Tuesday, October 30, 2012

Jika diberi pilihan antara Gadjet dengan Percutian ??





Sudah baca tajuk? Apa pendapat uols?? Gadjets trend sekarang.. Rasa macam malu je kalau nak jawab phone dengan phone yang takde Android ni..  ;p  Orang akan cakap, kau pakai hp tu ke ?? Beli lah hp baru sikit.......... Duit kepuk kepuk buat ape, beli lah hp.. (eh? mana tau duit ai berkepukk? duit ai nipis je tau..tsskkk)  Antara gadjets dengan percutian, jika ai disuruh membuat pilihan.. Ai akan pilih PERCUTIAN.. Terkejut? Jangan lah... Nampak macam ai gila gadjets kannn? Memang ai sukaaaa sangattttt ! Tapi apakan daya, sejarah hidup mengajar ai.. cewahhhh ayat~~ ! 


*One sweet day pasti akan menjadik milik ai... Lambat sikit je! hihihi*



Kenapa ai pilih percutian? Bukan gadjets riban riban tu?? Sebabnya, dulu masa trend orang ke hulur ke hilir dengan Camera besar gedabak, ai pun beli satu.. Mr.D ai panggil. Nikon 5000. Harga? Cash ai beli RM3K. Sekali accessories...... Punyalah suka dapat camera tu... Sekali hilang ! Lesappp ! Nobody knows mana perginya Mr.D kesayangan ai................ Baru 7bulan pakai......... Mengalir airmata ai.. ~ Sebelum tu, ai pernah beli hp Sony yang dulunya harga RM2K.. Pakai 4tahun dan akhirnya die rosak dan pergi meninggalkan ai........................... So, kesimpulan yang ai buat, gadjets berada di sisi ai TAK akan lama mana.. Lama lama dia akan meninggalkan ai.. sobss.. sobsss..... Jadiknya, rugi ai beli riban riban........


Tapi tapi, PERCUTIAN akan memberi ai KENANGAN terindah dalam sejarah hidup ai ! YEAH ! Kenangan TAK akan HILANG ! Kenangan TAK akan ROSAK ! Kenangan akan bersama ai sampai bila bila.. Nak nak, kenangan tu boleh di transfer ke photobook pulakk.. Lagi lah seronok ! HEHE ~ So, ai rasa berbaloi bila melabur riban riban untuk pergi bercuti.... Dapat pergi bercuti, dapat kenangan, dapat release tension bagai dan yang penting dapat pergi berjalan ke tempat orang... ~ hehe~  Itu pendapat ai je... Lain orang lain pendapat.. Tapi kalau ai orang yang ada duit berkepuk kepuk tapi tak tahu  nak buat ape, ai pilih dua dua ! HAHA ~


*Boleh teka kot, uols kan??*




Gadjets apa yang ai ada sekarang? Hanyalah Mr.Taff.. Harap bertahan lama ye! Tapi takkan selamanya ai tak beli hp kan, ai beli punya.. Tapi keutamaan kepada cuticuti dulu lah.. hehe~ Hp biasa pon boleh hidup.. HOHohohooo!!~ Uols pilih mana? Apa pulak alasan uols? Ce cerita sikit.. Ai nak tahu jugakkk.. HEHE ~



p/s : Mesti ada orang terasa sebab die selalu ejek ai. Hp takde android! Huh.. Makanlah hp yang ada android sangatt tu ! Tunggu nanti, ai beli.......... Kita berwas up sampai lembam ye! Puas hati kau! HAHAHA


  






PERFUMES TERHEBAT di PASARAN ! Kau hado? Tak do?
KLIK je iklan kat bawah ni.. 









Yang tak sabar nak bercutiiiiiiiiiiiiiiiiii, eh lagi 3bulan lagi lahhhh   ;p
signature ms eida

14 comments:

  1. kalau kite, kite pun pilih gie holiday..sbb kite gadget nie xbrape sgt..sbb kite amatlah clumsy..hehehe

    ReplyDelete
  2. samelah kalau sy pun pilih cuti, sebab mase tu jerlah blh luangkan dgn family.. lg pun suke amik gambar kat pemandangan yg cantik² walupun kamera x bape nak canggih kikikikikiki ....

    pssttt.. hp sy pun xde android hihihihi

    ReplyDelete
  3. kalau dah mcm tue ceritanya...baik pergi bercuti. pastu amek gambar ayu² gitu. pastu tepek kat blOg. kompom² ada org jeles..!!!

    hehehehe...

    ReplyDelete
  4. jom la da,kitorg plan short trip bln 12...dekat2 jer...dah lama ko tak holiday dengan kitorang....

    ReplyDelete
  5. weee...krabi kah???
    xpela kak..memori tu kdg2 kite xperlukan camera yg mahal dan hp yg beribu riban tuk kite simpan jd kenangan..
    cuti sekadar kite menikmatinye.. :)

    ReplyDelete
  6. hihi...klu yana pong pilih cuticuti...bg kita yang duit tipis ni, mmg akan bt decision yg mane lbh perlu kan? dan yana rase itu lebih bt kita hargai apa yang kita ada..orang duet kepok2 ado pk semua tu? nan hado kot!!hehe

    gadget2 ni semua xkan hbs smpi bile2, yg untung penjual dan pembuat, kite? ikot nafsu syaitonirrajim..

    wah wah...krabi gitewww... :p

    ReplyDelete
  7. malu?tak langsung..hp aku harga rm75 je kot..boleh je idup..hihi..

    aku tak suka gajet..aku gile handbag..haha..holiday? ofkos la sume org suka..ada ke org tak suka holiday???...;)

    ReplyDelete
  8. pilih gadget utk bwk g bercuti...

    ReplyDelete
  9. Saya suke 2-2 camne? Hehhehe....
    Tp fon sy murah je ada android jg bnyk je model yg bwh 1k... Kalu semua org nk beli yg 2k tu mmg xbebaloila.. Baikla pilih holiday...

    ReplyDelete
  10. kalu sy suka beli emas...hahaha x de kena mengena pun ngan tajuk...hehehe

    ReplyDelete
  11. gie percutian lagi besh.....gajet sentiasa bertukar...percutian nak tunggu peluang dan masa tue susah....so ada kesempatan nak bercuti go on...gajet bila je boleh dapat

    ReplyDelete
  12. waduh2, kalau zana nak 2-2 boleh x?? hahahha... nak gadget, nak cuti2 gak..

    tp cuti2 mmg lagi best la kan.. wei, nak ke krabi x ajak eh... hahahhah...

    marilah kita gigih kumpul duit wahai cik puan eida.. kumpul utk gadget sekali dgn cuti2.. hohoho

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page