Monday, December 31, 2012

ABAH #3





Ya ALLAH, seronokkk tak terhingga bila abah kesayangan dah keluar hospital semalam ..YEAY! Semangat hoiii, we all adik beradik kemas rumah, kemas katil baru, pasang cadar baru.. Heyyyy, macam nak raya pulok... hikhihik... Saja nak suntik abah semangat yang baru ! Orang tengah sakit ni, kita kene suntik semangat selalu.... Kalau tak, mereka cepat patah semangat tau! Pastu mula berfikiran negatippp . . namo namo namo

*sib baik abah selesa*


Jangan macam macam, sejak keluar hospital ni, semua abah nak yang macam hospital.... Nak katil tinggi, nak bekas ubat sama macam hospital... Mana nak carikk? hihihi ~ Abah abah.... ;p  ~ Abah keluar hospital, tak bermakna abah dah sihat sepenuhnya, tapiii we all tetap berdoa abah semakin sembuh ! Abah memang pasti kene jalani dialisis(cuci darah) setiap 3x seminggu............ hurm..............  


 *Stok ubat abah selama 2 bulan*


*&^%$#@ nak kene makan ubat banyakkkkk macam tu ! Besau besau pulokk tuh ! Sian abah....... Ai punya bapak terkejut tengok ubat sebesau tu..... Calcium rupanya... hikhikhik.. Untuk tidak memeningkan kepala mak abah masa nak makan ubat ni, ai sedia satu sistem.. khas untuk abah ! Kelakar pulokk sistem tu, tapi senang untuk abah pahammmm


*Cara mudah abah nak makan ubat setiap hari*


Haaaaa.. sonang ! Ai siap siap masukkan ubat yang perlu dimakan pagi or malam dalam satu bekas kecil, so bila tiba masa abah just amik dan makan mengikut aturan harinyaaaa...... Ada ubat yang kene makan pagi dan malam.. So, setiap minggu kene refil ubat abah..... Pening pulokkk kepala mikir sistem comel ni untuk abah.... heeeeeeeee ~ Janji abah paham cukup !  ;p



p/s : kawan kawan, doa abah ai cepat sihat sepenuhnya ya!








Yang baru nak senyum lebar sikit, legaaaaaaaaaaaaaa
signature ms eida

20 comments:

  1. sebijik sebijan ubat yang ayah ieda makan sama macam apa yg mak yani makan....and yes, dah jadi tugas rasmi yani untuk refill ubat mak setiap hari....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee~ semoga parents kita semakin sihat kan yani......... ;)

      Delete
  2. InsyaALLAH sihat sepenuhnya nanti

    **Eh eh...Ubat iron tablets tu, aku pun makan :)) untuk tambah darah

    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uik? Lama tak jenguk belog aku kan.. hihihi... Aah tu memang ubat tambah darah, stiap kali abah aku cuci darah, dia akan hilang darah, so dr. suh makan ubat tmbh darah ;)

      Delete
  3. yeayyy!!!!....best kan kalau abah dh balik....byknye ubat abah eida kene makan...

    semoga cpt sembuh abah eida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sya......... Ida pun berharap macam tu ;)

      Delete
  4. Replies
    1. Kan............ ida pun rasa macam tu.. hahhaaa!

      Delete
  5. zana doakan abah cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  6. syukur da keluar hospital..
    semoga ayah ida cepat sembuh...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. dah keluar hospital yer...
    semoga rajin makan ubat cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur dah keluar dah akak.... Semoga abah kuat semangat!! ;)

      Delete
  8. Replies
    1. HIkhikhik.. Boleh apply jadik nurse lah ni kan kak... ;p

      Delete
  9. semoga abah cepat sembuh.
    comel je sistem ubah abah eida tu.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page