Monday, December 17, 2012

A B A H #1





Morning. Awal kemain ai hari ni.. Semangat kerja? Tak jugak tapii hubby ai balik kampung ade hal. Ai tak ikut, cuti tak deeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Dan lagi satu, abah kesayangan ai masuk hospital laahhh.. Dari hari Jumaat hari tu... Mula mula masuk sebab darah tinggi abah naik... Bila dah makan ubat, Dr. amik darah, darah tinggi ade turun sikit tapiii sakit lain pulak datang... Abah memang ade kencing manisss . . Sekarang kene tahan ward, jalani dialisis.. Cuci buah pinggang.. Sedihnyaaaaaaa


Mula mula ingatkan abah dah boleh keluar, rupanya sampai hari ni pun masih kene tahan.. Semalam pergi jenguk abah, Dr. tebuk peha untuk cuci buah pinggang.. Abah bantai bagi tunjuk tebukan tu pulakk.. Ngerii oiiiii . .  Semalam kecahhh kat hospital, satu blok jiran datang jenguk abah.. Ramaiiiiinyeeeeeeeeeeeeeee . . Mungkin abah lebih bersemangat nak sihat lepas nampak kawan kawan dia datang... Cepat sembuh abah!  Ikut cakap Dr. tau tau. Abah agak degil sikit, sebabnye Dr. lama dah dapat detect buah pinggang abah, tapi abah senyap... Tak bagi tahu mak or we all... Degilnye abah tak nak terima rawatan..  Sekarang dah melarat dahhh.... Dah tahu dah ai degil ikut sapa kannnn ? ;p  


Sesedang berborak dengan abah, melepak kat hospital sampai malam, selagi nurse tak halau, selagi tu we all tak balik... HEHE ~ Abah ada cakap, nak pergi Langkawiii.... Heyyyyyyyy, sedihhhh.... ! Ai terus cakap dekat abah "Abah ikut cakap Dr. Nanti abah sihat, kite pergi lagi Langkawiiii okayyy? Tapi janji kene sihat dulu!"    Dalam hati, nak nangisss oiiiiiii ! Tapi lek lek, cover cun cover..... Tak boleh nangis depan abah, nnti abah sedih.. Kita kene sokong abah ! Bagi semangat kat abah ! Nangis dalam toilet tak pe..  ;p





Masa nak balik tu, peluk cium abah, sebakkk nye hatiiii . . Rasa fobia sangattt masuk hospital ni.. *Al-Fatihah to arwah* Abah cakap, "Esok datang lagi tauuu......... Tengah hari ke, balik kerja jangan lupe singgah" Kalau uols semua berada di tempat we all adik beradik, uols mestiiiii rasaaaaa sebakkk, sedihhh alahaiiii......Haishhh tak tahu nak cakap macam maneee..... Rasa macam nak bentang tilam tido situ aje......  Kawan kawan, pehllissss doakan abah ai cepat sembuh yeeee ye! Doa doa kalian semua, ai sangat berterima kasihhhh.... *SMILE*









Yang hati tak tenangggg,
signature ms eida

26 comments:

  1. ieda, yani dh rasa dah perasaan ni masa jaga mak yani dulu waktu operate kaki kanan mak sebab kencing manis. merasa tidur hospital jaga mak, merasa mandikan, kemas kencing berak mak masa mak tak larat uruskan diri sendiri. menangis pun dalam toilet tak nak mak nampak yani sedih. pengalaman bermakna untuk diri sendiri. percayalah...kita akan lebih hargai mak ayah kita masa tu. kalau ada peluang, cuba jaga sendiri ayah tu masa sakit2 macam ni...kita tak tahu sama ada ni budi terakhir kita pada mak ayah kita sebelum mereka tutup mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebak nye ida.. Takut sangattt.. Tapi ida cuba untuk yang terbaik.. Thanks yani =)

      Delete
  2. Mila doakan abah ieda cepat sihat. rajin makan ubat supaya dapt g langkawi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat lawak lah haih Mila ni.. hekhekehkkk... Time kasih mila.. ;)

      Delete
  3. sy dh rs dah ieda... coz my mum pun kena dialisis... tp mak sy dlu tebuk kat leher... lg ngeri uuuu.. memang ms 1st stage mak sy dialisis dlu memang waktu berendam air mata la... byk dugaannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari 1st abah ida dok tebuk kat peha... skrg tebuk kat leher pulak...... memang ngeri.. ida tabah je tengok muka abah..;(

      Delete
  4. smoga abah ieda cepat sembuh yer...pesan kat abah jgn degil, ikut nasihat dr taw...nnt dah sihat boleh gi langkawi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nory.. Macam tak sangka abah sebut nak pergi Langkawi.. ;(

      Delete
  5. moga ayah eida cepat sembuh ye...
    al-fatihah buat arwah

    ReplyDelete
  6. semoga ayah ieda cepat sembuh..kuatkan semangat yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depan abah memang kami kuat! Belakang? Hanya belog jadik teman luahan perasaan...... ;(

      Delete
  7. Semoga abah awak cepat sembuh. :(

    ReplyDelete
  8. semoga abah cepat sembuh.. eida x mo risau2 k.. nnti takut eida pulak yg x sihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih zana.... Mau tak risau.. Pestime ni abah kene ward. Nampak sihat rupanya dalaman.... ;(

      Delete
  9. insyaallah ayah eida akan cpt sembuh.. mmg kene ikut ckp Dr tu kene pantang sikit.. insyaallah :-)

    ReplyDelete
  10. inyaAllah semoga abah eida cepat sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nana... ida pun berharap sgt abah cepat sembuh ;)

      Delete
  11. sebak baca entry eida.. bergenang air mata..
    akak doakan abah eida cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida masa up entry ni memang bergenang je airmata..... ;(

      Delete
  12. semoga abah ko cpt sihat ye, mudahan2 semuanya ok2 belaka..be strong ye

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page