Monday, October 15, 2012

Terima kasih untuk 4 tahun !





Tanggal 12hbOktober2012(Jumaat), handphone kesayangan telah meninggalkan ai ~ Sobs...sobs... Sony Ericson C902 Limited Edition James Bond , 4 tahun dia berkhidmat untuk ai ~ Masa ai beli tu dalam RM2k++ sekitar tahun 2008. Tarikh tak ingat. Masa tu ai bercinta lagi dengan hubby.. See , sekarang dah kahwin duatahun++, baru hp ni buat hal.. Sayangnyerrr ! 


Memang habits ai kalau gadjet ni ai suka beli yang Original, Mahal dan WAJIB beli kat Center............. tapi tapi, untuk jangka masa panjang.... RM2k++ untuk 4 tahun? Sangat berbaloi ! Sekali pun HP Sony ai TAK pernah masuk 'workshop'... Beli original kat Sony Center Pavi.......  Ada orang tu, setahun je limaenamkali dia tukar hp sebab beli AP SET.. Ai tak suka cara macam tu... Bazir !


*Tinggal kenangan*


Pernah dengar orang cakap, kalau nak beli apa apa baru, jangan cakap depan barang lama tu? Contoh.. Hari tu Galaxy Note Pink keluar,, ai tergedik gedik cakap nak beli ! Dalam menyimpan tu, ai asyik sebut lawa lawa.... Best best ! Depan hp Sony ni.. Sekarang, nahhh kauuuu.. Tak boleh ON langsung sudahhhh.. Hp Sony ai kecik hati........... Poor me!  Tapi yang sadisnya, kenapa masa masa sekarang pulak nak rosakkkk.. Duit tabung belum cukup nak beli HP baru lahhhhhh .. Ada orang cakap beli je biasa biasa tu, empatlimanamrat pun dapat hp sekarang...............  Itu yang ai TAKNAK! Pakai setahun dua, then ape? Rosakkk itu ini.... Baik tak yah ! Baik lagi, ai tunggu lama sikit, tunggu duit cukup.. terus amik yang Original.......... Tahan lama... Mungkin kali ni, ai boleh jaga sampai limaenam tahun?? Ouhhh.. Jimatnyer !!


  
Samsung Galaxy Note---- HP idaman ! Nak nak colour pink tu... Bestnya ! Gigih ai kumpul duit... Nak beli~~ Walaupun Note II dah kuar, ai tetap nak beli Note Pink yang lama tu.. Biarlah tak uptodate pun.. Janji PINK yawwww !! HAHA  

**Kumpul $$$ lama sikit.. Beli yang Original.. 
Jaga baik... Tahan lama**




Duit tabung belum cukup nak beli hp baru... Ingat nak beli tahun depan, sebab dapat rebate RM200 yang PM bagi untuk beli Smartphone tu kan?? Tapi sekarang hp lama dah rosakk pulakk...Awal benor dia rosakk.. HAHA....... Sekarang nak pakai hp ape ni??hmm.... Just contact ai melalui blog, facebook, email aje lahhhhh    ;p  Bermula lahh kehidupan tanpa handphone.... Boleh ke? Dulu zaman muda remaja boleh je tak de hp kan? kan? U can do it ida !!!



Chaiyokkk ida ! Chaiyokkk Chaiyokkkkk !!










Yang setakat ini, OK tidak ada HP di sisi, hihi
signature ms eida

6 comments:

  1. Ieda...S4 dh nk keluar awal tahun depan......alang2 baik beli baru terus. ;p

    ReplyDelete
  2. Tingin gak yp org clumsy n tangan pengkau xleh nak pakai hp fragile...mmg alamatnye xsmp 2 bln pakai screen dh rosak.l.sedihhhhhhh..

    ReplyDelete
  3. beb,kena beli gak hnset murah2 sblm nk beli hnset mahal...ssh nk kontek..aku rilek je pkai hp yg 75hengget dh 2 tahun..;)

    ReplyDelete
  4. Mana hp sony xmerajuk.. Note trus... Fuhhh :p jelessss....

    ReplyDelete
  5. ciannya dia.. xpe yunk, gigih kumpul duit ok.. zana pun tgh simpan ni.. hehehe...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page