Thursday, November 22, 2012

Cuti Cuti Perak #HotSprings Sg. Klah P A R T 1





Jumaat yang lepas (16November2012), percutian family yang dirancang sebegitu lama . . Siap main kumpul kumpul duit setiap bulan setiap orang. . hekhekkk . . Berbaloiiii . . Rasa masa nak pergi tu, tak banyak duit pun keluar sebab dah start menyimpan lama untuk percutian santai kami sekeluarga.. Eh? Last minit ada cousin belah emak ai yang join.....So, ini adalah Percutian Besar untuk Family Besar Anak Menantu Cucu Cicit Azizah . .  YEAH 


Untuk menjimatkan budjet, kami menyewa Homestay bukan Hotel. Ye lahh, nak sumbat 18 dewasa, 5 orang kanak kanak, mana cukup Hotel kan kan ?? So, ai memang percaya 200% pada google.. Ai search melalui situ ajeee.... So, jumpe lah CT Homestay (klik website), kepunyaan En. Halim 013-2414108 . .  En. Halim baik saja melayan karenah ai sekeluarga yang asyikk sangattt menukar tarikh... HAHA . . Last last tarikh dapat diputuskan dan Homestay En. Halim pun penuh.. Padan muka aku.. HAHA


Tapi, kan ai bagitahu, En. Halim baikkkk... So, beliau carikan Homestay dekat dekat situ jugak..  So, ai dapat Homestay area situ jugak, dengan harga yang sama, cuma owner yang berlainan. Nama Homestay tu, Teratak Q Homestay.. Comel kannnnnn ? 



Inilah rupa Teratak Q Homestay, homestay kami untuk 3harii2malamm, 


*Cantikkk kannnnnn?? Luar je dah macam ni? Dalam?? Ce bayangkan.....*


*4 bilik tidur.... Selesa sangattt ! Cuma masa ai datang tu, hari panas sangattt.... 
So, ai kepanasan tidur dalam bilik pada malam pertama tu.... 
Sebabnya cuma MasterBedroom saja yang ada Aircond..... 
Nanti upgrade semua bilik ada aircond ye! HEHE*



 *Ruang dalam rumah.. Siyes! Rumah ni cantik sangatt ! Pandai owner deco deco rumah dia.. 
Ala ala klasikkk gituuuu . . *


Homestay ini serba serbi lengkap. Ada mesin basuh, tempat masak, pinggan cawan, tempat BBQ cuma takde mesin cili jekkk... Jenuh we all carik mesin cili, sampaikan terpaksa pinjam kat kedai, tapi mesin cili tuan kedai tu nak rosak pulakkk.. So, tak dapat pinjam... Nak beli cili boh pulak, kedai tak jual.. Kami bawak cili kering banyakkk pulakk... Masakk lah oii nak tumbuk kannnnn... Nak masak banyak ni ! Hohoooo... Last last, makan biasa biasa ajeeee... hurmmmm......  So, sapa sapa nak bercuti di area Sungkai, jangan risau.. Call aje En Zali tuan punya Homestay ni... Cuma jangan lupa bawak mesin cili jekk.. hekhekehekkk . . 



We all sampai area pukul 12tgh hari, terus check in. Sib baik boleh check in awal.. HEHE ~ Dan semua orang berehat ...... Makan... Borakk... Sampai ke petang... Budak budak dah mula bohsan.... Nak keluar,  tapi cuaca panas sangattt ! Dan tak tahu nak pergi mana pun... Homestay jauh dengan pekan.... Senyap sunyi jek area sini.. Cuma dengar keriuhan cucucicit Azizah jekk...  ;p   Tak sabar tunggu malam, we all buat BBQ !! Next entry lah... Dah panjang benor ni... ;p





Info untuk uols,
Facebook Teratak Q Homestay : http://www.facebook.com/HomestayTeratakq
Blog Teratak Q Homestay : http://feldajayasungkaihomestay.blogspot.com/
Contact No.  En. Zali 013- 4209 789  , Kak In 019- 515 8677










Yang boleh datang lagi Homestay ni, perfecto !
signature ms eida

8 comments:

  1. bestnyer eida..eida pergi 1 family yer? mahal tak rate utk 4 hari 3 malam??

    ReplyDelete
  2. memang panas ari jumaat tu kn..
    along sampai mandi berkali2..
    nasib tido bilik yg aircond tu..huhu

    ReplyDelete
  3. singgah sini dan follow blog dr segmen "Kutuk blog saya kow2"

    ReplyDelete
  4. budak kuat berjalan ni.. seronoknyaaaaaaa dpt cuti2 selalu...

    ReplyDelete
  5. terima kasih sangat² kongsikan info penginapan ni.. sebab mmg cdg nak kesini.. jugak.. cuma x pasti nak tdo atau tdk.. ke.. tdo CH lg best.. apepun tq.. kongsikan info...

    ReplyDelete
  6. memang cantik arr homestay nie...mana tahu ada rezeki teringin gak nak berkunjung ke sg klah tu...

    ReplyDelete
  7. huhu..best jgk..aritu gi stay kt felda residence tu..best jgk..pegi 3 branak ok la..
    ila mmg tgh mencari2 tmpt utk vacation big family ktorg..cmni best la..dpt bekumpul ramai2..kalau otel bilik lain2 susah nak begosip..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. bilik lain susah gosip. kalau cuti dgn family ida suka homestay lagi. hehehhe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page