Thursday, October 11, 2012

Macam mana nak dapat lebih $$$ dari Says.com ??





Eh eh? Baru perasan... Seharian tak update blog. Entry auto publish pun tak de.. Sorry ! Petang petang gini, laju laju ai buat entry khas untuk uols yang menanyakan tentang SAYS.com ni.. Macam mana nak iklankan? Macam mana nak dapat lebih dari limahengget!  Ai tak pakar dalam hal ni. Tapi ai kongsikan macam mana ai buat bagi dapat lebih dari limahengget tu yer??  


Ok mula mula ai nak tanya, dah daftar SAYS.com? Kalau belum daftar, memang uols tak paham sepataharem apa yang ai nak cakapkan ni.. Ok finggg! Ai taipkan ni..  ;p  DAFTAR SINI ! Bila dah daftar tu, pergi kat SPECIALS  (belah atas sekali)

*Dashboard terbaru  - ai print screen beberapa jam yg lalu.. Dah naik RM0.40 
dari malam tadi..*
SYUKUR





Bila dah masuk SPECIALS tu, akan keluar banyakkkkk gilakkkk iklan kan?? Contoh seperti gambar di bawah.. Memang uols kalau log in je Says.com ni, terus laju laju bukak SPECIALS ok?? Nak tengok kalau kalau ada iklan baru............. Macam mana nak dapat tahu ada iklan baru ke tak ??  *refer gambar bawah*

 Ok nampak tak jejariruncing berwarna merah?? Itu contoh IKLAN BARU ! Kenapa ? Sebabnya dia ada tulis "RM10.00 for you to broadcast this"  YESZAAaaa !! Itu IKLAN BARU ! Dan uols dah jangan toleh depanbelakangkirimahupunkanan, tapi cepat cepat tekan BROADCAST (button colour hijau) .. . DAN yang pasti JANGAN SESEKALI dok iklankan IKLAN YANG TELAH COMPLETE ituuuu.... Nampak jejariruncing berwarna biru? Itu contoh iklan yang dah COMPLETE ! Tak yah broadcast untuk iklan iklan sebegitu.. Ada pahammmmmmmmm  ??   ;p



OK. Bila klik je iklan yang baru tu... Tekan Broadcast (button colour hijau) Then akan keluar opwindow *refer gambar bawah*... OK .. Sekali lagi, nampak tak jejariruncing berwarna pink ituuu? Yang menunjuk ke arah satu link ? Ye. Sila copy link itu..... Untuk di share kat di Facebook, Twitter mahupun blog........ Macam mana nak share? Paste saja link tu kat wall facebook........... Settle !  Selain copy unik link tu, uols boleh jugak tekan button FShare tu............. Sama je .. Direct terus ke Facebook uols... Simple !




 OK. Ini contoh ai paste unik link tu kat facebook............. Simple kan? Pastu ai suka sangat buat buat ayat yang merepek.. Saja nak bagi orang pelik dan AKAN klik LINK kita tu......... HEHE ~ Uols buat jugak tau !


Tapi kadang kadang, ai tak paste unik link tu, tapi ai klik button FShare(warna biru) tu... Akan keluar gambar iklan sekali.............. Sama je.. Buat ayat pelik pelik supaya kawan kawan kita dalam facebook tu ada HATI nak klik iklan tu! 




Oh ya ! Lagi satu, ai sukaaa, memang AKAN LOG IN Says.com ni pagi pagi hari.. Maknanya, ai sampai office je, ai terus LOG IN.. Sebab apa ? Nak tengok ada Iklan baru ke takk? Kalau ada, cepat cepat BROADCAST. Jangan tunggu tengah hari ke... petang ke... malam ke.. esokk ke.. baru nak broadcast.. Sebab apa ? Sebab............ sebab................ SAJA !!! HAHAHA     Dalam sehari, memang ai akan LOG IN Says, dua tiga kali... Ai nak usha iklan baru.......... Rajin tengok iklan baru.. Rajin broadcast.. Dapat lah $$$.. OK?? Says.com ni bagi kita duit bukan untuk kaya....... Saja nak tambah duit sampingan..TAU ??  Lagi satu nak cakap, LOG IN Says.com ni, tengok iklan baru, share link hanya akan mengambil masa TAK SAMPAI sepuluhminit pun................... OK ?


OH ya lagi satu.. Mesti dalam facebook uols ramai dah sign up Says.com ni kan? Rajin rajin lah klik iklan mereka.. Pastu kalau malu nak suruh diaorang klik iklan uols, just "LIKE" saja iklan diaorang.. Pasti diaorang akan TAHU yang uols dah KLIK iklan dia.. So, si dia kalau ada HATI, memang akan KLIK iklan uols balikkk... Seeee.. Aku klik ko, ko klik aku ! Apa yang penting?? Kerjasama ! HAHA  Sama sama dapat $$$ .. Jangan berhati busuk ye! Uols pun, orang dah klik iklan uols, jangan SOMBONG tak klik iklandia balik pulakk.. OK ! Itu aje tips ai ! heeeeeeeeeeeeee ~




p/s : Selamat BerKERJASAMA !










Yang memang terfikir, mana lah datang nya RM50.20 tuuuuuuu.... hmmm
signature ms eida

14 comments:

  1. rajin la u ni terang secara detail tu..wah...kak fieda nk jadi gak geng klik2 eida..bagi la link fb..

    ReplyDelete
  2. yess..dh jumpe fb eida...hihihi..

    ReplyDelete
  3. nory nk try lah...nnt kite exchange klik togede2 ek...heheh...jap2, nory nk sign up dulu...bestlah tutorial eida ni...nnt klu nory tak paham, nory tanya eida ok...=)

    ReplyDelete
  4. wah eida tenkiu sangat akak selalu main belasah aje mana dah abis mana nyer idak lagi..

    ReplyDelete
  5. huhu~ bila duk baca2 entry eida, K try log in balik account Says K pg td.. bila tgk2 balik macam dah lain... K daftar thn lepas sbb membe K suggest.. tp, dulu macam ada jawab2 survey pastu kita dapat la duit brapa posen camtu lepas complete survey tu.. pastu K dah tak jenguk2 dah.. hihi~ tp, yang sekarang ni lagi senang nak dpat duit..Td K godek2, K try broadcast 1 iklan, petang je dah de 4posen.. :)

    ReplyDelete
  6. Yana pun dah join, baru dapat RM 5.60..hehee. kena rajin lagi ni !

    ReplyDelete
  7. hihihih eida mmg rajin klik-klik ni.. mari kita berkerjasama!

    ReplyDelete
  8. tunggu nanti mommy adam join k..skang ni nuff ke mana, says ke mana..haha

    ReplyDelete
  9. ok eda,thank u..aku dah join..lepas ni kita klik klik klik...eda,nnt ajar aku nak upgrade aku nye blog ni bg lawa sikit...hahahahahaha..nak header....

    ReplyDelete
  10. terima kasih eida kongsikan info ni kat kat sini... hihihihihi...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. tengah gigih berusaha untuk cashout kan duit says :-)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page