Thursday, December 13, 2012

Nak join tak Next Event KAMI BLOGGER ??






Nama group we all, KAMI BLOGGER... Kecahhh betul sampai nak ade nama group kenn... Biar lah, nampak sikit we all ni seriusss orangnyaaa.. hekhekhekk ~ Rentetan dari Event Photoshoot Geng Bloggerz hari tu, we all terus jadik rapat dari hari ke hari .. Dan terus merangka agenda seterusnyaaa .. Telah diputuskan Event Kami Blogger yang seterusnya ialah Melawat/Membantu Anak Anak Yatim....... Bukan mereka yang bapanya bernama Yatim. Bukan. Bukan. Ni mereka mereka yang telah kehilangan ibubapa dan ditempatkan dirumah anak anak yatim..........  *takutnya nak menghadapi saat saat seperti mereka. YA, ALLAH, panjangkan lah umur ibubapa ku... Amin*



*KAMI BLOGGER*  peace



Event masih dalam perancangan. Masih. Tapi lokasi dah dikenal pasti. Pasti di area Kuala Lumpur sahaja. Bila? Tahun depan bulan Febuari. Tarikh masih dalam perbincangan. Tujuan utama? Mak cakap, buat lahh baik banyak banyakkkkk.. Kepada semua orang tak kira. Semuaaaaa oranggg! Belum tentu berapa banyak kebaikan yang diterima oleh ALLAH SWT.. Doa anak yatim adalah doa yang palingg makbul selain doa ibu kitaa.... Ai mengharapkan doa mereka mereka sekelian untuk mengiringi perjalanan hidup.... Tak salah hulurkan sedikit bantuan untuk mereka... Tak salah.. 


Dulu ai selalu kumpul baju baju yang TAK muat dipakai, bagi kat rumah anak anak yatim. Selalu terfikir, macam mana eh kalau aku nak beri lebihhh kepada mereka tapi aku tak punya banyak duit ?? Macam mana ehhhh? Sampailah hari dimana ai ditemukan dengan mereka mereka ini.. NIAT kami SAMA! Nak bantu anak anak yatim...... Jadik tercetuslah idea ini.. Kenapa nak buat baik tapi dihebohkan??? Okay, tadi ai ade cakap, kami punya niat tapi tak punya sumber kewangan yang banyakkkkk kann.... Disebabkan kami semua ini terdiri dari blogger, kami gunakan BLOG sebagai medium untuk mengajak lebihhhh ramaiii lagi yang joiin event ini. Bukan untuk saja saja nak tayang "Eh, aku baik, aku tolong anak yatim"  Bukan tau tau. Bila lagi ramai yang berminat nak join, makin banyak sumbangan yang kami dapat... Untuk itu, kami dapatlah menyumbang lebih banyakkkk kepada anak anak yatim itu.. Got it? Lagipun, kami bukan artis yang kejar keglamouran.. Kami hanya orang kerdil yang mempunya niat yang besar.... ;)


Untuk yang berfikiran positif sama macam kami, yang berminat nak joiin, boleh lah email penyertaan kat ai iedand23@gmail.com .. Ai masukkan nama uols dalam list, details tentang event nanti ai akan emailkan kemudian. Ai berharappp sangattt lebih ramaiii yang akan sokong niat murni ini dan berminat nak join.. Yang takde blog tapi nak join? Okay. Sangatttt sangattt dialukan................ Kami tak kesah... Tak dapat join sebab jauh? Takpe.. Boleh bantu kami beri sumbangan.. Kami sekali lagi TAK kesah jenis sumbangan ape.... Baju/wang ringgit semua tak kesahhhh . . Yang pasti sumbangan tu senang dan mudah bagi kami untuk memberi kepada anak anak yatim itu................. 

*Sorry gambar kurang memuaskan tapi BAJU kami 
TETAP CUN melecun macam model dia kan ? kan ?* HAHA



Event masih dalam perancangan tapi baju dah siap! Over tak mak jemah? hekhekehkk . . InsyALLAH sapa sapa yang join, baju ini pasti milik uols.... Nak join event ini freee ajeeee .. Cuma baju kene bayar. Kami bukan orang ade ade yang boleh support semua.. hikhikhik ~  Cuma yang pasti , yang mana join kene kerja keras untuk mendapatkan sumbangan lah ye... Masing masing tak punya banyak ringgit kan? So, kita kene fighting untuk mendapat lebihhhhhh sumbangan..Aje aje fighting !

*BAJU akan tertera nama uols, eh eh ade model TAK berbayar lah kat situ? 
Sorry Mushang.. BAJU ni hanya untuk manusia... HAHA*



Last remind, jangan lupa email ai kalau uols berminat ye.. iedand23@gmail.com .. Senang kami nak anggarkan berapa yang berminat nak join dan sekaligus memudahkan pekerjaan kami..........

 Untuk hubby hubby uols yang ingin join, kami TAK kesahhh tau, kedatangan kamu kamu semuaaa sangatt dialu alukan... Ini hubby ai. Hubby pun sokong usaha murni ini. Tengok hubby pakai BAJU we all tapi tak de tulisan KAMI BLOGGER aje






p/s : Entry ini bukan untuk menunjukkan nunjuk tapi sekadar mengajak uols ke arah kebaikan.. ;)
Pasang niat IKLHAS, pasti pekerjaan yang kita buat diterimaNYA.... Aminnnnnn
p/s : Orang yang berfikiran negatiff selalu ada di sekeliling kita. Abaikan je..  ;p









Yang tak sabar ! tak sabarrrrrr
signature ms eida

42 comments:

  1. tu diaaa entry suda keluar..nnt yana tlg hebahkan jugak yea.. ish xsabar jugakla..encik radhi suda bg green light sepenuhnye..ngeeee..yeayyy!

    ReplyDelete
  2. hubby ida ni jadi model paksaan dalam rela ke? hehe... mantap terbaik la ieda...

    ReplyDelete
  3. aku sokong niat murni korang sume...
    klo aku xjoin, cuma pas brg kt ko blh x dyh??
    xbrani jnj dpt join, sbb suamiku kn kj shift.. pstu lak bilangan inspektor i makin btmbh..
    nk angkut sorang diri inspektor2 tu sume mcm xmampu..
    ketua inspektor lak tah dpt cuti ke idak mse tu..
    so, dpt tlg anak2 yatim ni dr jauh pn dh rasa syukur sgt2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je anum.. Tp brg yg betul2 elok tau. Segan lak aku nk bg brg yang tak berapa elok.. hehehhehe..... ;)

      Delete
  4. bestnya eida..rasa cm nk join jerk..he3 i loike baju tuh...nk join tp beri sumbangan dari jauh pun bolehkan.cmne nk ckp eh..faham tak? ha3 mlm2 dok kt opis lg otak blanks...nti akan chenta email ea~ :) pst..pst..chantek baju.. :) gud job darl's

    ReplyDelete
  5. bagus even nie...
    bulan 2 akak banyak komitmen...
    teringin nak join..tapi klu tak join tapi nak tempah baju boleh tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh saja akak... Kalau free nanti, bgtau ida yek! ;)

      Delete
  6. Nak join sgt2 dayah! Very impressed dgn niat yu ols... Insyaallah... kalau ade rezeki... Ai nak join skali.. Jgn lupe bgtau ai yek...

    _Mizz War_

    ReplyDelete
  7. ieda,tegur skit boleh? bukan ke sepatutnya tulisan belakang tee tu tulis "we are bloggers" with "s".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yani.. We all terlepas pandang.. kalut sangat lewtew... ;p

      Delete
  8. waaahhh...seronok..nak join jgk event ni..slalu tercari2 macamanew nak tlg anak2 yatim nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email jangan tak email .. Sama sama kita bantu orang yg memerlukan yaaa ;)

      Delete
  9. bagus sgt aktiviti ni..moga berjalan dgn lancar ye..

    ReplyDelete
  10. dah dpt msg ko...count in my name...aku sgt suka,membantu org senasib dengan aku,yatim piatu tp not lucky as me....pape nnt bgtau jer...

    ReplyDelete
  11. MV kat sabah ni....budak2 tue umur berapa??sebab baju anak ada yg tak muat dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabah? Pastu MV nak pos baju semau tu ke? huhuu

      Delete
  12. insyaallah akak nak join byk baju kekanak nak akak sumbangkan ..

    ReplyDelete
  13. waaahhh..sporting la u all...suka tgk...meriah.best best..best....ketua kumpulan sape? Eida yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh takdela.. ida tulang belakang aje kak... ;)

      Delete
  14. All the best eida... Sporting husband eida huhuhu...

    ReplyDelete
  15. salam EIDA ...nak join mcm tak boleh tp nak sumbang baju2 yang tak muat dah tp masih elok dipakai dari simpan baik sumbang pada yang muat pakai kan...nanti email la alamat kat ferlisa24@yahoo.com ya boleh pos ke alamat EIDA je...tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. email ferlisa24@yahoo.com tak dpt bukak...EIDA email kat sini amyshuhada899@yahoo.com ya..TQ :)

      Delete
  16. haaaa..mencik takde muka ahkak kat atas tu..hehehehehe...amboi dah dapat baju dah...ni ahkak baru sempat nk baca blog ni..baru tahu ada event ni..tertinggal trainn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak.............. Ida add kat fesbuk tak approve pun.. Nak bgtau pasal event ni laaaa....

      Delete
  17. ala eka nak gi gak melawat anak yatim.tp mesti time tu eka dah balik kan... suka je keje2 amal ni.tp kenapa jauh sgt uols ni


    eka pun salu camtu eida... disebabkan eka takde adik beradik baju yg eka tak muat mmg eka bg kat bdk2 skolah yg ank yatim ni.rasa puas hati kan.nak bg wang ringgit tak mampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wang RIngit sepoloh pun, diaorang dah happy sangat eka... =)

      Delete
  18. dekat sbelah selatan tak nak buat ker?? mende macam ni da lama belogisam nak join,, tapi tak tahu mediumnya,, bantu anak yatim ni antara harapan bila da aa kerja t...

    ReplyDelete
  19. wah.. menarik event ni.. blh tak kalo nak join? tapi nak tahu datenya dulu.. blh kan?

    ReplyDelete
  20. macam2 la eida ni..rajin sungguh2..itu ini yang dibuatnya..semoga kamu terus berbahagia..sayang kamu..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page