Friday, December 7, 2012

HRMIS, aku benci kau !!





HRMIS. Sangatt membenci kau time time ni.. Bencikkkkkkk ! Eh silap ai jugak? Orang suruh buat last month, dah kenapa degil bulan last minit macam ni... Mencari padah untuk diri sendiri namanya ni... Akhir akhir tahun macam ni, penjawat awam mesti serabooooott dengan HRMIS. Satu rangkaian yang budjet moden tapi menyusahhhhhh kann sebenarnyaaaaaaa !! Biarlah orang cakap kita kolot pakai manual, janji tak menyusahkan macam ni... ! Khennn ??


Nak cek baki cuti aje pun, dekat 1jam baru berjaya !!! ~ Ouhhh . . Jeles dengan Zana, baki cuti dia ada 20hariiiiii ! Nak tahu baki cuti ai tinggal berapa ?? 3hariiii .. phewww ~ No GCR lah this year.. Ruginye! 3 hari tu nak bawak ke tahun depan.. Tahun depan lagi banyakkk nak guna cutiii... Tu lah padahnye orang kaki jalannnnn... Habis cuti ! HAHAHA

*3hari jeee... Zana bak sikit cuti !!!  ;p*



Sepatutnya tengah hari tadi nak keluar pergi Jakel... Tapiii, HRMIS punya pasal TAK boleh keluar ! Kene siapkan... Perghhhh ~ Menyingaaa je hidup ai ! Itu pun pinjam komputer bos nak buat SKT... Sib baik bos keluar, tak duduk tempat.... Boleh lah guna komputer diaaaa . . Dan siap !!!!! Tapi uols tau berapa lama ai melangokkk depan komputer buat SKT yang sepatutnya 10minit dah siap???? Dekat 2 jammmmm hokayyyy!!! Anginnn nyeee satu badan aiiii ~ Sapa yang bijak sangatttt pergi cipta HRMIS ni ekkk? pok kang! Konon nak jadik moden tapi server lembap !

 *Berjaya !! Selepas 2jammmm!!!!  puiiii HRMIS !





p/s : Tak pasal pasal hari dan semalam hanya satu entry yang menghiasi si GEDIK!
Busy dengan HRMIS ni lahhhhh .. Soryy tau!









Ynag happy dah settle, rasa macam nak buat kenduri !!! HAHA
signature ms eida

17 comments:

  1. Replies
    1. Berkat kesabaran mila.. Akhirnya berjaya settlekan!! hihihihi

      Delete
  2. yunk, zana x banyak cuti thn ni sebab banyak keje plus ada banyak kursus.. so mmg x leh enjoy thn ni.. sbb tu zana kurang jalan2.. hehehe..

    lagi 1, baki cuti zana banyak cikit maybe sebab zana punya kelayakan tahunan 25 hari..

    xmo jeles2 k.. zana pun kalau boleh nak habiskan cuti tp apa boleh buat, tuntutan kerja yg x boleh elak.. MC pun xde tahun ni.. sakit2 gie je keje.. *konon rajin la kan??? hahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOOooo.. zana 25hr ye? Ida 20hr jekk.. Ai kan kuli... ;p

      Delete
  3. samalah sekarang tengah dok layan hrmis nie...menci betui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan........... mencikkk... Tapi bila dah berjaya SK, satu kepuasan tu!! hihihi

      Delete
  4. sabo sayang sabooo. yang penting nanti boleh holiday puas2, orang lain ada? ;p yayyyyyyyyyyy!

    ReplyDelete
  5. hahaha..sikitnya baki cuti dia yang tinggal.hehehehe

    ReplyDelete
  6. alaaa ahkak nk buat mcm ieda ni..blh reply comment..tapi tak blh..dah follow dah step ieda..*ahkak sokmo sengal cam ni*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh?? Mila pun tak boleh akak... Mungkin akak ade setting pape? Ce ingt balik.. =)

      Delete
  7. macam pelikkkk je ieda tak update blog. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. pelik sangatttt! Rupanya menghadap HRMIS sengallll... ;p

      Delete
    2. Hari ni pon ida tak update... Busyyyyyyyy.............

      Delete
  8. sya pun x suka..samalah MV tinggal 4 hari jer

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page