Thursday, November 15, 2012

Sengkuang Calit The Mines





Hari Sabtu lepas ai pergi Downtown The Mines. Cari 'baju' untuk si adik . . Cari cari punya cari jumpaaaa.. colour pink gitu ~ heeee . .  Time nak balik tu, lalu dekat pintu masuk Downtown The Mines, ala yang ada ala ala pintu gerbang gituuuu . . Haaa kat situ lah... Ada gerai kecik cinonet kat situ . . Jual Sengkuang calit.. Nampak biasa ek? Cuba dulu.. GILA sedap tau tau ! Tapi tak de lah sampai gilaaaaaaaaa


 *Ai mintak izin nak tangkap pic*


Masa mula ai makan, eh eh, apesal sedap sangatttt ni ! Ai beli dua, satu original dan satu special.. Nak rasa dua dua....... Dua dua sedapppp ! Masa ai datang hari Sabtu, ai tak bawak camera tau..... Tapi, hubby ajak pergi Downtown The Mines hari Isnin, so ai laju laju bawak camera isi dalam handbeg........ Ai niat nak beli lagi sekali Sekuang Calit tu dan tangkap gambar dan ???? Of coz masuk blog !!! HAHA



*Sengkuang calit sengkuang calit, mai singgah main singgah*


Itu ada lah lagu dari gerai Sengkuang Calit tu. Comel jee.. Suara budak budak . . Ai dah terikut ikut sampai ke rumah ai nyanyi... HAHA . .Tapi siyes SEDAP sangatt ! Yang special ada letak kuah rojak.. Itu lagi pedas! Lagi sedap !!


Jadi, sapa sapa yang singgah kat Downtown The Mines, jangan lupa pekena Sengkuang Calit ni tau tau ! Kang menyesal dah datang tapi tak beli......... Soooo rugiiiiiiiiiiii 




P/s : Kat tempat uols masih ada Sengkuang Calit ??







KLIK iklan ! Jangan lupaaaaaaaaa . . Gerentiii TAK kan Menyesal punyer !








Yang rasa susah nak jumpa Sengkuang Calit ni dah kannn ??
signature ms eida

14 comments:

  1. sedapnyaa..
    sedap+sedap+sedap
    terangkat selera kita tau..

    ReplyDelete
  2. uisshhh lama dah x makan..sedapnya

    ReplyDelete
  3. tringat zaman kecik2 dulu kat kmpung..sini pun mcm dah tiada yg jual cegini..

    ReplyDelete
  4. dulu time sekolah rendah je selalu makan..memang sedap kot..adoi teringat plak kesedapan dia skrg ;0...boleh jadi gian makan tu nyum2 :)

    ReplyDelete
  5. First time dgr ttg sengkuang calit. Mcm ala2 rojak ke rasanya? :)
    Taknak singgah Blog Waney ke? :D

    ReplyDelete
  6. Dah mahal dah sekarang kan. Dulu beli, satu tu baru 50 sen. huhu dah lama tak makan.

    ReplyDelete
  7. kt downtown bangi pn ada...
    dh lama ada kt sne...
    mse ngndgkn ammar aku suke mkn...
    rsenye kompeni yg sama...
    sbb logo dia mmg sme...
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. lame x makan.. susahnya nak jumpe sekarang....

    ReplyDelete
  9. wah, bagus yee... bermodalkan sengkuang cam tu je leh bukak gerai dah... ni msti untung bsar klu buat sedap neh!! harus rasa gak ni :)

    ReplyDelete
  10. sedap..Sal beli kat uptown jalan reko..tebal,lagi pedas lagi best kot..huhuhu

    ReplyDelete

  11. Nampak cdap...selalu beli kat tasik permaisuri jek..tp yg kepingan besar...

    ReplyDelete
  12. first time dengar name sengkuang calit ;p

    ReplyDelete
  13. bab makan mmg takda sapa boleh lawan...

    ReplyDelete
  14. kt KL ni juai apa2 pun laku kan hehehe...best je meniaga kt sana...mau kalau juai kt kedah ni ha, xdak maknanya org nk beli, sure org beli rojak mak bee, pastu beli sengkuang, sedap gak sluuuurpppp ^^

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page