Thursday, October 25, 2012

S M I L E S





Selamat Hari Khamis semuaaaa ! Sunyi sepi je office... Ramai dah bercuti nak sambut Hari Raya AidilAdha esok kannn. . Ai tak cuti pun.. Masih bekerja. Raya AidilAdha Jumaat ni turn balik kampung ai. Sebab hubby cakap Raya Aidilfitri hari tu dah turn balik kampung dia. Ai seronokkknyaaaaaa ! Walaupun ai tak balik Melaka, tapi we all satu family akan habiskan masa berjimba jimba di Port Dickson! YEAHHHHH  


S M I L E S ~ Ai dah bertukar dari BonusLink ke SMILES ni haaaa... Lately ni ai ada buat research, bila ai isi minyak kat Shell full dengan isi minyak kat Esso, ternyata kereta ai serasi dan jimat dengan Esso! HEHE ~ Petronas? Ai dah siap pangkah awal awal lagi.. Isi penuh, gila cepat minyak habis.. Tak tahu nape ! Hari Selasa hari tu, ai pergi kerja naik kereta, isi minyak penuh RM50, sedia maklum pagi pagi dari rumah ai ke office akan lalu Jalan Loke Yew yang jemmm gilaakkk tu.... ! Balik pun akan jem gilakkkk... Adoii ~  Sampai rumah, minyak tidak berkurangan setakuk pun ! OMG.. Terkejuttttt ~ So, ai terus lah sign up SMILES ni haaaa.. Lepas ni nak isi ESSO sajorkkk! JIMATTTT !


*Hubby cakap kene isi penuh baru minyak tu JIMAT* Yekeee??  ;p



Selasa hari tu, ai baru isi penuh, esok dah nak ke PD, ai nak usha, bila minyak tu akan berkurangan.. Ouh jimatnyerrrr ! Ai likeeeeeeeeeeeee. . ! Eh uols pakai minyak ape? Jimat tak ? Berapa uols spend untuk belanja minyak sebulannnn ??????? Ai sebulan habis dalam serat jeee! hihi ~ Ate, minyak motor + minyak kereta jalan jalan sikit je.. Lain lah bulan tu ada balik kampung, minyak banyak ler sikit..  ;p   Tetiba rasa untungnya merempit walau kene hujan basah pun.... HAHA 








Yang tak de kerja sangatt hari ni . . . lallalalallalaaaaa
signature ms eida

9 comments:

  1. akak guna petronas. apa yg akak peratikan kan, cara pemanduan yg mempengaruhi penjimatan minyak ni. cam akak kan, dulu masa akak balik kg drive sengsorang mmg minyak kena top up 2 kali lah. ye lah..kejap speed kejap slow.
    tp abg Lan yg drive. jimat oh. isi full tank, smpai kg, lps tu leh kuar balik.. pastu baru isi full smpai KL, pastu kalo tak jalan2 hanya gi ofis, tahan seminggu lagi. Huhu.
    Kiterang ofis dkt, jadi isu minyak tak menjadi masalah sgt la. (lgpun tatau berapa tah isi minyak.. akak dah tak isi dah skang. hihiw)

    ReplyDelete
  2. pengguna shell..huhuhuhu...sama la,aku tempat keje siap boleh balik awal...tghri ni cabuttt....

    ReplyDelete
  3. esso mmg jimat...dah bertahun2 aku ada kad smiles tu..smpai dh bengkok2..;)

    ReplyDelete
  4. shell pun ok tau..xdela macam air je turun..buat masa nie..kang puji2...esok2 meter minyak bukan main turun pulak...

    wah besh...gie cuti2 ke pd....

    ReplyDelete
  5. ai maintain petronas...klu working days ulang alik Putrajaya - PJD - PWTC - TIMA - PWTC - PJD - Putrajaya just 60 hengget ntk 5 days, itupon tak habes... Balik kampung, others bajet! hehehe

    ReplyDelete
  6. nory pon dah pngkah awal petronas sjak shell baru buka kat area rumah nory ni...hehe

    ReplyDelete
  7. uder kate BHP pn ok..
    jimat jgak...
    last2 xtau yg mne elok sbnarnya..huhuhu

    ReplyDelete
  8. yani pilih stesen minyak yang berdekatan dengan rumah, so pastinya PETRONAS.....area Sg Udang mmg penuh dengan PETRONAS...SHELL,ESSO Mobil, BHP semua jauh2....lagipun kawasan Sg Udang kan kawasan penapisan minyak PETRONAS.

    ReplyDelete
  9. zana isi minyak petronas.. setakat ni ok.. ok sbb x pernah try lain so x tau lah yg lain ok ke x.. hehehe..

    since setiap bulan blk kg, so peruntukan minyak mmg sama jer setiap bulan, RM350..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page