Thursday, October 11, 2012

Hati Si Penunggang dan Pembonceng Motorsikal





Sekarang dah pukul 10.30pm. Ai dalam bilik sedang taip entry ni. Hubby kat depan layan cerita Tamil.. Hohoo!! Jangan gelak.. Dah itu kegemaran beliau~ Nak buat lagu manaaa???  ;p   Ai pernah tanya, "Kenapa sayang suka sangat tengok cerita Tamil???"  Hubby jawab "Cerita Tamil tak HIPOKRIT!"  Hohohoho!!! Ntah apa maksudnya, ai pun tak tahu.. Ai iya kan jeee


Uols tahu kan akhir akhir ni hujan lebat pada waktu petang. Pada waktu orang balik kerja kan.... Langit gelap sangat. Pukul 5pm-5.30pm gitu dah gelap macam dah malam ! Semua orang rileks je........... Tapi apa perasaan seorang penunggang motorsikal? Apa pulak perasaan pemboncengnya??? hohoo!! Ai mengerti sangat sangatt.. Uols? Tak kot.. Uols naik keretaaa............ We all merempit hari hari pergi kerja... Konon nak elak jem! Tersenyum bangga si penunggang motorsikal dapat cilok sana sini, yang si pembawa kereta muka ketatt je terpaksa meghadap jem ! Tapi tatkala hujan lebat begini, hati si penunggang motosikal resah ! Terasa macam nak punch kad balik je walau belum tiba masa nak punch pun..... Sebab apa? Jenguk luar tingkap dah nampak langit gelapp


Kenapa sebegitu rupa hati si penunggang motorsikal?? Oohhh . .  Bila hujan, penunggang motorsikal terpaksa meredah hujannnn........... Pakai baju hujan ikut syarat jerr ! Hujan tetap membasahi baju........... Letih ya amat bila kene hujan bagaikan batu tu ! Sakit tangan ! Aduhhhh . . Jarak dari office ke rumah dalam 20km (update)..... Bayangkan......... Sepanjang jalan, we all meredah hujannnnn.................. Lebat ! Sudah tiga hari berturut turut ni........... Badan pun dah rasa lain macam daaahhh .. . Kesian kami.....


Sudah lah terpaksa meredah hujan , memang pasti basah lenjun punya! Tak yah cakap arr kan........... Tadi petang, memang LEBAT GILA !! We all meredah hujan............ Sakit tangan, kepala kene air hujan. Macam batu ! Sana sini air bertakung. Hubby tak bawak laju. Bahaya wehhhh.. Licin ! Datang pulak satu kereta laju kemain....... Poyo gilerrrrrrr ! Mentang mentang ada bumbung......... Tak hirau langsung motorsikal yang berderet kat sebelah ni......... Slumber taik kucing dia je langgar lopak, habis air lopak kene si penunggang dan pembonceng !! B.O.D.O.H ! Tak pasal pasal kene maki.................................. Salah sapa ?  Kalau lah si pembawa kereta tahu perasaan si penunggang dan pembonceng di kala hujan lebat itu............ 


Nasihat ai kepada si pembawa kereta di kala hujan, tinggalkan sikit rasa hormat/simpati kepada semua penunggang dan pembonceng motorsikal bolehhhh ?? Jangan bawak kereta sedap tangan kaki je okayyy? Sakit hati tau takkkkkkkkkkkkkkkkk


Badan pun dah rasa lain macam daaahhh nii . . Nasib baik esok Jumaat sudahhh.. Kalau baru hari Rabu, memang MC lah jawabnyer... Dah tu kene cop, kaki ponteng ! Sikit sikit EL.. Sikit sikit MC ! Haishhh.. Kalau lah uols tahu hati dan perasaan penunggang dan pembonceng motorsikal... Ye lorr.. Bos bos mana naik motorsikal maaa.......... Itu yang tak paham tu.. Ce naik motorsikal time hujan lebat sekali .. BOLEH ??









Yang sekadar meluahkan.. dah nak tido, badan rasa letihhhh sangatttttt
signature ms eida

7 comments:

  1. Alahai kesiannya... Pemandu ni byk jenis pe'el nye. Yg tak berhemah tu yg paling sakit hati. Yang berhemah pun, boleh jadi tak sengaja. Huhu Sabar ye, moga cepat sihat...:)

    ReplyDelete
  2. Samala nasib kite.. Yg naik public tranport pun asik kene ujan je.. Yg naik Kete plak main slambe je laggar lopak.. Pakai payung pun xgune.. Huhuhu

    ReplyDelete
  3. jauhnyer rumah u sampai 40km... rumah i tak sampai 20km pun... huhuhu... i pun skrg dah naik keter g kejer... sbb? kaki tak kuat lg nak bwk moto...

    ReplyDelete
  4. SAMA LA KITA EIDA...HARI-HARI KENA TIMPA HUJAN...SIB BAIK BADAN DAH KEBAL...HAHAHA

    ReplyDelete
  5. bazi phm perasaan penunggang dan pembonceng walaupun bazi naik kereta. tiap kali hujan n lalu sblh motor mesti suh suami slow down. kesian kt dorg..tp yelah pemandu kete nih mcm2 ragam kan, kdg2 kalau terjumpa yg tak berhati perut tuh, geram je rase. sbrlah yer eida :)

    ReplyDelete
  6. sokong 150% entry akak ni....ain pun sama...hari2 basah....dahla tu ade kereta lahanat mana ntah cilok sambil bergayut di talipon..Sikit lagi nak langgar ain...rase nak bg kaki je kat pemandu mcm tu...ba wau dal wau ha.

    ReplyDelete
  7. sama la kita da..naik moto jer g n balik keje..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page