Tuesday, October 23, 2012

Menjana Pendapatan Melalui Internet ?? PART 2





Ramai suka ye tajuk ni.. Ai pun suka ! Sorry ye.. Lambat ai update sambungan Part 1 hari tu. Ok sambung cerita... Ada yang menanyakan nak jual produk ape? ape ekkk? Jawapan ai, dah jawab lum 5 soalan Dr. Irfan Khairi bagi tu ?? Itulah jawapannya... Ai bagi contoh yer, kalau uols banyak ilmu memasak, pandai buat kuih itu ini, muffin itu ini, gunakanlah kepandaian ilmu itu. Jual Muffin...Nampak biasa kann?? Kan ai ada cakap buat kelainan 10% dari orang lain... Maksudnya 10% lain dari Muffin yang lain.. Contoh yang Dr. Irfan Khairi bagi ialah,



 Layari BLOG ini ~ Muffin Monsters..   <----- Akak ni jual Muffin je.. Nampak biasa kann... Tapi yang lainnya Muffin dia BESAR !! That y nama dia Muffin Monsters.. Itulah maksudnya kelainan dari orang lain punyaa... Dah paham kan??  ;p





Tak paham lagi? Ok satu lagi contoh.. Jual karipap.. Eh eh? Ramai dah orang jual karipap.. Laku keee? Haaaa.. Itulah , cari cari kelainan yang uols boleh buat.. Tak banyak, 10% je kata Dr.Irfan Khairi.....  So, apa kelainan yang dibuat ? 


Nama tukar jadik Karipop KL ~ KLIK SINI - Facebook Karipop KL ~ Apa yang lainnyer? Salu inti karipap ape? Sardin, kentang? lagi lagi?? Haaa.. Karipop KL ini lainnyer dari segi inti..... Ada inti Beef Bolognese, MakaroniCheese, MushroomsOnions, dan banyak lagi......... Pelik kan? Apa rasanye ye? Try order lahhh  ;p



Bagi ai, ai suka menda lain dari yang lain.. Benda yang sama je boring kannn? Dan mereka mereka di atas tu jual benda biasa je, tapi diaorang buat kelainan... Menarik dan boleh menarik minat orang untuk membeli.. kannnnnnnnnn




Dan , Dr.Irfan Khairi ada cakap, 


MINAT + PERMINTAAN = PERNIAGAAN YANG BERJAYA !!!!




Macam mana nak tengok Permintaan Pasaran Internet ni ???? Ai ajar ye!

Memula, uols taip kat google tu " Keyword tool " . . Then klik situ. 


 Nanti akan keluar page macam gambar di atas. Uols tekan je apa yang uols rasa uols nak jual..... Contoh disitu ai taip " Al-Quran Digital " .. Pilih Language English ye.. Kang tak pasal pasal keluar bahase Jerman,, paham kahhhh ??  ;p   Nanti kat bawah sikit ada keluar result..............


Untuk Al-Quran Digital ni, 74,000 orang search cari...... So, uols boleh agak dari jumlah searches ni, bakal produk yang uols nak jual tu boleh laku ke tidak... Okayyyyy??  Ai bagi lagi satu contoh, ini ai sendiri taip. Ai tengah berjinak jinak buat bisnes ni.. Ai gunakan kaedah Keyword Tools ini jugaklah......


Candy Bar.. Ce tengok, banyak kan orang search cari Candy Bar ni? Ada yang cecah 450,000...... Haaaa... Membantu tak Keyword Tools ni? Kannnnnnn?? So, bagi sesiapa yang ingin memulakan bisnes kecil kecilan, Keyword Tool sangat praktik okay! Selamat Mencuba !

*Doakan semuanya berjalan lancar ye!*







Nak cari duit poket? Berminat untuk berniaga perfumes secara borong??
JUST KLIK iklan di bawah yer ! yer ! Jangan segan silu untuk bertanya pada owner nyaaaa.....









Yang akan release 'produk' baru bulan depan maybe? nervous!
signature ms eida

2 comments:

  1. wah, menarik!!!!!

    nice sharing my dear.. gud luck!!!

    ReplyDelete
  2. thnks for sharing...sgt berguna info ni..and gudluck 4 ur bisnes..:)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page