Thursday, October 4, 2012

B U A H S U S U





Pernah dengar pasal Buah Susu ? Jangan lah gelakk... Dah memang nama dia gitu~ hihihi ~ Nama je susu, buahnya tak lah putih mana.... Sedap ! Masam masam ! Ai pestime dengar pasal Buah Susu.. Tengok dan makan Buah Susu ni...  Kan we all beli buah yang sangattt banyakkkkk kat Pasaraya CS tempoh hari, hubby bila nampak je Buah Susu ni, terkinja kinja (ok tipu!) nak beli... Asyik cakap buah ni sedap yang... rasa dia sedap yang.. Rugi tak beli ! Eceh~ Nak makan, beli  aje lah..... Bodek lewtewwwww   ;p



* Tu diaaaaaaaaaaa. . . Buah Susu*


Murah je buah ni... Hubby cakap susah nak dapat dah buah ni.. Ntah macam mana Pasaraya CS ni ada jual pulakkk...  Hubby amik 8biji = RM5 sahaja......... Buah Susu ni boleh dimakan begitu sahaja (eceh! macam iklan pulakkk) ataupun boleh dibuat air......... Ai try makan sesudu, ohoiiiiiii ! Masamnyerrrr..... Ala ala masam macam Pati Delima pulak.. HEHE ~ Then hubby buat Air Buah Susu tu.... Haaaa.. itu ai boleh minum... Sedap je lalu kat anak tekak ai ni .....  Sekali hubby makan, dia cakap sedap. Sekali lagi dia minum, dia cakap sedap ! Udah udah lewtewww ~ Ai tahu lah yu suka buah ni... Takyah over ok! HAHA




Buah Susu ada, Puan Su su pun ada jugakkk... Heeee ~








Yang ok ok sahaja dengan Buah Susu ni,

signature ms eida

17 comments:

  1. pnah dgr buah susu tp xpnah try...sedapla kalo masam.. i like masam2..;)

    ReplyDelete
  2. sedap ke tak pernah lak jumpa he3 igtkan buah markisa td sebab sejibik isi dia mcm ni

    ReplyDelete
  3. buah markisa la nama dia. kat bharat tea plantation banyak, senang jumpa...

    ReplyDelete
  4. ye lah...lama sgt tak napak buah ni.. masa kat kg dulu ada akak makan..mmg masam..baca entry eida ni pun akak dah kecur2 sbb tau masam dia camna.
    tp akak ingat sblm baca penuh ni, buah jambu susu yg putih tu. tu pun susah nak jumpa dah

    ReplyDelete
  5. pestaim dgr nama buah susu..tak pnah jmpa pon sblom ni...sdapp ke,eida?

    ReplyDelete
  6. first time nengok...wahhhhh...ade ye buah ni...balik ni nak tya mak...hahaha

    ReplyDelete
  7. macam buah markisa je.. kalau lawan dengan pavlova, sedap2 :)

    ReplyDelete
  8. yg ain tau buah susu tu buah mcm jambu kaler putih..kehkeh...ni mcm delima pun ye kan...dapppnye....

    ReplyDelete
  9. jambu susu pernah dgr, buah susu....ni first time.... Tapi tgk mcm buah markisa gak...yana mention pavlova, terus i teringin.....aiyork!

    ReplyDelete
  10. mcm mana nak buat air die tu...

    ReplyDelete
  11. pertama kali nampak, pertama kali tahu ... x penah makan.. x perasan pernah jumpe x kikikikiki ...
    ingatkan buah susu dengan jambu susu same lain rupenya huhuhuhu.. dah nak 30 tahun baru kenal buah susu ....

    ReplyDelete
  12. woit...woittt...patutla rasa nama ku kuseru....first time su su tgk buah susu ni..selalunya jambu susu

    Isshh kena cari ni. .ngigau ngan buah susu la

    ReplyDelete
  13. zana x pernah dgr la yunk buah ni.. hehehe...

    mcm buah markisa jer rupa dia.. buah markisa tu zana x pernah makan, tapi minum air yogurt markisa jer.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. er ahkak tk panggil buah susu tapi ahkak panggil markisa diknon..kelas ahkak kan? hahaha

    tak pun passion fruit..buah sabar..hehehe

    aritu de beli kt kedai buah sbb tgh musim kot..beli sikit jek..tp bile nk beli balik sbb tk cukup dh takde dah...huhu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page