Thursday, October 25, 2012

Mushang kene S A M A K !





Ingat entry ni, dimana ai menghadiahkan SPA untuk Mushang ?? SPA lahhh sangattt ! SPA CINA kau !! Apesal lah masa ai beli, ai tak terfikir, yang akan memberi layanan kepada Mushang adalah cina ! Haishhhh.... Ai ada berpesan, asingkan Mushang. Tapi dia buat jugakk sekali dengan hanjing!!! Eeeeuuwww~ Gerammm aku hoi ! Depan mata ai, dia pegang hanjing then dia pegang Mushang yang tengah basah untuk keringkan bulu Mushang... Ai dengan hubby berpandangan. Terdiam. Errkkkk ????? Semua peralatan yang digunakan untuk hanjing tadi, digunakan jugak untuk Mushang.... Erkkk lagi ??????  Nak marah tapi dia dah pegang Mushang, what to do ???

 *Niat baik suci ai nak bagi SPA kat Mushang, terus zero!! Mood DOWN!*



Salah ai ke? Lepas ni memang tak kan dah ai jejak kaki kat sini !!! Sepatutnya pihak pengurusan diaorang ni alert, sediakan bilik khas untuk asingkan kucing dengan anjing.. Bukan buat sekali ! Rata rata pemilik kucing adalah Muslim maaaa . . . Muslim tak boleh terkena najis mughalazah tu tau. tau.. Dah tu macam mana ni? Tak pasal pasal, we all terpaksa SAMAK balik Mushang !! Dua kali kerjaaaaaaaaa !! Ggrrrrrrrrr .  Balik rumah singgah Farmasi, cari sabun SAMAK. Tak perlu lah nak cari tanah ke ape kan.. Sabun TAHARAH adalah sabun untuk menyamak..RM5.90.... Nasib baik.....  Ai bertanya dengan Ustazah, dia cakap kalau ragu ragu, samak kan aje kucing itu..... SIMPLE! 



*Mushang selepas di samakkan*  



Sorry, Mushang.. Sorry sangat sangat ye! Pasni dah tak yah SPA sangattt lahh... Kita mandi togede gede dalam bilik air kat rumah aje ye! HEHE ~ Dan satu pengajaran buat ai.. Dan juga kepada semua pembela kucing kucing... Jangan sesekali lah hantar kucing untuk Grooming kat PetShop yang mana ada buat Grooming untuk hanjing jugakkkkk ! Carilah PetShop Muslim. Lebih selamat !  Oh ya! Jangan tak tahu, ai kene marah dengan hubby pasal ni .. HAHA ~ Rileks sayang............ Kalau tak buat salah, mana nak belajar kannnnn ? Mana nak timba pengalaman kannnn ?  ;p






Nak wangi? Kene lah beli PERFUMES ! JUST KLIK iklan di bawah untuk usha PERFUMES yang HOT dipasaran tapi HARGA? Mampu MILIK okayyy!  











Yang kesian dengan Mushang, tak pasal pasal kene samak ! HAHA
signature ms eida

9 comments:

  1. lorh..cian mushang..
    skali cmpur dgn hanjing lh..
    ayoyo..
    1 peringtan & pengajaran...

    ReplyDelete
  2. uittt.. eka baru tau ada sabun tuk menyamak eida

    ReplyDelete
  3. Yana pun ritu beli abrang kat PM tu, dapat kupon RM 19.90 ni, satu bagi adik satu simpan. Tapi bila dia cakap nak hantar kucing dia grooming, Yana baru teringat, eh sana kan campur anjing. Takyah gi, terus cancel. Susah nak cari groomer Muslim kan

    ReplyDelete
  4. alolo...cian mushang...takpe lepas ni, biar aunty nory volunteer mandikan Mushang...nak tak...? nak tak? hehe

    ReplyDelete
  5. kesian kucing tu. mieya pon baru tahu, ada sabun untuk sama rupanya.

    ReplyDelete
  6. heee... shiannya kat mushang..kna mandi byk kali...

    ReplyDelete
  7. X pasal2 je mushang kena samak..susah nk cri grooming pet muslim..rasanye rata2,mesti chinese @ bangsa asing yg punye..

    A'ah,baru tau ada sabun untuk samak..

    ReplyDelete
  8. alalala sian mushang..tp kira ok la eida sebab macam mushang dpt double cleansing gitu ;p

    ReplyDelete
  9. ciannya mushang... x pasal2 jer kena samak.. lain kali kena lebih berhati2 kan..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page