Friday, November 9, 2012

Kan best kita orang banyak $$$$$$$$$$$$





Kemelutan. Pergolakan. Sedang  berlaku dalam rumah ai . hueuwhueuuwhuueee  (ape jenis gelak ni?? gelak konfius! HAHA) Ceritanya begini ,  lagi dua bulan nak annibeseri nih.. Sibuk sibuk ai cari destinasi cinta (sangattt!) , M***N kene reject ! Padahal ai teringin nau nak ke DT itu.. Tak pe tak pe. Perjalanan hidup masih panjang ~  Satu lagi cadangan, K***I dan diluluskan. YEAH !! ~ Bila diluluskan terus tak cari destinasi yang lain pong.... Malas nak search... HAHA   Proceed dengan pilihan yang itu ajeee


Laju laju baca semua blog kawan kawan yang dah pergi. Buat kiraan budjet. Cari hotel itu ini.. Macam macam lah... Almost 2weeks survey, settle ! Tunggu masa nak pergi jer ni... (tak sabar!)  . .  TAPI TAPI ,  tetiba, ye. secara tetiba dia datang.. Apa dia? Plan hubby dengan Cohanian datang.. Mereka nak naik Gunung Tahan tahun depan............. Ada masalah ke dengan ai ? YE ADA !!  Bila dirujuk tarikh yang nak pergi Gunung tu, eh eh ?? Selang seminggu lepas we all balik dari honeymoon tuu.. Ohoiiiii ~ Penat satu hal .. Cuti cuti cuti .. baru lepas apply cuti seminggu honeymoon, bos bagi ke nak cuti lagi ni ?????   Khennn? Ai kan orang penting bahagian (puiiii) Susah sangat tak yah naik lahhhh . . Tapi tapi, Gunung TAHAN tuuuuuuuuuuuuuuu................. Teringin nak naikkkkkkk  , Rekod Persendirian maaaa . .  Eh, ada Cohanian perempuan yang join takkk ? Kalau tak de, tak nak join lahhhh.... ;p


Acena ni johan ?  Eh bukan tanya johan, tanya hubby.. Acena ni sayang? Ngehh ngehhhh . . Pilihan yang ada, dipercepatkan tarikh nak pergi honeymoon tu OR tak yah pergi honeymoon langsung?? Eh eh tak bolehhhh.. Pergi dekat dekat je?? Eh eh berat kepada Gunung Tahan pulakkk... Hohohohoooo!! Sebab bila nak pergi hiking ni, nak get ready semua benda baru.. HAHA   Dah TERbiasalahhhh . . Nak beg baru, nak kasut baru, semua lah baru... HAHA  $$$ lagi..... Nak pergi honeymoon $$$ lagi... Mane nak cari $$$ yang banyak niiiiiii ???  choiii    Lagi lagi? Ape cerita dengan Samsung Note Pink? Impian aje lahhhh   . .  sobss..sobsss... semuanya nak $$$ . . . Kan best jadik orang duit kepuk kepuk, tak de masalah fikir tentang $$$ khennnn ? Semua boleh buattttttt



Pilihan yang ada ,

Tak yah pergi honeymoon langsung - simpan duit ke Gunung Tahan
Dipercepatkan tarikh honeymoon , so dapat pergi Gunung Tahan
Tapi kalau pergi honeymoon dan Gunung Tahan = $$$ kene banyakkkkkkk  (masalahnye $$$ tak banyakk, kalau ada pong tak kan nak habis kann?  ;p)
Pergi Honeymoon dekat dekat je? so, modal sikit jeee....
Say babai to Samsung Galaxy Note Pink...... ;((
Say Hye to Samsung Young? Murah sikittt  ;p

*fikir fikir*



p/s ; ni kang ada yang honeymoon kat Lexis je kang !  ;p



Will update the result later! huhuhuhu!






Dapatkan PERFUMES yang pelbagai bau, rupa, yang pasti MURAHHH !
Jangan malu meow meow nak KLIK iklan kat bawah ni yerrrr  . . . . .







Yang meluahkan rasa serabot dalam kepala jeerrrr,
signature ms eida

6 comments:

  1. eh syg nya eida.tiket dah beli pun kan....kalu eka,eka pegi je dua2.sampai sana tayah la amik pakej ke hape.wat ittinerary sendiri.Tp yg gunung thn tutaleh la nak ittinerary seniri kan......spend 1k utk g.tahan,yg krabi tu 1k...mandai jemtlg kirakan.jgn risau bonus dpt nanti,tak lama je lagi



    ceyy menggalakkan...

    ReplyDelete
  2. honeymoon next time pun boleh..kat rumah pun boleh :)

    ReplyDelete
  3. hihi..buat istikharah dear.. :)
    kalau ada rezeki pergi je dua2 :)

    ReplyDelete
  4. Nana pon selalu berangan nak duit banyak *well who dont kan* sampai tahap nk beli baju x payah tgk price tag..hehe

    ReplyDelete
  5. honeymoon kt gunung tahan.. or tmbh lg cuti slps gunung thn..hehehe

    ReplyDelete
  6. yunk, gie honeymoon dekat2 jer.. yg pntg dpt luangkan masa bersama.. tpmt tu x penting, yg penying quality time!!

    pasal phone, tu semua kehendak yunk.. bukan keperluan.. so x kisah la dpt beli yg mana pun..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page