusat Dialisis area Kuala Lumpur





Hantar dan ambil abah pergi balik dialisis, itu kerja ai dan hubby.. Ai yang paling dekat dengan abah, my sisters semua kerja jauh..... Tak boleh ulang alik rumah-pusat dialisis-office-pusat dialisis-rumah-office semulaaaaa . . Tapi tak pe, ai tak kesah, ai dah cerita hal ini kepada bigboss , dia benarkan.. Dengan syarat kerja mesti siap ! Tak de hall laaaa... Ai tak de rekod pun kerja tak siap.. hekhekhekk


Buat masa sekarang, abah buat dialisis di HKL.. After sebulan, dah kene buat kat luar (Pusat Dialisis swasta).. So, ligat lahh ai mencari senarai nama nama Pusat Dialisis di area Kuala Lumpur. Kalau boleh nak dekat dekat sajaaaa.. Tak boleh jalan jauh after dialisis.. Abah cepat penat.. Berhari hari ai search, sebelum ai hilangkan ntah mana senarai nama pusat dialisis tu, baik ai paste kat sini..Dan meluahkan segala keserabotan kepala ai disini.. hekhekhekkk


Oh ya disebabkan abah adalah Pesara Kerajaan, haruslah mencari Pusat Dialisis yang menjadik Panel JPA, boleh claim... hekhekhekkk... Mahal tau buat dialisis ni.. Bukan nak cakap berkira ke hape, tapi bila kerajaan dah bagi kemudahan, agak kurang bijak jika tak nak gunakannya.. Kannnnnnn


Senarai Pusat Dialisis Area Kuala Lumpur.

  • HOSPITAL PUSRAWI SDN BHD
    LOT 149,JALAN TUN RAZAK
    50400 KUALA LUMPUR
  • PUSAT RAWATAN DIALISIS AMAL CHERAS-NKF CHERAS
    52A-54A-56A JALAN SIPUT AKEK
    TAMAN BILLION CHERAS
    56000 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT RAWATAN DIALISIS AMAL ROTARY
    16 KELAB DAMANSARA - NKF. KEPONG
    9-11, JALAN 2/33 B
    MWE KEPONG COMERCIAL PARK
    6 1/2 MILES, JALAN KEPONG
    52100 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT RAWATAN DIALISIS AMAL NANYANG - NKF
    NO.333,GROUND FLOOR, WISMA LTC
    JALAN PAHANG
    53000 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT DIALISIS YAYASAN BUAH PINGGANG
    KEBANGSAAN MALAYSIA - NKF
    TINGKAT 2, BANGUNAN EHSAN
    28 - 32, JALAN HANG LEKIU
    50100 KUALA LUMPUR.
  • RENAL DIALYSIS CENTRE SDN BHD
    SUITE 7.01 - 7.05, 7TH FLOOR
    MEDICAL
    OFFICE BLDG GLENEAGLES INTAN MEDICAL CENTRE
    282, JALAN AMPANG
    50450 KUALA LUMPUR.
  • MAA-MEDICARE CHARITY DIALYSIS CENTRE
    NO.280 & 282,
    BATU 2 3/4, JALAN CHERAS
    55100 KUALA LUMPUR.
  • MOSAT SDN BHD
    43 PANTAI MEDICAL CENTRE
    NO. 8, JALAN BUKIT PANTAI
    50100 KUALA LUMPUR. 
  • PUSAT DIALISIS AIMAN
    TINGKAT 1, BANGUNAN NO 32
    JALAN RAJA ALANG
    KAMPUNG BARU
    50300 KUALA LUMPUR.
  • UM SPECIALIST CENTRE SDN BHD
    TINGKAT 10, MENARA TIMUR
    PUSAT PERUBATAN UNIVERSITI MALAYA
    59100 LEMBAH PANTAI
    KUALA LUMPUR.
  • SH. QUALITY CARE SDN BHD
    CHERAS DIALYSIS CENTRE
    NO.32, JALAN MIDAH 3, TAMAN MIDAH
    56000 CHERAS KUALA LUMPUR
  • PUSAT RAWATAN TAWAKAL SDN BHD
    202A, JALAN PAHANG
    53000 KUALA LUMPUR.
  • SMART CARE PHARMACY SDN BHD
    46, JALAN CHERAS
    TAMAN CONNAUGHT
    56100 CHERAS
    KUALA LUMPUR.
  • THE KIDNEY DIALYSIS CENTRE
    2, JALAN 2/109 E
    DESA BUSINESS PARK
    OFF JALAN KLANG LAMA
    58100 KUALA LUMPUR
  • THE KIDNEY DIALYSIS CENTRE
    65, JALAN 1/18A , TAMAN MASTIARA
    5 1/2 MILE, OFF JALAN IPOH
    51200 KUALA LUMPUR
  • PUSAT DIALYSIS TRAKTIF
    NO.58, JALAN 1/2F
    PUSAT BANDAR WANGSA MAJU ( KLSC )
    WANGSA MAJU
    53000 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT DIALISIS NEFRO UTAMA
    LOT 27, LOWER GROUND
    JALAN MELATI UTAMA 4
    MELATI UTAMA
    53100 SETAPAK
    KUALA LUMPUR
  • KAMPONG BARU MEDICAL CENTRE
    NO. 85, JALAN RAJA ABDULLAH
    KAMPUNG BARU
    50300 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT AMAL HAEMODIALYSIS DATO' LEE KOK CHEE-PMKL
    LOT 4.01/A, TINGKAT 3A
    PLAZA AMPANG CITY
    JALAN AMPANG
    50450 KUALA LUMPUR. 
  • PANTAI MEDICAL CENTRE SDN BHD
    NO. 8, JALAN BUKIT PANTAI
    59100 KUALA LUMPUR.
  • PUSAT RAWATAN DIALISIS ISLAH
    109 & 110, JALAN 3,
    BATU CAVES CENTREPOINT
    68100 BATU CAVES,
    KUALA LUMPUR.
  • SENTOSA MEDICAL CENTRE SDN BHD
    36, JALAN CHEMUR
    KOMPLEKS DAMAI
    50400 KUALA LUMPUR. 
  • PUSAT HEMODIALYSIS HARMONI
    NO. 15, JALAN 4/101 C
    CHERAS BUSINESS CENTRE
    BATU 5, JALAN CHERAS
    56100 KUALA LUMPUR. 
  • RUMAH DIALISIS YAYASAN KEBAJIKAN NEGARA
    NO. 9 & 11, JALAN TELAWI
    BANGSAR BARU
    59100 KUALA LUMPUR.
  • TUNG SHIN HOSPITAL
    102, JALAN PUDU
    55100 KUALA LUMPUR. 
  • MAA-MEDICARE CHARITY DIALYSIS CENTRE
    NO.83, JALAN IPOH
    51200 KUALA LUMPUR.




Yang ai highlight putih tu la tumpuan utama ai. Ai dah call, dan dah berjaya untuk book tempat abah di sana... Pening call meng-call pusat dah settle....... Sekarang ayuh belajar settlekan hal prosedur goverment  staff untuk buat dialisis pulakkk..... Dapat satu ilmu ai... heeeeeeeeeeee ~




p/s : Sapa tahu Taman Mastiara Jalan Ipoh dekat mana? Guide ai ke sana!
Dah search maps tapii tak pahammm... hahhahaha!!









Yang berharap semuanya lancar ok!
signature ms eida

7 comments:

  1. Kalau u ada smart phone leh try gne waze apps. n shaa' Allah senang nak cari. Smge urusan abah, u, n ur husband berjalan lancar. Be strong eida!

    ReplyDelete
  2. bolih tak bagi tel. no. dialysis tmn mastiara tu?

    ReplyDelete
  3. salam..sy nak tnya mn satu pusat rwtn yg paling dkt dgn jln tunku abd rahman..we all frm kk sbh..stay hotel selesa inn..sy sdg cari pusat dialisis utk my asben..pliz reply ASAP..TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamk. sorri, saye baru je on blog hari ni. dah jumpe ke tempat yang berdekatan dgn jln tar?? awak actually boleh klik link yg saye bagi tu. then search jln tar. xperlu tunggu saye jawab, saye lambat. huhuhuh.. sorrri

      Delete
  4. salam..sy nak tnya mn satu pusat rwtn yg paling dkt dgn jln tunku abd rahman..we all frm kk sbh..stay hotel selesa inn..sy sdg cari pusat dialisis utk my asben..pliz reply ASAP..TQ

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page