Monday, October 1, 2012

Pemanggang AJAIB !!





*Kini jadik milik ku.. Yippieeeee*


Inilah pemanggang AJAIB ai ~ huehuheueee......  Tapi bukanlah jenama Are-Ikan yang femes amous tu...... Itu harga kat pasaran bila ai servey servey dalam RM130 paling mahal.... *terkesima*  Tengah tengah mengumpul duit nak beli, hubby kene pergi Site Langkawi............ Hari Khamis lepas.. Balik hari je pun, aah.. Naik Flight.. Eh? Boleh naik flight ??? Jelesnyer................. Ada staff tu, baru 2-3 bulan kerja dah dapat naik flight free by gov ni... Ai ni ha yang berkurun lama kerja, tak pernah merasa pun flight free.. Sadis okay !!!  *dengki ek??*   Naik flight pakai duit sendiri aje lahhhhhh


Macam mana ai tahu pasal Pemanggang Ajaib ni? Yana lah ni !! Duk sibuk tayang kat blog, masak ayam panggang lahhh, masak roti jala lahh.. Semua Yana masak dalam Pemanggang Ajaib ni !!! Waahhhh.. Terus aim nak beli ....  Rupanya kat Langkawi pun ada jual........... Ai pesan kat hubby, suruh servey dulu.. Berapa RM kat sana ? Bila hubby bagitahu, harga dia hanya RM69.00, terus ai suruh beli... Walaupun BUKAN jenama Are-Ikan.... Ini jenama HIG a.k.a Haji Ismail Group............... Ai tak kesah jenama, janji Pemanggang AJAIB! heeee ~ Non stick RM69.00, 32cm, Haji Ismail Group.. Berbaloi okayyyyyyy


Sapa sapa nak pergi Langkawi tu (AnnaArjuna), boleh lah beli ni... Lagi ligat memasak ! Heeee ~ Ai dah pun selamat menggunakan Pemanggang Ajaib ni. Semalam duk panggang ayam buat Nasi Ayam (next entry maybe). Sedapp woooo.... Erk? Puji diri sendiri? HAHA ... 



As reward to hubby, ini yang dibeli dari Langkawi.. Ai tak berapa nak marah..... Eh? Tak boleh marah.. sebab hubby dah belikan Pemanggang Ajaib ni untuk ai... HAHA  ~  RM43 untuk 10kotak. Murah ek?
*boleh dirasuah rupanya ai ni? hihi*





Mood : Tak sabar nak cuba masak macam macam dengan MyKesayangan Pemanggang Ajaib! Dah kalau lepas ni, blog ai banyak bercerita pasal resepi, uols paham paham lah yer.... HEHE








Yang sukaaaaaaaa sangattttttttttttttttt !
signature ms eida

21 comments:

  1. wahh tensionnyer..chinta order x smpai2 lagi..pasni ley la eida kongsi2 resipi ye

    ReplyDelete
  2. murah2...ok sape2 pasni nak g langkawi mangsa kirim la nampaknye...

    ReplyDelete
  3. uiks.. sudah beli erk.. bagus2 nnt ai boleh dtg makan kat umah u!

    ReplyDelete
  4. haha..ade name ai disitu..ngeh ngeh..
    owh murahla..okeyla..asal non stick suda..biaq p la brand ape pun..hehe..jnji ajaib..heheh

    eh eh En.Radhi pun isap pall mall hijau..adoiii siapla die membeli di langkawi wiken ni..huhu

    ReplyDelete
  5. weeee...murah jugak ek sis..
    t belikan klu g lagi bole??

    ReplyDelete
  6. yeay..nak buy la nnt..bulan 11 ni aku nak g langkawi...

    ReplyDelete
  7. congratss..
    akhirnya berjaya memiliki barang idaman..hew2

    nk cekelat LANGKAWI andy!!!
    ;p

    ReplyDelete
  8. eh murahnya pemanggang tu.. tapi made in malaysia pun , janji hasilnya sama apadahal ye tak?

    ReplyDelete
  9. o pemanggang ni ke?aku dh ada dh beb..ingtkan pemanggang bbq tu..hehehe...

    rokok lgkawi TAK SEDAP juna ckp..;P

    ReplyDelete
  10. K ada beli pemanggang yang are-ikan tu.. beli kat opismate, dia bg bayar 3 kali.. hehe.. kalau tak, k tak beli jgk, mcm mahal je rasa bila bayar sekaligus.. tp, alau tau ada yang murah camni, mesti tak beli dulu.. Paling best wat telur dadar tak yah buh minyak and kalih2... sekejap je dah masak.. :)

    ReplyDelete
  11. saya pun ada tengok gak orang duk bli bende ni & wat mcm2 mskan... nampak cam senang nak gune je.... mmg berhajat nak membeli....
    tp rajin ke saya ni nak masak....? ermmm....

    ReplyDelete
  12. kat rumah kami dah ade bende ni... MIL bagi ari tu... tp dok simpan jer... tak tau jenama apa... nmpak mcm same jer...

    ReplyDelete
  13. hohoho pemanggang ajaib eh... mcm2 skang ni

    ReplyDelete
  14. kalau beli kat HIG yg kecik kat sebelah HIG besar tu.. boleh dpt harga borong...
    5 pemanggang = rm65/satu
    10 pemanggang = rm60/satu

    baru balik dr langkawi, geng kursus dok gila memborong...

    ReplyDelete
  15. murahnya.. berbaloi²...

    berkenan jugak pemangagng ikan ajaib yg famous tu.. tp xde wit lagi kikikikiki

    ReplyDelete
  16. takper la bkn brand fofuler pun..janji ajaib jugak..hihihi

    ReplyDelete
  17. kalau saya nak order 1 unit sekarang yg saiz 36cm panjang tu brapa ekkk ?

    ReplyDelete
  18. kalau saya nak order 1 bleh ke ? bleh dapat dlm mggu depan? 1 unit saiz 36cm panjang.. kalau ada email kat angah.ali@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf angah, ida TAK jual pemanggang ajaib niii..... sorryy.. hubby ida pergi Langkawi then beli tuk diri sendiri jeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page