Thursday, October 18, 2012

Menjana Pendapatan Melalui Internet ?? PART 1





Ingat tak ai pernah cakap, ai attend kursus yang bertajuk Ceramah Penulisan Blog?? Sadis sekali, penceramah telah menukar tajuk last minit.......... HOhohoho!!! Ai datang dengan perasaan yang eksaited nak belajar... tapi tetiba tajuk bertukar................... sedih kok!!!   Tapi nasib baik penceramah hensem gila nak mam........... pergh!  Siapa ? Siapa? Dr. Irfan Khairi in the house yawwwwww ~


Tajuk ceramah telah bertukar menjadi, Menjana Pendapatan Melalui Internet.. Haaaaa.. lagi hebakk kan? Terus perasaan ai sedih gila bertukar eksaited tahap mak enon ! Sian mak enon, tersedak ai panggil nama dia.. hikhik ~   Eh eh? Uols kenal tak Dr. Irfan Khairi ni? Famous kot dia.. Jutawan Internet mamat ni... Dah kawen, anak empat ye! Tak boleh usha yeeeeeeeeeee...................  ;p


*Hensem kannnnnnnn?? Datang JKR naik Porche tau ! tau !  *pengsan*  *




Ok berbalik topik kita, Macam mana nak menjana duit dari Internet ? Haaa.. nampak macam mata duitan pulak ek? Tapi nak buat macam mana.. Sudah 24/7 kita menghadap internet, ce buat menda yang mendatangkan hasil.. Sambil menyelam kita minum air sekali... Tapi tak suka minum air laut! Masin ! Eh eh? OK! Ramai yang pening konfius tak tahu nak jual ape kannn? Dah banyak kot online shop kat luar sana kannn?? OK. Sebelum bermulanya uols nak buat duit dengan Internet ni, Dr. Irfan Khairi suruh jawab 5 soalan ni dulu....................


Soalan pertama 
Apakah kekuatan anda ??


Soalan kedua
Apakah ilmu yang anda miliki ??


Soalan ketiga
Apakah kerja anda kini ataupun sebelum ini ??


Soalan keempat
Apakah latarbelakang pendidikan anda ??


Soalan kelima
Apakah perniagaan yang anda minat untuk mencuba ??



Dah jawab?? Jawapan anda adalah IDEA yang BOLEH MEMBUATKAN uols bermula ! YEAHHH ~ Ai dah mula.. Kecik kecik je... Simple! Tak manyak pakai modal.. Benda yang ai suka jugakk.. Settle ! Tak menjadi? Kita cuba lagi........ Tak salah pun mencuba banyak kali............ 



Bak kata Dr. Irfan Khairi, jual lah apa saja.... Semua tu rezeki di tangan ALLAH SWT.  Jual apa saja, PASTI BOLEH ! Yang penting RAJIN ! Dan juga,  buat atau jual benda yang kita sendiri suka ! Benda yang kita tahu ! Benda yang kita minat ! Nak lagi BEST, buat menda yang orang lain TAK buat lagi.. Kalau sama pun, cari sekurang kurangnya 10% kelainan dari orang lain......... Ha gituuuuuuuuuuuuu...... Paham kannn?



OK, next entry ai cerita macam mana nak tahu produk apa yang tengah HOT di pasaran ! Stay tune ~ Kita bukan nak kaya macam Dr. Irfan Khairi tu............. Tapi sebagai duit tambahan setiap bulan.. Boleh pergi bercuti cuti cinta .. auw~ auw ~



Ketahui lebih lanjut di Blog Dr. Irfan Khairi ~










*Kat SINI ada JUAL PERFUME bapakkkk MURAH !!*








Yang sekadar berkongsi,
signature ms eida

9 comments:

  1. cepat cerita... oh kat mata dah ada lambang duit.eka ni hangat2 tahi ayam je.says eka tu jadi apa tah...dah lama tak buka eida.pemaleh

    ReplyDelete
  2. betul,betul..kita bukan nak sampai tahap kaya cam Dr Irfan tu..boleh le nk buat duit belanja extra tiap bulan.. :)

    ReplyDelete
  3. nory tgh bersemangat join says ni...hrp2 membuahkan hasil...heheh...

    ReplyDelete
  4. wah, terbaik la kawan zana sorang ni.. bagus eida!! trskan usaha utk menjana lebih banyak duit sampingan..

    ReplyDelete
  5. encem kan die?padahal dh ank 4..gilerla nek porche..mmg boleh pengsan..haha..

    tak sabar nk tgu part part seterusnya..;)

    ReplyDelete
  6. nak jual ape ek??*fikir*fikir* huhuhu. eida bagi cadangan kat lisa pat. penat da menganggur ni:P

    ReplyDelete
  7. ehhh... ade iklan perfume laa... kehkehkeh...

    ReplyDelete
  8. berminat nak tambah pendapatan?
    emmm...ada modal atau tak, dah boleh berbisnes.
    berminat? Naimi stokis Chahaya Beauty Skincare.... boleh contact Naimi kalu nak... 0192612705.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page