Monday, November 26, 2012

Cuti Cuti Perak #HotSprings Sg. Klah P A R T 3







Kini bersambung Part 3 pulakk.. Jangan risau tak sampai pun part sepolohhhh! Part 4 aje.. Ok ? Ok? HAHA . . Acara ini yang ditunggu tunggu.. Dari mak budak , bapak budak, sampai lah opkos budak budak...  Cadangan ai, we all gerak pagi pagi sebelum pintu gate Taman Rekreasi Air Panas (TRAP) Sg. Klah buka, tapi wrong info, we all sampai dekat pukul 10am.. TRAP Sg. Klah buka pukul 8am tau tau.. Ai menyingaaaa je dengan akak operator... Dia yang cakap pukul 10am! Padahal 8am!! Ai juga yang dipersalahkan semua... sadis!  Tutup pukul 7pm...


Tapi tak mengapa, ai kecik hati kejap je. Pastu sambung happy happy balikkkk.. HAHA ~ Seronok monok okayy pergi sini... Yang mana area Perak tu, pergi lahhhh... Bapakkkkk BEST !!


*Stylo mylo ais kan abah ai ?*



Lepas bayar segala mak nenek tiket untuk 18 orang Dewasa, 2 orang Warga Emas dan 4 orang kanak kanak, dah boleh start menapak ke dalam yeeeeeee . . Jauhh ! Tapi pemandangan indah... So, ape lagi? Klik ! Klik ! Klik ! Tangkap gambarrrrr. . huawaahhhahhaaaaa


Masuk masuk kawasan tu dah nampak area merebus telo. Dimaklumkan TAK boleh bawak telo dari luar. Kene beli kat sini.. Tapi biasa lahhh, telo sini MAHAL ! We all seludup telo.. So, lepas bawak masuk 2 papan.... HAHAHA . Kat sini TAK boleh bawak masuk makanan, telo.. Minuman je boleh.. So, kalau nak bawak jugak, uols kene BIJAK menyeludup tau tau.. 

*Jangan lupa bawak kicap dan lada sulah... Nak makan telo separuh masak.. Yummmmeeehhhh*



Dah pilih port untuk melepak, bentang tikar/kanvas terusssss serbu theme park..... hoyeahhhhh ! Ai ingat Theme Park dia besarrrr.. Macam Desa WaterPark tu, tapi alahai.. kecik je kawasan diaaa.. balik balik situ jeee.. hoho!! Tapi disebabkan tempat tu kecik, puas jugak lah we all bermain gelongsorrrr seram itu ! Tersedak sedak ai terminum air... HAHA  .. uwekkk! Kawasan themepark ni area air sejuk lah kiranyaaa . . 

*Budak budak je ramai sini, kita ni dewasa jom pekena air panas pulak!!*



Ok lepas dah basah lenjun mandi air sejuk tadi, kita jalan ke depan sikit untuk terjah kolam kolam air panasssss ! Mula mula pergi Kolam Air Panas palingggggggg besarrrr ! Mula mula masuk, suam suam kuku je air diaaaa . Makin jauh kita pergi, makin panas air tu...... Sebab dah dekat dengan punca Air Panas tadi.... Ai tak sampai kat sane, sebab tak tahann.. TERLAMPAU panas ! HAHA . . Sepupu sepapat ai slumber je pergi sanaaa.  Siap celup celup kelapaaaa.. Hebakkk korang !



Lepas dah puasssssss di Kolam Besar, kita pergi kolam air panas yang kecik kecik ni..... Tapi panas dia, boleh tahaaaaaaaan kauuuu !! Akibatnya celup kaki ajeeee.. Celup badan tak sanggup mak noks! Dua kolam ni, memang gilaaaaa ! Satu 45'C, yang satu lagi 50'C . . . Terkesima ai celup kaki dalam tu.... Tapi lama lama jadik lali dan BEST !!!! Terus taknak bangun............ heeeee~




*Saya malu*


Siyes. tempat macam ni sesuaiiii untuk family datang bercuti waktu cuti sekolah ni.. Manyaaaakk syokk oo main airrr.. Lagi seronok musim hujan ni... Time we all pergi, hujan lebat.. Tapi ada aku kesah? Mandi tetap mandi.. Kan dah sememangnya basahhhhhhh ! HEHE ~ Dan yang pasti time ni lah mak bapak uols takkan marah uols mandi hujannnn... Lama tak main hujan... Terasa macam budak budak pulakkkkk  . .  




Disebabkan balik tak larat, hujan masih turun, so we all naik ketapiiii... Alahaii siput sedut dia bergerak.. HAHA ~ Dari pukul 10am sampai lah pukul 5pm..... Gila kecut semuaaaa bendaaaaaaaa !  ;p  Eh uols ada masa, datang sini tau tau... BEST sangatttttt










Yang terasa nak pergi lagiiii hoi !
signature ms eida

6 comments:

  1. teringin nak jejak kaki kat sini...best kan berendam dalam air panas...

    ReplyDelete
  2. Kakak tengok pun seronoknya. Tapi yg kakak gelihati banyaknya telur.. setiap sorang sebiji ke?

    ReplyDelete
  3. syoknya cuti. meriah gambar...

    ReplyDelete
  4. nati ah bebila nak pegi.. walo kat PErak je pun, dan lalu lalang tetiap bln, tetap takde kesempatan lagik. huhu

    ReplyDelete
  5. eida, mmg x leh bawak makanan ye ke dalam tu? klu nak berkelah2 ke?
    dlm tu byk ke jual makanan? mahal x?
    cdg nak gi isnin depan

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page