Tuesday, December 11, 2012

Selepas limatahun , akhirnya . . .





Gila sungguh. Sangat tak percaya hari ni ai langsung tak update blog.. hekhekhek.. Tak sangkaaa nyerrrr! Selalu macam orang gilaa je kalau tak update blogg... Ouh. Ai semakin waras dah.. HAHA ~ Ada sebab kenapa ai tak update. Hari ni bukanlah busyyy sangattt....... Tak de kerja sangatt pun... Tapi tak update sebab pc ai diganti dengan pc baru...... Nak tunggu orang delivery lagi, nak tunggu set up lagi... Seharian baru siap... Fuhhhh 

 *Ni lah tempat ai buat kerja dulu, update blog, layan movie.. eh? lalalalaaaa*


Macam tak sangka nama ai naik untuk terima komputer baru hari ni.. Senyum kambengg ai sepanjang hari... Gila tak suka !! Komputer baru monitor dia besar gedabakkkk . . Best layan movie ni! HAHA ~ Tapi die punya CPU kecik cinonett ajeee . . Alahaiiii .. Tapi tak pe, janji 320g okay! 


Cerita nya begini sebab ape ai dapat komputer baru? Sebab ada satu hari tu, BigBoss nak pinjam pc ai buat ape ntahhh.. So, kelembapan pc yang dilahirkan pada tahun 2005 tu sangatt membuatkan bos ai mengamok! Terus dia request kalau ada pc baru sampai, ai lah orang pertama WAJIB dapat! YEAHHHHH


*Inilah komputer baruuuu ai... Wahhhh best kann? Monitor besarr gedabakkk! 
Tak nampak CPU? Memang kecik lahhhhh CPU tu.. hekhekhekkkk*



Kejap kejap nak ingat semulaaa . . Ai masuk JKR pada 12hb November 2007.. Hari ni 12hb Disember 2012..... FuyoooooOOoooo... Dah dekat 5tahun sebulan ai bekerja di JKR baru nak dapat komputer baruuuu? Choiiiii . . . Tapi tak pelah, janji dapat.. Ai bersyukur sangatttttt ! So, ape lagi?  Jom seru mood rajin semangat bekerja!!!  Semangat bekerja ni.... Tahun baru 2013... YEAHHHHHH




p/s : Nak ucap thanks to bigboss kerana menamakan ai..









Yang tak sabar nak bekerja esok! HAHA ~ *over*
signature ms eida

20 comments:

  1. sedih tauuuuu, tadi yaya ada tinggal komen dekat entry ieda. yaya cakap, aiikkkk, macam pelik je. first time ieda tak update blog. sekali baca entry ni.. oooo patutu laaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee ~ pelik sangatt ek ida tak update blog ? huhuhuu

      Delete
  2. haaa..tula senyap jerk, bosan lah bila engkau org xupdate blog. org gomen kan suka tempek2 stiker anak panah tu kan kat PC wat mende ntah haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyyy, stiker anak panah tu penting lahhhh.. Setiap kali dokumen kene sign, kene letak stiker anak panah tu... biar bigboss tau kat mana diaorang nak kene sign.... huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. HAHA ~ Takpe, boss ida memang baca belog ida. lagipun kami sama sama tengok movie.. hahhahahhaa

      Delete
  4. yang akan dapat semua serba baru next year sebab tukar bangunan.....hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Untungla dapat pc baru... hehe i tak larat tukar pc dah... :p tapi start cpu kecik ni tak dapat lagi.

    tgk tpt u dah luas dah.. Heheh.. nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dapat komputer freshh dari kilang ni.. Bebetul baru ni. Best ya amat!! Luas kan ? Sebab CPU die kecikkkkkkkkk

      Delete
  6. wahh lama dh xtggal jejak kt blog ko..
    nk BW mmg xsmpat..
    update blog sndri ape tah lg...
    ampunkan diriku penunggu gua...
    hahaha...

    syok r pc br...
    tp ssh jgk ek korang nk dpt pc br...
    klo opis aku pc problem ckit, wat aduan lps jrtknik komputer dtg cek pstu dia ckp pc tu xleh pkei trus dpt br...
    hehehe...
    meh kj upm nk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beta maafkan tuan hamba.. hahahhahah!! UPM memey cmtu ek? Eh UPM kan badan berkanun.. JKR is gomen. Gomen seme nak ikut step step, ikut peruntukan lah ape la.. tu yang lambat sikit............. Tapi takpe, aku suka kerja JKR... hahhahahah

      Delete
  7. ayat mila palingg tak menahan. orang gomen tampal anak2 panah? hahahahah. anak patah ape da? maaf la, yaya tak kijooo gomennnn ;))
    nak tau jugakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tau sebab ape? Sila refer jawapan di atas.. Tak kuasa mak nak taip lagi sekali... hahahahahhha!!

      Delete
  8. wah lepas ni laju lagi la bergoblog.eh berblog, sbb komputer baru... laju ma.RAM pun mesti tinggi sket kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goblong Oblong.. hahahaha!!! Semangat kerja lah eka... Semangat berbelog tu dari pc burukk lagi... hihihiihi

      Delete
  9. OKLAH TU.. LPS NI LAGI LAJU JER.. DAH DAPAT PC BARU...
    PC AKAK PUN DAH LAME TAU... RASANYA DAH 6 TAHUN GEGEGEGEGE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi laju ape kak? Membelog? HAkahkahakhakkkk

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page