Tuesday, December 4, 2012

Salah ke ber 'I' dan 'U' dengan hubby?





Dah lama ai buat entry pasal ni.. Asyikkk tersimpan aje dalam draft tu.. Ntah bila nak post.. Pagi ni, ai rasa nak post. Then, ai post lahhh . . Dulu ai tak pernah fikir pasal ni... Bila ada orang mula tegur, mula lah kepala hotak ai ni mula terfikir . . . Haish ! Lain kali jangan tegur naaaaa . . Ai jadik runsing pulak bila ramai yang menegurrrrr

*kami suka sedondon*


Ok macam ni. Dulu masa bercinta memang ai ber 'I' dan 'U ' dengan hubby.. Eh ? Time tu bukan hubby lagi, baru boiiifreeenn . . Standard laaa.. Bercinta kat Key Ell.. Harus lah ai dan yu... HAHAHA  *statement mintak penyepakkkkk*   Selepas tunang, pun masih ber 'I' dan 'U' lagii . .Motip nak panggil abang ? Mengadeeee kaaaan... Baru tunang kot ? So, ai continue dengan panggilan I dan U itu.........  

*kesukaan kami sama - panjat memanjat !  (Kanan- Gunung Ledang  , Kiri-Broga)


Bila dah kahwin, panggilan 'I' dan 'U' tu dah jadik biasa.. Dah sebati dengan mulut ai..... Nak ubah ke abang ? Haiii... Memang susahhhhhh . . Try gakk.. Tapi last last ai jugak yang bantai gelak terbahak bahaaakkk.. Eeeiii ~ canot go lahhhhh . . Ai rasa tak selesa pulak bila ber'abang' ni . . So, ai continue dengan panggilan I dan U . . Cuma bila panggilan tu, ai tak delah panggil I , U saja . Ai panggil lah nama manjeee . . Sayang Ayang.... HAHAHA   *muntah lah korang kalau nak muntahhhh*  . . Cuma yang ber 'I' dan 'U' ni bila bercakap .. . Eh , uols pahammmm kann ? Ai pun tak tahu nak explain macam maneeee   ;p

*hubby jenis melayan kehendak binikk*


Ada yang menggelarkan ai sebagai Mrs. Yayang, sebab asyik dok panggil kat hubby ai, yang yang yang... HAHA ~ Tapi bile bercakap eh 'I' dan 'U' pulakkk ? Haaaaa... gitu ! Jadik persoalannyaaaaa, salah ke ai ber 'I' dan 'U' dengan hubby ? Ada orang cakap kenapa tak latih diri panggil abang dari mula, rasa bahagiaaa jee tau ? Ai tanya balik, panggilan abang tu bawak bahagiaaaa ke ???? Tau pun terdiam !

*kesukaan kami sama lagi - gila pulau! (PulauPerhentian)*


Ok macam ni.. Family ai, keluarga sanak saudara ai dan family belah hubby, semua orang lah yang ada bau bau family dengan we all langsung TAK pernah tegur pun pasal hal ni ! Mungkin bagi mereka, panggilan 'I' dan 'U' biasa seperti Aku Kau dan Kamu .. Haaa gitu... Abang ipar ai pun ber I dan U dengan bini diaaaa... Tak jadik masalah punnn ??? Bahagia je merekaaaaaaaaaaa  . . .  Ada kawan ai panggil hubby dia kau aku, elok bahagiaaa je ai tengokkkk mereka ?? 

*sukaaa sangattt sedondon* hee



Ada yang cakap, panggil abang lebih mesra? Tang mana mesra?? Ai panggil hubby sayang ke, U ke, ai rasa mesraaaaa jeeeeee ? Tang mana yang tak mesra nyeeee ?? Eeeeiii susah lah kalau cakap dengan orang kolot ni ! Kesimpulannyer, panggilan tu tak membawa sebarang kesan pada kemesraan suami isteri, keserasian ke ape ke.. Panggil lah ape saja, kebahagiaan tu terletak dalam diri kita dan pasangan kitaaaaa . .  Dan kesimpulan lain jugak, ai tetap akan panggil ape je yang ai selesa dan hubby selesaaaa . . Setakat nak follow semua orang panggil abang lepas kahwin tapi tak terkesan dek hati , nak buat apeeeeeeeeeeeeee khennn


Ya ALLAH, baru dua tahun kahwin, macam macam jadik kan? Korang korang, tolonglahhh doakan yang TERBAIK untuk we all, jangan lah dengki pada kami... Kami tak punya ape ape pun.. Kami hanya ada satu sama lain jekkkkk . . . .










Yang pening melayan karenah manusia yang macam macam ragam ni oiiii !
signature ms eida

48 comments:

  1. alaa mengada-ngada lah orang yang menegur tu. lantak pi akak lah nak panggil apa kan. akak cakp je kt dorang, ni baru panggil i---u, i---u, selalu i panggil suami i, baby lagi!!! haaaa baru muntah hijau dorang!! ngada2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby? HAkhakhakahakkkkkk . . Tu bukan diaorang je mintah, dengan akak akak sekali muntahhhh.... baby! puiiiiiiiiii

      Delete
  2. ok je i & u tu.. mesra gak.. hubby saya x suke kene panggil abang, dia cakap nampak tua ahahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khen....... depends orang lah kan.. Ai rasa biasa je kalau tak panggil, die pulak kecoh kecahhhhh

      Delete
  3. panggillah dengan panggilan yang disukai oleh suami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suami pon agak nye dok tergelak guling guling kene bahasakan dirinya 'abang'.. hikhihihik

      Delete
  4. Salam

    Nampak macam gambar yg kanan Broga.
    Saya pernah sampai Broga tp tak sampai bahagian puncak.. bawah sikit je. G.Ledang belum sampai lagi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kanan tu Broga. Kami dah naik dua kali. Broga sangattt cantikkkkk! Tak pe slow slow, pasti awak akan sampai jugakkk =)

      Delete
  5. ahkak pun ber i u jugak dgn hubby. xde masalah apa punn... yg penting keselesaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khen kak.. bestnye ramai yang memahami.. Ida ingatkan ramai yang akan kondem ida! HAHAHA

      Delete
  6. eida...kite pun ber 'i u' ngan husband..dr start kawan, berbf, bertunang, dh jd suami ttp maintain..xtau plak bende gitu jd isu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la sama dgn ida. Maintain je.. Tapi makcik makcik ni suke menegur.. Eh orang muda pun... Peliks. Tapi diaorang pelik tgok ida... HAHA... Biarlah merekaaaaa ken.. Janji kita happy!

      Delete
  7. x per...biarkan mereka jer
    yg penting uols happy oke :D

    ReplyDelete
  8. aritu ada dgr ustazah baayah cakap kalau lepas kawen, lebih elok tukar gelaran, i & u, awk & sya pada gelaran2 manja...mcm abg & syg (eh nory lah tu), anje & darling, sayang & menyayang, hahaha...tp apa2 pon gelaran, yg penting kita taw hormat suami kite..yg penting keselesaan kita.jgn smpai ber "aku & kau" dahler.hihi..lain org lain pndapat kan..ngeee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nory, ida panggil hubby ida sayang.. cuma dalam percakapan we all, mention bila bercakap i & u tu... bila orang dengar dia cakap tak mesra? tak bahagia? Hokalohhhh!!!

      Nory, kawan ida ade je ber aku & engkau dgn hubby dia. Dah mereka selesa begitu kan... Pernah terfikir tak, nape kalau kita doa dgn ALLAH, kita bahasakan diri kita aku & kau ? Nape tak cakap saye? awak ? Haaaaaa? hihihihi

      Delete
  9. semak menyemak lah diaowang tu abaikan je ida..ehh kenapa p broga xajak aku tingin tau ida..jom nanti setting p sana yok !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Broga tu dah lame lah sayanggg.. Sebelum ida kenal mila lagi.. acena nak ajak? HAHAHA

      Delete
  10. akak bialah ape org nk ckp pun, y penting selesa dn bahagia, mcm kita jugak, kite dgn tunang kita 'aku kau' je dr strt kwn smpai tunang klu kawen pn asenye xtukar, sbb lebih selesa ber aku kau rasa mcm lg rapat dan xd gap lgsung, bialah org nk ckp ape pn y pnting kite selesa kite bhagia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? WOW! ROCK lah korang! heeeeee~ Semoga berbahagia selalu dik.. =)

      Delete
    2. kalau dlm bahasa jawa pun aku tu saya. org je dgr kasar tp okay je. Dalam doa pun kite doa ngn Allah aku kau juga. Takde pun guna saya awak kan. Mekasih kak ;)

      Delete
    3. Ouh yeke? Akak taktahu. sbb akak bukan orang jawa.. heee ~ Betul betul.. Jadiknya tak salah lah aku kau tu kannnnnn

      Delete
  11. u tau ape masalah u sbnrnya... ekceli u terlalu ambik kesah dengan ape yg orang sekeliling kate... mulut org mmg mcm tu, kite pun kdg2 same jer... kdg2 xde bende nak sembang makan bende sensitip yg terkeluar dr mulut... so, lbh baik u jgn nak ambk berat sgt kata2 org... buat u pening jer... baik masuk telinga kiri, tubik telinga kanan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai pun rasa macam tu. Tapi tipu ah kalau kita tak pk langsung ape yg orang cakap kat kita kan... So, dr ai pening pale sorang sorang, meh ai meluahkan di blog.... Korang sama sama pening dengan ai sekali! HAHHAHHAHAHA

      Delete
  12. yunk, x kisah nak panggil apa.. yg penting suami suka dengan panggilan tu.. danyang penting perasaan hormat tu x pernah hilang walaupun kita panggil suami dgn gelaran apapun..

    mcm zana memang dari mula kenal dah gelarkan adiey "abang".. tapi kalau untuk panggilan, panggil "sayang".. faham x? hehehe..

    abaikan kata2 negatif tu dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zana, ida paham ape yg zana cuba sampaikan tu! HAHAHAHAHA..

      Delete
  13. aku lah yang tergolong ber aku engkau dengan mt.husband..kadang2 panggil der je beb..hahahaha..nak pggl abg???dia tua 5 bln jer dari aku...lagipun bg aku,abg tu untuk abang betul jer la,mcm akak..cer kalau ade husband pggl wife dia akak???hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh yeke? Aku salu dengar ko panggil dayat saya awak, bee honey???

      Delete
  14. saya pun xpanggil abang..try jugak tapi tak boleh sebab tak biasa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida try tapi sebelum tu dah tergelak terbahak bahak terguling guling.... hikhihikhik...

      Delete
  15. hahahaha.....bee honey tu sejak dari zaman bercinta nya...now dah mcm2 panggilnya...aku kau,saya awak,sayang,bee,dayat semua bagai keluar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHAHHAAA.. Itu belum tunggu sepoloh tahun lagi yekk.. Ntah ape nama ntah time tu.. ;p

      Delete
  16. Dulu kini dan...panggil sy ngan awak jek...x reti ah...sejak ada anak ni panggil ayah lak...x romatik langsungkan tp keluar dua gak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cis! Tau xpe.. tak romantik konon... Dua tu kak! Dua.... hihihihihi...... Ida pun rasa bila ada anak, nak panggil bapak jekk.. ;p

      Delete
  17. Xkesahla pggil apa pn,jnji bhagia..ye dakk?eh dayah,aku mcm pnh bc la entri ni sblm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, janji bahagiaa happy ending! cewahhhh ~ ;p

      Eh yeke? Ko baca kat mana? Dlm blog aku ke? Eh aku pernah tulis eh? Rasa macam tak jekkk..... huhuhu.. Kalau ade pun , gasakkk arr tulis dua kali.. LOL

      Delete
  18. yang, nadia syak dorang yang banyak bunyi tu jelesss dengan ieda tu.
    ntah pape ntah. mak ayah tak bising, dorang plak lebihh kannn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeles? Ida pun rasa.. Nak jeles menda lahhhh.. Jeles sangat panggil jela hubby diaorang dgn i u jugakkk.. Ape susah khennn ?

      Delete
  19. slalunye org TUA jek yg jengkel ngan panggilan2 ni.tak paham betol la.biar la kite nk panggil ape pon asalkan jgn samekan ngan binatang peliharaan sudah la kan.hihihi.gurau jek ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunga, yang tegur ni orang mudaaaaaaaaa........................ Kalau orang tua tegur, ida takdela pelik sangattt kann... huhu

      Delete
    2. oh, memang pelik la kalo org muda yg tegur.kan

      Delete
    3. Nampak kekolotan diaorang kannn........... hihihi

      Delete
  20. biarlah ape orang nak katakan.. yg pening kt suami isteri happy...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page