Monday, February 18, 2013

saya memerlukan sumbangan untuk anak yatim.






(sticky post)
::scroll down for new entry::


Kawan kawan yang dikasihi sekalian, mereka sangat memerlukan sumbangan dari kitaaa . . .



Tempat kediaman mereka biasa biasa saja. Sebuah rumah teres yang memuatkan lebih 60 orang didalamnyaaa. Sadis! 




Bayangkan, seramai ramai penghuni dalam rumah ini, hanya ini ruang mereka berehat sambil bergelak tawa menonton tv bersama sama  .. T__T




Dan uols pernah tak terbayang, hidup tak beribu tak berbapa, hidup dalam keadaan macam ni. Asal cukup makan cukup pakai. Tido hanya beralaskan tilam beramai ramai. Seramai mana yang ada dalam rumah tu. Ya ALLAH, ai tak mampu nak bayang, tak mampu .  T __T






Percayalah. Sini aje tempat mereka makan sambil bersila, sini jugak tempat mereka belajar bersama sama, dan sini jugak lah tempat mereka solat berjemaah bersama sama.



Tapi uols jangan risau, ai tau semangat anak anak ini kuat. sangatt kuat. jauh kuat dari ai, dari kita semua. Heyy, hati mereka dah cekal. sangatt cekal.. tak pernah merungut, tak pernah memberontak sebab mereka dah dididik dan diasuh oleh insan yang berhati mulia. cukup mulia. uols ingat mudah ke untuk menjaga insan yang bergelar manusia yang tak pernah ada pertalian darah daging dengan kita? ai sendiri belum mampu boleh buat. susah kan




Kawan kawan yang dikasihi sekalian, ai, Noor Hidayah Baharum  dengan penuh rasa rendah diri, dengan sepenuh jiwa raga ai, ai sangatt memerlukan bantuan uols semua. Ai tahu ai tak mampu buat semua ini sorang diri. Bantulah mereka seikhlas mungkin setakat apa yang kita mampu. Ai takkan paksa sesiapa untuk memberi sebarang sumbangan tapi percayalahhhh, sumbangan uols semua sangattt membantu mereka ini. Demi ALLAH, uols jangan risau, semuaaa dana dan sumbangan uols, ai akan sampaikan sepenuhnya kepada mereka yang selayaknya. Ai tau apa hukum makan duit anak yatim, uols jangan risau. Ai akan pastikan, setiap sen duit uols, mereka akan menerimanyaaaaaa


Tolong ai untuk tolong mereka .  T___T.  Jasa uols semua, ai takkan lupa sampai bila bila. Ai akan serahkan kesemua sumbangan uols kepada mereka pada 24hb Febuari 2013. Ai sangattt terharu dan berbesar hati jika uols sudi dan boleh membantu ai untuk sebarkan entry ini. Bayangkan jika setiap orang sudi menderma RM1, sepertimana kita selalu sedekahkan kepada peminta sedekah di kedai kedai makan mahupun kaki lima, kalau 100 orang, kita akan dapat RM100. Kalau 100 orang ? kalau lebih ? Hanya ALLAH yang mampu balas semuaaaa kebaikan uols. terima kasih kawan kawan.




" Ya Allah, lindungilah mereka, permudahkan lah semua urusan mereka, murahkanlah rezeki mereka, di dunia dan diakhirat, Amin."




Details akaun ai
Noor Hidayah Baharum
Maybank 1123 9905 4985
Nyatakan SUMBANGAN ANAK YATIM ke email iedand23@gmail.com


Ai mintak jasa baik uols semua, sebarang pertanyaan dan walau sebanyak mana sumbangan dari uols, tolong bagitahu ai ye. walaupun hanya RM1. Uols boleh inform ai di iedand23@gmail.com. sekian, terima kasihhh sekali lagi ikhlas dari hati ai, ikhlas.


#seramai 40 orang blogger lain akan bekerjasama untuk memeriahkan majlis pada 24hb Febuari 2013 ni nanti. bukan ai seorang . Alhamdullillah  ;)






" Rasulullah bersabda yang bermaksud : "Apabila mati anak Adam maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara, sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang akan mendoakan untuknya. "









Yang ikhlas dari hati, 
signature ms eida

27 comments:

  1. nasib mereka,sedih tgk adik-adik... macamana la dorang sekarang :'(

    ReplyDelete
  2. sama-sama kita membantu mereka :)

    ReplyDelete
  3. una ada bnyk baju yg dah xnak pakai..akceli nak sedekah kat anak2 yatim jugak..tapi orang tu tak datang2 amik pun..dah lama sangat dah..kalau sis sudi, una ok je nak sedekah kat adik2 ni..

    ReplyDelete
  4. hi..u know what, i pg kelab kuda yang manew i member kat sanew..suddenly i tgk kelab kuda yg i pg tu amek Rumah Amal Kasih Bestari ni sbg anak angkat..kebetulan kan..so, i rase i nak upkan entry u ni kat blog i blh x...?

    ReplyDelete
  5. sedih..semoga terbuka hati2 mereka yg berkemampuan utk membantu anak2 ini..selain dari doa untuk kesejahteraan mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. camner nak joint untuk membantu pada feb 2013 ni ya

      Delete
  6. hai,ieda..saya pun tinggalkan jejak ni..hehe..selalu baca jer.... ;)

    ReplyDelete
  7. hai,ieda..saya pun tinggalkan jejak ni..hehe..selalu baca jer.... ;)

    ReplyDelete
  8. eida..aah..klinik tu kt alam damai..sorry..malas nk log in - from anis http://ankotakhati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. ada tak yg berusia 3 tahun ke bawah??

    ReplyDelete
  10. sy singgah sini baca entry ni...
    utk jadi volunteer mcm mana ye?? kena ada transport sendiri ye?

    ReplyDelete
  11. ok. kalau mc tu xpe :)
    insyaALLAH sy akan share pasal ni di blog & fb sy.
    minta izin ambil info dr entry nie ye =)
    good luck utk semua sukarelawan ^_^

    ReplyDelete
  12. Marilah kita kejar saham diakhirat kelak...
    Allah janji... kalau kita beri... kita akan dapat lebih lagi...
    so marilah kita sama2 memberi...

    ReplyDelete
  13. In Shaa Allah,Chek berminat nak join Ieda ke umh amal kasih bestari. Kiter jumpa disana..bleh Ieda emailkan details tentatif program. Chek mmg kebetulan duduk di kawasan berdekatan..emailkan ke ctnahda@gmail.com

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan

    comel2nye bdk2 tu...sejuk mata tgk...

    ReplyDelete
  15. Sedihnye keadaan diaorg... Semoga Allah selalu merahmati mereka.... Amin

    ReplyDelete
  16. sayu hati tgk anak2 kecil ni :(
    semoga mereka membesar jadi insan yg berguna
    Kisah ibu pencen muda

    ReplyDelete
  17. sis, even dah tamat tempoh 24hb tu boleh ke kalau I menyumbang? insyaallah will do my part. semoga mereka tabah dan selalu di dalam rahmat Allah.

    ReplyDelete
  18. sungguh mulia usahamu...insyaallh saya juga berminat
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  19. biar yatim di dunia. jgn yatim diakhirat.

    salam kenal

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah...ada juga org nak ambil tahu pasal mereka ni...rasanya Mai pernah pergi sana...waktu tu ikut akak ipar buat majlis berbuka puasa utk mereka dgn geng2 my SIL...kalo ALLAH bg kita rezeki blogger2 sume bt event mcm tu pun ok kan...raikan anak2 yatim...
    Ingat nak join juga that time tp hubby kerja pula...so akan jumpa dayah di opis nti utk bg sumbangan mana yg mampu...InshaaALLAH...

    ReplyDelete
  21. Assalam...
    Alhamdulillah ada lagi insan yg nak ambil tahu pasal mereka ini...rasanya pernah kesana ikut akak ipar gi sana dgn geng my SIL...buat majlis berbuka puasa bersama mereka...kalo kita dan blogger lain diberikan rezeki lebih boleh gak buat event mcm tu kan..raikan anak2 yatim...
    Ingat nak join that day tp hubby kerja pula...
    So nti jumpa dayah di opis la nak bagi sumbangan mana yg mampu...Inshaa-ALLAH

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page