Thursday, November 29, 2012

Pau Yik Mun , Tanjung Malim





Sempat jugak lepas balik dari HotSprings Sg. Klah tu, ai ajak family singgah mencekik kat Yik Mun ni... Nak rasa jugak Pau yang dikhabarkan PALING sedap di Tanjung Malim ni . . Dulu masa study kat Politeknik Tanjung Malim ada pernah makan Pau ni .. Tapi dah luper lah rasa diaaaa. .  HAHA


Sesedang elok je we all sampai time lunch . . Dan perut memang tengah mintakkk di isi.. Macam mana nak cari Yik Mun ni ? Keluar dari Tol Tanjung Malim tu, ikut signboard UPSI jeee.. Nanti sampai kat traffic light besar, Yik Mun di sebelah kanan... Ai ni pun Kekda yang ajar .. Ai bukan tahu sangatt . .. Jalan di Tanjung Malim ni macam dah banyak berubah jeeeeeee . . .


Apa yang diorder ? Mee kari, Nasi Ayam dan Pau Kacang . . Ok jujur ai cakap, pau dia tak lah best sangatt ? Apa yang sedap nau ni ? Konfius ai masa makaaann... Makan pau kacang kat pasar malam lagi banyak kacang hokayyyy ! Mee Kari boleh tahan sedap . . Nasi ayam pun oke... Tapi yang spoiillll nye adalah airrr ! Air yang bertemakan susu, cannot go laaaaa . . Dia tak guna susu tin tapi mak cakap dia guna susu serbuk kot ? Rasa sangatt lain okay ! Minum milo dah macam milo basi jeeekkk... HAHA ~ Itu tekak ai laaaaa . .  Dah semua air tak habissss . . gasakkkk  (sib baik along yang belanja~ hikhik)




Kesimpulan, so so je kedai ni.. Tak de lah sedap mana.. Itu tekak ai yang berbicara.. HEHE ~ Eh uols pernah makan sini ? Oke ke? Ke tak kene tekak macam ai jugakkkk ? Ai jadik confius bila orang cakap kedai ni sangattt sedap ! Tang manaaaaaaaaaa ??








Yang puas hati dah cuba , kalau tak percaya bulat bulat cakap orang jeee ! ihihi
signature ms eida

12 comments:

  1. dulu kan, masa blm ada anak, nak mkn pau sanggup gi Tanjung malim. semata2 utk pau.

    tp skrg dh kureng sedap laa. masa gi cameron dulu singgah beli pau tp mahsinnn inti daging dia...

    menu lain mmg fail laaa...

    ReplyDelete
  2. semua org ckp pau kat situ sedap...2 tahun duk tjg malim sekali pn aku tak pernah rasa pau tu..hahhaa...tak pernah tau pn sbnrnya..teruk btol aku ni..


    mmg jalan kat sana dh byk berubah..eh terasa rindu pulak zaman poli..;)

    ReplyDelete
  3. pau die mmg tak sedap mana pon...lgpon rasa die tak sama mcm dulu dah...dh hilang originality...heheheh

    ReplyDelete
  4. pau yik mun tuh mmg kite suke..suke kari daging..sedapppp...tp ye la kan, lain org lain citarasa..hehehe

    ReplyDelete
  5. saya x pernah rasa pau tu.. so x leh nak komen lebih2.. hehehe

    ReplyDelete
  6. dulu 4 tahun dok kat tg malim tak pernah pergi pun kedai tu.. hehe lalu aje..

    ReplyDelete
  7. ahahaa... call time akak dah nak boarding. mujo smpt.. kuikuikui..

    akak pun blum buat review lagik. jap lagi lah akak kuarkan entry tu. hihi.

    akak kan, minum white coffee. smpai umah terus pening.. tatau sbb tu ke apa. tp akak syak white coffe la. lenkali kalo p sana akak nak try roti bakar dia lah. cam bes je.. tu ari abis. hihi :D

    ReplyDelete
  8. dah rasa pau yikmun... tekak i pun berbicara yg sama... biase je... cuba mencari kelainan dan keistimewaan namun tidak ketemu... mungkin sbb expactation yg diletakkan terlalu tinggi terhadap pau itu menyebabkan pau yang sedikit sedap jd biasa2 jer... hehehe...

    ReplyDelete
  9. best je tgk pau tu...bile tah nk jalan2 perak..kena masuk list ni g perak cr pau yik mun..hehe

    ReplyDelete
  10. jemput ke MyBlogFest minggu ni
    http://utama.myblogfest.com/2014/11/semua-di-jemput-hadir.html

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page