Saturday, December 1, 2012

Kek Coklat Moist yang sedap kebabommmm , eh murah pulak tuh !




*Nampak tak coklat dia melimpah ruah, masuk ke dalam mulut , terus ke perut.. Rasa coklat yang yummyyyyyyyyyyyyyy! Lepas sebijik masuk, masuk lagi sebijik dan sebijik dan sebijikk  . . Tak sedar berapa kalori dah kau telan? Lantakkkk ! Yang pasti ai sedang menikmati kelazatan duniaaaaaaaawiiii*




Over betul ai punya caption ! Tapi siyes... Kek Coklat Moist ni sedapp sangatttttt ! Coklat dia banyaakkk sangattt ! Tak kedekut langsung si pembuatnyaaaa . . Kek dia? Lembut sangattt . . Tak seperti di kedai kedai, sudahlah kek rasa tepung ajeeee . . Coklat pulak sikit ! Bazir tau duit ai beli ! Typical peniagaa nak untung saje tanpa menghiraukan rasa perut si pembeli .. huh ! Tips ai kat sini, lain kali jangan beli kat peniaga yang mencari untung ni, kita cari pembuat kek yang selalu cakap "Eh, saya tak buat jual laaa. Saya buat saya makan sendiri anak beranak jeee.. Tapi kalau nak , saya boleh buat kan.."  Macam tu orangnyaa, gerenti kek dia sedapppppppppppppppppp !


 *Gambar ni ai cilok dari FB si pembuatnyaaaa (dengan izin okay!)*



Si pembuat kek ni surirumah... Dia buat untuk makan sendiri, kadang kadang ada jugak jiran jiran yang order.. Kiranya tak de lah berniaga kaw kaw kat luar sanaaa ..  Asal orang order dia buat .. Ai suka style macam ni... Mesti dia tak lokek bahaaan.. Tu yang membuatkan kek dia sedap ! Bila ai tanya, "Berapa sebijik Ain jual?" Dia jawab "Alaaaa.. ntah laaaa.. tak reti nak letak hargaaa.." Eh eh budak ni ! HAHAHA


*Yang biasa orang order dalam bekas putih tu... Yang biji biji ni Ain saja buat jekk.. 
Tapi ai suka makan style biji biji ni.. Senang ngap!*




Yang dalam bekas putih tu , biasa Ain jual RM12 jekkkk . .Kalau biji biji tu, yang dia ubah bentuk ala ala cupcakes tu, dia tak tahu harga lagi.. Boleh gitu ? HAHA . .  So, sapa sapa nak order, uols boleh add/pm Ain kat Facabook Aien Gulam hokayy ? Tanya lah, rundinglah harga dengan diaaaa.. Pasti tak menyesal sebab kek dia sedappp !



Info,
Facebook Aien Gulam
No hp Ain : 017-7000113

p/s : Masa nak order tu, cakap lah dapat tahu dari blog ai, mane tau Ain bagi uols diskaun ke.. hehe~







Yang lepas ni dah tau dah nak beli kat mana kalau tekak teringin nak makan ! heeeee ~
signature ms eida

8 comments:

  1. macam sangatt menggiurkan je yanggg T____T lapooo tetiba ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadiaaaa... ni bukan macam dah ! Ni memang sangatttttt mengiurkan tau tau... Cuba lahhhh .. =)

      Delete
  2. terliur ! nasib td br telan kek.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek? Nak mak!!! Sedapnyer...................

      Delete
  3. aduiyyaiiii, coklattt die tak tahan rasa nyer....meleleh air liur dhni...cedappnyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coklat die banyakk.. berjejeh jejeh..... Sedap!!!

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page