Wednesday, October 10, 2012

Resepi Koktail Simple





Giler pemalas ai ni ! Nak makan SEDAP SEDAP tapi MALAS ! Bolehhh ??? Weekend lepas panas sangattt kan ? kan? Tu yang terasa nak minum koktail je... Sejuknya.... Bestnyaaa.............. Selak selak peti ais ada lah buah buahan yang boleh diguna pakai (Selak peti ais? HAHA) , ada Nata d Coco jugakkkk.. Hmm... Boleh lah ni ! Udah kata, namanya Koktail Simple kan.. Harus lah simple ajeeeee


Ok. mula dengan memberitahu segala bahan bahan yang ai guna. 
1. Of coz kene ada Susu Cair. Ai guna 2 tin tu
2. Buah buahan yang ada dalam peti ais (epal hijau, anggur hijau, nata d coco, longan)


Macam nak buat? Simple ! Set dalam pale hotak kita, koktail simple ! So, cara cara dia, curah segala isi susu cair tu......... Then masuk semua buah buahan tu. (epal siap potong kecik kecik lahhh) .. Kacau... Manis kan?? Tambah secawan dua air.. Ikutlah, kalau uols suka manis, tak yah tambah air...... Ai tak boleh memanis ni, hubby enggak suka !  ;p    Dah ok rasa? Masuk garam sikit.. Nak rasa lemak leamk gitu~~

*Begitulah caranya.... Simple kan?*



Tadaaaa !! SIAP ! Then, jangan lahh gelojoh sangat , buat terus dan dan nak minum ! Masuk dalam peti ais dulu..... Bagi sejukkk.. Koktail sedap minum sejuk sejuk tau.. Nak lagi sejuk, masa minum tu, letak ais cube  sekalii ! HAHA .. Sedap wehhh... Heavennyaaaa !! Walaupun simple.... Ai sukaaa... Malas lah nak buat bagai nak rakkk... Simple simple sudahhhh .. Jangan susah susahkan diri sendiri .. Janji rasa tu SEDAP ! HAHA *gila puji diri*




Nampak ai buat semangkuk besar tu? Semalam baru minum sikit.. Hari ni minum lagi. Esok minum lagi.. Dan esok minum lagi... DAN Gomoklah akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu   ;p








Yang balik ni nak minum lagiiii !
signature ms eida

5 comments:

  1. wah.......teringin mahu mencubanya!

    ReplyDelete
  2. Aduh sib baik dlm pntang kna puasa.. Hahahah

    ReplyDelete
  3. nampak sedap... tapi kalau boleh elakk minum selalu yer yunk.. sebab kalau ikut cara pemakanan Nabi Muhammad S.A.W, kena elakkan minum susu yg dicampur bersama buah..

    ReplyDelete
  4. mmg terbaik la minuman ni..sodap..

    ReplyDelete
  5. Dulu2 kalu wat open house suke wat fruit koktail ni, sbb nak hidang buah tp xnak buah lebam, salah satu carenye buat mcm ni la... tp sy suke letak mayonis skit.. Sedap woo...
    Tp awal thn aritu sy ada terbace... mmg buah x elok makan dgn susu.. So skrg xwat dah la... So jgn amal kan yer...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page