Friday, November 30, 2012

Macam Mana Ai KLIK Iklan SAYS Orang Lain ??






OK, semua orang dah tau ai KAKI Says. Ai suka betul menda yang mendatangkan $$$ nie~ HEHE.. Ada orang cakap gaji tak cukup sangat ke sampai buat cenggitu ? Hoiiii ! Tak sayang mulut yekkkkk ! Ade ai mintak duit yu? Tak de kannnnnn ?? Ai tak suka berpeleseran di mukabuku tanpa hala tuju (cewahh ayat aku!) . . Ape salahnyer sambil bermuka buku kita berkempen?? Mari menyelam sambil minum ayokkkkk .. Itu tindakan orang bijak tau ! (puji diri sendiri.. TERBAIKK!!)


Ok, entry kali ni ai nak share MACAM MANE AI KLIK IKLAN SAYS ORANG LAIN ?? . .Okay? Dapat tangkap ape yang ai nak cerita ? Ok, cerita dimulakan begini, bila orang share link untuk ai klik.. Mula mula ai open iklan tu.... Tunggu habis loading.... Ada sesetengah orang, lepas habis loading terus tutup kannn ?? Ai TIDAK !! Ai akan tengok iklan tu.. Tengok tengok kalau ada BUTTON FACEBOOK yang boleh ai LIKE...  Selalunya, akan ada button FB/TWWITTER dll . . Ai salu klik fb jelah.. Ai mana ada twitter kannnn


Sebab apa ai buat macam tu ? Sebabnya ialah, dalam acc Says ada cakap, UNIK VISIT kannnn ? Bagi ai, setakat uols bukak dan tutup balik iklan , APA YANG UNIK NYAAAA ?? Ce ceritaa kat ai tang manaaaaaa ??? So, ai pun cari alternatif lain dimana nak menampakkan uniknyaaaa. . Dengan cari LIKE IKLAN itu ... YEAHHH ! 


Perasaan tak ramai yang cakap, $$$ tak naik naik walaupun ramai yang bukak iklan diaorang.. Ai rasa itulah sebabnyaaaa.. Diaorang yang ramai ramai bukak tu TAK UNIK ! Sebab diaorang tak klik LIKE....... ! Itu pendapat ai laaaaaaaaaaa . . . Kenapa ai cakap lepas klik LIKE itu UNIK VISIT ? Sebab $$$ ai naikkkkk . . HAHA ~ Sebabnya sapa sapa yang nak share link dengan ai, ai akan ajar buat cara itu . . Diaorang ikut , so ai nye $$$ naik laaahhhh . . .  Ai dah sememangnya akan LIKE iklan diaorang..... Ai pernah tanya, naik cepat tak, dioaorang cakap naikkk ! So, thats the point lahhhhhhhhhhhhhhhhh


Ok, kalau ada yang tak paham , 
Meh ai share sikit iklan iklan yang mana ai pernah LIKE FACEBOOKnya okay ??


Contoh 1
Ini iklan We CHAT . . Nampak anak panah tunjuk icon FB ?? Tekan situ !
Apa yang keluar bila tekan situ ? FB WE CHAT kannnnn ???? So, ape lagi LIKE lahhh
OK baru boleh tutup iklan tu......... SIMPLE !




Contoh 2
Baru baru ni ada iklan Tune Talk kannn ??
Macam biasa open iklan, cari icon FB dan klik,
Akan keluar FB Tune Talk, LIKE lahhhhhh
*Selalunya icon FB tu akan ada bawah bawah page* Rajin rajin scroolll okayyy



Contoh 3
Iklan Community ape ni ? Lupe lakkkk
Nampak icon FB? Like situ, dan akan keluar untuk post di FB pulak...
Tekan aje POST tu.. Settle !



Contoh 4
Kadang kadang ada jugak yang suruh klik iklan Churp Churp kann ?
Ai LIKE sajaaa.. Nampak anak panah tunjuk Icon FB ? LIKE situ je...
Bapakkkk senang hoiiii !



Contoh 5
Ada jugak kadang kadang selain Iklan Says, Churp Churp, ada jugak iklan Blin.
Kadang kadang kuar macam kat bawah ni.. Uols jangan lah close cepat sangattt !
LIKE dulu............. Settle.... Okayyyy ??



Begitulah contoh contoh yang ai sempat printscreen....... Ada banyak lagi tapi malas dahh ~ HEHE .. Tapi apa yang pasti disini, LIKE FACEBOOK iklan tersebut okay ! Barulah dinamakan UNIK VISIT ! Ada yang cakap tak yah like pun xpe, tapi bila $$$ uols tak naik jangan nak memekak kat telingaaa we all yang $$$ naik ni ye yek! Orang dah bagi idea taknak try.... HAHHAHHAA


Kalau tak percaya, cuba uols try ?
Kalau menjadi, bak sini royalti ai ! HAHA



Update : 
Ai start Says - 18.09.2012 
Hari ni 30.11.2012 - Dalam acc ada RM110++









Yang memang klik iklan cara gini,
signature ms eida

8 comments:

  1. tllg kelik2 n like iklan belogisam gak yer,, hahhaha,, chnage link

    ReplyDelete
  2. Banyaknyaaa. Jeles okeh hihi.
    Antra churp2 dgn says mn lg best? So far ada churp2 je.klu ada says kt blog,nuff mrh x?

    ReplyDelete
  3. yup nory pon selalu tekan like kat link org , tp taktaw lah dorg like ke tak link nory tu...tp earning jalan jgak...mknanya dorg like lah kot ek...hehehe

    ReplyDelete
  4. ieda..akak nk tanya ieda..asal akak tak blh nk upload picture lagi dah ni..sedih..sob..sob..exceed dah katanya..dia suh beli plk..

    ReplyDelete
  5. eida, mila akan cuba praktikkan nya.

    ReplyDelete
  6. ow bru lah faham ape tuh uniqeu visit :) tq 4 ur information... ;)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page