Friday, November 23, 2012

Entry balasan dimana BLOG .G.E.D.I.K. dikutuk !





Minggu ni, hari ape ekkk? Ntah tak ingat pulak... Ai ada join satu segmen kawan baik dalam alam maya ni.. Blog Coretan Diari Seorang Abah.. Segmen Tolong Kutuk Kow kow Blog Sayeeee.... Segmen gini memang ai likeeee . . Kita join, then orang akan kutuk atau dengan kata sopannya memberi pandangan untuk blog kitaaa.. hekehkehhekk... Cari nahas kan? Biar orang kutuk blog kita? Ai ape ada hal... Orang nak kutuk, kutuk lah... Ai rasa benda tu betul, ai akan ubah.. Kalau tak betul, buat bodoh sudahhhhhh... Dalam masa yang sama kita boleh dengar pandangan sisi orang terhadap blog kitaaaa . . Tak de lah kita perasaan blog kita hebak !  ;p


Ini entry dimana Blog ai dikutuk kowkow oleh Owner blog, Careno... Malas nak klik? Heh! Uols memang malasssss kannnnn ! Semua nak bersuap.. Sib baik ai cun lagi baik hati . . Nah baca blog ai dikutukkkkk



***************************************************


" Ni adalah blog yang selalu gua jengok... sebab gua kenal dengan pemilik blog ni dan hubby pemilik blog ni pun memang member gua... tapi kutuk tetap kutuk... sape suruh serah diri kan... wakaka...

Mula2 masuk blog ni terus nampak 2 entry pertama dia adalah iklan... blogger ni buat bisnez sewa chocolate fountant dengan bisnez baju ape ntah... nak tengok sila terjah blog die... tapi bisnez tu selingan jer... blog ni secara keseluruhannya adalah blog personal...

Header blog ni agak cun tapi lagi cun kalau header tu menggunakan labih dari 1 colur... kalau pink jer macam kurang menarik... kalau yang daun tu gune colur hijau lagi cantik kan... huruf GEDIK tu ok la kalau nak pink pun sebab blogger ni memang obses dengan pink... oh yaa... kat header tu kalau die tak letak url lagi cantik... menyemak jer url tu... 

Bentuk fizikal blog ni agak tersusun rapi... background yang digunakan adalah putih sepenuhnya disulami dengan garisan2 pink dan tulisan hitam yang biase sangat... font tulisan tu kalau cari font lain yang lebih kreatif akan menyerlahkan lagi blog ni... blogger ni jugak rajin menggunakan colur2 lain dalam entry die... maksud gua tulisan die tu ade yang di highlite dengan colur2 lain... agak creative dan menarik...

Teknik penulisan blogger ni jugak sangat bersahaja dan menarik bila dibaca... kandungan blog ni banyak tentang personal life die terutamanya bab kuching die si Mushang tu, bab isi hati die nak marah ke geram ke tention ke dan hobi die yang suke makannn.. maknnn... makan... boleh terliur kalau die buat entry pasal tempat2 mkn... isu2 semasa pun ade gak tapi kureng skit... cerite2 retis pun jarang ade dalam blog ni... oh yaa... satu lagi citer bab berjalan dan bercuti... kalau die g bercuti memang jenuh nak hadap entry die yang sampai berepisod tu... smpai menyampah kadang2... hahaha... tapi kalau nak bercuti die memang rajin bagi info2 bergune sebagai rujukan orang lain... agak pulun jugak la die ni... ekekeke...

oh yaa... sesuatu yang gua suka pasal blog ni adalah permulaan entry yang ade Assalamualaikum tu... sangat cantek dan jugak watermark gambar die yang cun tuu...

Bilangan followers die ade 563 orang... kalau diikutkan dari tarikh perasmian blog ni iaitu pada tahun 2009... blogger ni dah dikira lame jugak laa...

Hmm... itu jer yg gua nak komen... selebihnya korunk boleh try tengok sendiri blog die... "



*********************************************************


Ai jawab yeee  semua kutukan En.Careno itu.. Bukan ape, saja, takde kerja... HAHA . . Header ai berwarna pink. Nape daun tak berwarna hijau ekk? Hurm . . Mana nak carii daun berwarna pink? Terjah lah blog G.E.D.I.K.... HAHA  .. Biasa sangatt daun berwarna hijau kannnn . . Kita buat lain dari yang lainnnnn . . Atau dengan kata lain sudah orang yang tukang buat tu buat colour pink, ai ok jeeekk ...   hekhekehkk . . Kang banyak songeh, bayar upah lagi mahalll ...  ;p


Lagi satu, bagi ai HEADER memang kene ada URL, memang nampak semak (ai pun TAK suka), tapi lebih kepada keselamatan.. Kang ada yang curik header ai macam manaaaaaaaaa ?? Penat je ai tempah mahal mahal tauuuu...  Letak URL kire bagitahu, ITU HEADER SAYE!!!   Betul takkk ? Dan memudahkan orang nak tahu URL kita dengan melihat header sajaaaaaa . . .Percaya atau tak, ada orang TAK tahu mana nak tengok URL tau tau ! hekhekehekk


Font tulisan TAK kreatif ye? Memang ai nak simple ajeee... Motip ai, untuk memudahkan orang untuk baca.. Tak yah cantik sangattt.. Bila font yang pelik pelik (kreatipp sangatt), orang tak minat nak baca.. Dan kadang kadang menyukarkan orang lain untuk baca entry tu sbb font dia berbelitt sangattt . . Terjadi pada ai pun, agak agak font dia terlebih kreatip , menyakitkan mata ai, sampai ai tak boleh nak baca, susah nak faham, ai CLOSE je blog tuh ! HAHAHA . . So, font yang SIMPLE or KREATIF pilihan anda??  hekehkehekkk


Dan terakhir sekali, berapa kali si pengutuk mention CUN dalam komen dia? Hakahkahakkkkk . . Anyway, entry ni adalah sukasuki sajaaaa.. Ai tarak hal orang nak komen kutuk blog ai....

  Komen yang baik itu MEMBINA lagi blog ai ! 
Go Go Blogging !


Last, sapa sapa yang mahu blognya dikutuk atau diberi pandangan oleh En.Careno, boleh lah terjahhh blog beliauuuu yeekk... Masih terbuka Segmen (klik) ni ! Selamat dikutuk dan mengutuk ! HAHA










Yang suka je masuk segmen gini..... heh!
signature ms eida

11 comments:

  1. cop mohor ieda yang paling bawah sekali tu cun hehe...

    ReplyDelete
  2. caya lah...kutukan yg membina...tapi nory suka font kat blog eida, senang nak bace takde serabut mata ni haa..thats why, suke terjah sini hari2...hehehe...tak jemu2 hokayy..=)

    ReplyDelete
  3. baekkk punye...kutuk yg membina..hahahha

    ReplyDelete
  4. Haha ! i selama ni blogwalking je , baru start blog sendiri ! :p rasa mcm belum qualify nak suruh org komen kot heheeee

    ReplyDelete
  5. Kutukan mmbina takpe. Jd semakin brsemangat nk berblog.

    ReplyDelete
  6. berdebooooooo main kutuk2 gini tapi i likeeeeeeeeeeee! :))))

    ReplyDelete
  7. hahahha.. kena kutuk tp banyak perkataan cun... hehehehe..

    zana mmg suka jenguk blog eida ni.. santai sangat2.. lagi bertambah best, sebab eida suka bagi tips yg best2.. keep blogging my dear!!!

    ReplyDelete
  8. perghh..nk join ni ati kena kental..
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha kan.kene redha kene kutuk. hahahhahaha

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page