Monday, October 8, 2012

Mesin Air Tin RM1 @ IKEA





Terkejut lewteww ?? ! Mesin Air Tin = 1 Tin RM1.. Jangan tak percaya! Sila percaya kencang kencang.. ! Kat IKEA tau... Ai pun tak tahu sebenarnya.. Dah berpuluh peluh puluh kali datang Ikea pun tak tahu. Ni pun Ain yang bagitahu. Katanya, dia selalu pesan kat member dia yang pergi Ikea.. Beli Air Tin RM1 ni.... Kat luar berapa RM? RM1++ kan? Twister?? RM2++ kann? Kat Mesin Air Ikea ni hanya RM2 je kawww !! Hebakk


*Inilah rupa Mesin Air Tin RM1 kat IKEA tu*


Serupa mesin mesin air yang lain, masuk duit, dan pilih air tin memasing dengan menekan code yang ada di situ.. Hanya terima RM1 sekeping.. Tak terima duit baru lagi. Tak terima syiling... Jenuh jugak Ain pergi tukar duit RM1. Dia nak borong sepuluhhhhhh ! Eleh, baru sepoloh hengget je ! Best kan?? Ai? Ai tak beli banyak.. Cuma nak merasa 1tin Rubier & Twister Epal tu.. Air tin tu hubby minum kat rumah.. Ai dapat lah rasa setegukk... Aha! Sedapnyaaa... Lama tak minum air berkarbonat ni!   ;p


*Ye. Begitulah caranya.. Easy measy kan??*



OK. Mesti ada yang tertanya tanya, kat mana Mesin Air RM1 ni? Tak pernah nampak pun kan?? Uols yang tak tahu mesti macam ai.. Lepas bayar segala hasil shopping kat cashier tu, mesti terus ke lift nak balik ke parking lot kan?? Ce ubah sikit laluan uols tu.......... Selepas bayar kat kaunter, jalan terus menuju ke Ikano..  Lepas je kaunter Customer Service Ikea (belah kiri) tu, ce toleh kanan.. Confirm nampak ! DUA besar gedabak Mesin Air Tin RM1 ni.............. Lepas beli, sila patah balik ke lift untuk ke parking lot... Senang aje!  HEHE




Thanks Ain untuk Penemuan Hebat ini ! HAHA







Yang pasti borong Twister next time !!
signature ms eida

24 comments:

  1. sopink air tin lak ke??? jgn amlkan selalu... x sihat kot.. hihihhi

    ReplyDelete
  2. Alaa aritu pergi byk kali xpulak try. terasa rugi pulak

    ReplyDelete
  3. ala rugi nya xlalu situ..padahal baru je semalam g ikea...=(

    ReplyDelete
  4. lor... dah penah bli pun cuma tak terfikir nak borong bwk blk umah... dah byk tmpt jumpa mesin air singgit ni... kat PICC pun ade gak.. singgit gak...

    ReplyDelete
  5. loh...da slalu sgt ke sane smpi tak perasan benda paling jimatttt adedepan mata...huhuu...will be there soon for borongggggggg'ing diz drink...hehehe..thanx ida !

    ReplyDelete
  6. ko baru perasan beb???huhuhuhu.....dah selalu g ikea,makan meatball beli air kat bawah...hahahahaha

    ReplyDelete
  7. betul ke ni ,eida...cmtu nk pergi borong Twister byk2 lah wat stok kt umah...hehehe...biasa twister botol kecik dah rm2 ++..Ni rm1 je, biar betikk!!!

    ReplyDelete
  8. alamak, jd yg terlambat plak tau..selalu pegi ikea jarang pulak makan2 minum2..bile dh ramai orang, kitorang shopping2 terus balik jek..haha jakun sesaat!!

    ReplyDelete
  9. @Zila erzil

    Tak baca kat atas bebetul ni? Ai tak borong pun.. member yang borong.. ai beli twister je....

    ReplyDelete
  10. @Nory Zoulkefle

    Nory!!! Tak baca ida nye entry bebetul ekkk? RM1 tuk Air TIN SAHAJA!!! RM2 for twister lah sayang.......... ;p

    ReplyDelete
  11. tak perasan pulak mesin air tu..lepas nie boleh ler cari kita borong byk2

    ReplyDelete
  12. Seriously? Ouh,perlu borong dgn mesin2 sekali... Hehe Mmg tak penah jumpa harga seringgit. Air mineral botol kecik ada la...

    ReplyDelete
  13. murahhhhhh kan. rasa macam nak beli semua terus. sebab air tin dorang semua yang ada nama jugak la kan.. bukan yg cikai2.

    ReplyDelete
  14. murah tu ieda..tak pernah lagi jumpe murah gitu..

    ReplyDelete
  15. wah, murah kan.. patutlah member eida borong sampai 10.. hohoho..

    yunk, kerap betul ke ikea kan? lain kali sila ajak saya yg x pernah sampai sana lagi yer.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. murahnya.. sekarang memang pyh nak jumpe peti mesin air tin, lagi² ade tu yg nak nak duit syiling saboo jerlah.. ni kire oklah nak duit kertas rm 1 yg lama jer...

    ReplyDelete
  17. kak.. bleh bgthu tak nk dpt pemborong air tin murah kat mana. sebab sy pon ad mesin ni. tp sy dpt harga 0.85 per tin. klu bleh, sy nk lg murah dri tu. tak kesah area mne2. email kat sy ea.
    muhamadazwan_94@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  18. sis,, mane nk dpt contact number supplier machine tu

    ReplyDelete
  19. alamak tak tahu la awak.....

    ReplyDelete
  20. alahh baru dpt info... masa pegi xnmpk plak mesin nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mesin air tin ni tersorok blkg liff hehehee

      Delete
  21. Tu mesin air PEMANIS / ETIKA kalo x silap..mmg lah dia bole jual RM1 sbb compny pembuat & pembekal air..
    Kat stesen2 LRT pun banyak mesin RM1 tu..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page